בלעדי לכלכליסט
צ'ק פוינט קונה את הייפרווייז של שלמה קרמר ב־80 מיליון דולר
לכלכליסט נודע כי חברת הסייבר של קרמר נמכרת שנה בלבד לאחר שגייסה 2 מיליון דולר. המרוויחים הם המשקיעים קרמר ושותפיו להשקעות קודמות מיקי בודאי, רקש לונקאר וגיורא ירון. זהו שיתוף הפעולה הראשון בין שני היריבים הוותיקים שויד וקרמר
צ'קפוינט רוכשת את חברת הסייבר הישראלית Hyperwise Security תמורת 80 מיליון דולר, כך נודע ל"כלכליסט". חברת הסייבר הצעירה גייסה 2 מיליון דולר בלבד רק לפני כשנה, ממשקיעים דוגמת שלמה קרמר, ממייסדי צ'קפוינט וכן משותפיו של קרמר: מיקי בודאי ורקש לונקאר מטראסטיר, אקזיט נוסף של קרמר מן העבר. בחברה מושקע גם היזם הסדרתי גיורא ירון, לשעבר יו"ר מרקורי, ויו"ר איתמר מדיקל בהווה. האקזיט מהווה החזר של פי 40 על ההון שהושקע בחברה רק לפני כשנה, וכן את העסקה הראשונה בה נפגשים שוב מייסדי צ'קפוינט, שנפרדו בעבר עקב אי הסכמות: המנכ"ל גיל שויד, והמשקיע הסדרתי שלמה קרמר.
- צ'ק פוינט עקפה התחזיות: עלייה של 9% בהכנסות ל-421 מיליון דולר
- אי.סי.איי הקימה חטיבת סייבר ובונה על צ'ק פוינט כמקפצה
- התשובה לסטוקסנט: שלמה קרמר מוביל גיוס של 6 מיליון דולר באינדגי
לפי ההערכה, כל אחד מארבעת המשקיעים השקיע בחברה הצעירה חצי מיליון דולר מהונו האישי, אך חלקם הכולל של המשקיעים בחברה אינו עולה ככל הנראה על 30%.
האקזיט של הייפרווייז מצטרף לאקזיטים נוספים של חברות אבטחת מידע מהשנה האחרונה בהן אאורטו שנמכרה ב־200 מיליון דולר למיקרוסופט, ואינטלינקס שנמכרה לבוטומליין ב־85 מיליון דולר.
מהאקזיט ייהנו גם המייסדים בחברה ששומרים על נתח נאה ממניותיה: המנכ"ל נתן שוחמי, שכבר מכר בעבר את חברת סנטריגו למק'אפי תמורת 40 מיליון דולר וכן אביב גפני ובן אומלצ'נקו, בוגרים טריים וצעירים של יחידת 8200 שיהפכו למיליונרים בבת אחת.
החברה הצעירה, כמו עשרות סטארט־אפים שגייסו הון בישראל בשנתיים האחרונות, פועלת להגנה של ארגונים וחברות מפני מתקפות סייבר. החברה מתמקדת במתקפות מתוזמנות היטב.
אלו בדרך כלל איומים נחושים מצד ארגונים ממשלתיים או ארגוני פשע שניחנים בתחכום רב. מטרתם היא לחבל בתשתיות ממשלתיות או לגנוב מידע.
בעוד שמתקפות אלה הן נחשבות למתוחכמות ואיטיות הנבנות לאורך זמן, נקודות הכניסה שלהן לארגון הן דומות: על ידי שליחת מייל עם קבצים נגועים, חשבונות דרופבוקס נגועים, לינקים נגועים המשובצים במיילים, ושאר ניסיונות פישינג לעובדי הארגון, המפנים את העובדים לאתרים המדביקים את המחשבים בנוזקות.
החברה מעסיקה כיום כעשרה עובדים ברמת גן. בחברה נמנעו בעבר מלשחרר פרטים לגבי הטכנולוגיה שתמנע את מתקפות הסייבר. כל הכרזותיה הסתפקו בהבטחה לבדוק את תעבורת המייל, הגלישה ואת תוכן הקבצים המגיעים לארגון בצורה יעילה, וכן בלזהות באופן מדויק את הקבצים והלינקים הנגועים.