$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

אי.סי.איי הקימה חטיבת סייבר ובונה על צ'ק פוינט כמקפצה

אחרי ששווייה צנח לשפל של 200 מיליון דולר בתחילת השנה, חברת ציוד התקשורת פנתה לענקית האבטחה הישראלית צ'ק פוינט וחתמה עמה על הסכם שיתוף פעולה ראשון. המוצר החדש, שנועד לכסות כל רמות האבטחה, יגיע לשוק ב־2015

גולן חזני וניר צליק 06:4405.11.14

חברת ציוד התקשורת אי.סי.איי (ECI) נכנסת לתחום חדש: ל"כלכליסט" נודע כי החברה הוותיקה הקימה לאחרונה, כמעט בחשאי, חטיבת סייבר. החטיבה מונה כבר 15 עובדים, ומפתחת כרטיס שישולב במוצרי החברה וישפר את יכולות האבטחה שלהם.

עוד נודע כי החברה חתמה על הסכם שיתוף פעולה ראשון מול ענקית האבטחה הישראלית צ'ק פוינט. המוצר שפיתחה חטיבת הסייבר, לייטסק (lightsec), מספק אבטחה כוללת לרשתות תפעול ומחשוב של ספקיות שירותים שונות, והוא ישלב בתוכו טכנולוגיה של צ'ק פוינט.

 

גיל שויד גיל שויד צילום: עמית שעל

 

חולמים על דחיפה משמעותית למכירות

 

חברת אי.סי.איי נחשבה בעבר לספינת הדגל של ההייטק הישראלי. בחברה הוותיקה, שנוסדה בשנת 1961, מקווים שהחטיבה החדשה תיתן דחיפה משמעותית למכירות.

 

בשנים האחרונות מיקדה החברה את פעילותה במפעילים כמו חברות חשמל וחברות רכבות (יוטיליטי), שפרסו תשתיות תקשורת עצמאיות.

 

החברה קרסה לראשונה ב־2000, התאוששה וצנחה שוב בשנתיים האחרונות, בשל התחרות הגוברת מול המתחרות הסיניות הזולות וההשקעה הגדולה שנדרשה במו"פ.

 

בשנת 2007 רכשו שאול שני וקרן אשמור את החברה לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר. בתחילת 2014 צנח שווי החברה לשפל של 200 מיליון דולר. בשווי זה רכש שני את אחזקותיה של קרן אשמור והעביר לידיו את הבעלות על החברה.

 

בדרך לשותפויות נוספות

 

אי.סי.איי פועלת זה כמה שנים בתחום אבטחת המידע. לאחר כמה הזדמנויות עסקיות שנפלו בחיקה, החליטה הנהלת החברה לאחד את הפעילויות המשיקות בתחום לחטיבת סייבר אחת.

 

בראש החטיבה החדשה של אי.סי.איי מונה לעמוד יובל אילוז, בוגר היחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין, ששימש כמנהל אבטחת המידע בשטראוס ובהמשך בחברת אי.סי.איי. אילוז מלווה סטארט־אפים בתחום הסייבר זה כמה שנים, ובנוסף משמש כיועץ לתאגיד הבינלאומי סימנטק.

 

שאול שני שאול שני צילום: עמית שעל

 

"החטיבה מתוכננת לפעול בשני ערוצים: פיתוח כרטיס שישולב במוצרי החברה ויכלול את הפתרונות של צ'ק פוינט; ושותפות עם חברות ישראליות בתחום הסייבר, חלקן חברות הזנק בשלבים כאלה ואחרים", מסביר אילוז. "הסייבר נוגע כמעט לכל הלקוחות של אי.סי.איי, הן בתחום הטלקום והן בתחום היוטיליטי".

 

אילוז מקווה להכפיל את מספר עובדי חטיבת הסייבר כבר בשנה הבאה. "אנחנו מגייסים עובדים באינטנסיביות ומתוך ה־15 שגויסו, חמישה הצטרפו בשבועות האחרונים. גייסנו את רונית כפיר מסימנטק ובכירים נוספים מהתחום".

 

שיתוף הפעולה ירחיב את קו המוצרים

 

אבטחת הרשת מורכבת מכמה שכבות - נמוכות, שמוגנות בעזרת חומרה, וגבוהות, המוגנות באמצעות תוכנה. "הרעיון הוא לשלב בין הטכנולוגיה של צ'ק פוינט, שנותנת פתרונות לשכבות גבוהות יותר, ליכולות שלנו בשכבות הנמוכות", אומר אילוז.

"אנחנו נעזרים בין היתר בהצפנה של צ'ק פוינט ובפתרונות אחרים שלה ונותנים פתרון אבטחה איכותי ללקוחות. השותפות הזו מאפשרת לנו להגיע לנתחי שוק וללקוחות חדשים, ובסופו של דבר להרחיב את היריעה של המוצרים בשתי החברות".

 

איך מודל ההכנסות עובד?

"אי.סי.איי מביאה את קופסאות התקשורת שלה עם הכרטיס החדש, וצ'ק פוינט את אחד המרכיבים שבקופסאות. נעשה שיתופי פעולה נוספים, אבל השותפות החשובה היא עם צ'ק פוינט. המנוע של צ'ק פוינט ירוץ על המנועים שלנו".

 

צ'ק פוינט עושה הסכמים דומים עם חברות נוספות?

"למיטב ידיעתי, לא. ברגע שתהיה לצ'ק פוינט הזדמנות לקדם את המעמד שלה ולהציע ללקוח גם את יכולות העברת המידע של אי.סי.איי, היא תעשה זאת.

 

"מבחינת אינטגרציה התהליך הוא מהיר. אי.סי.איי אינה חברה קטנה אלא כוללת 100 אנשי מכירות ו־25 משרדים, והיא מספיק גדולה כדי להצליח להרחיב את השוק. יש לנו ערוצי מכירות דרך חברות אחרות ושותפים אסטרטגיים ברחבי העולם - אין הרבה חברות מישראל עם שותף ענק כמו סימנס".

 

למה יש לכם צורך בשותפויות עם חברות סטארט־אפ וצ'ק פוינט?

"הן ייתנו מעטפת נוספת ליכולות שלנו בעולמות שאנחנו פחות מכירים. אנחנו חזקים בתחום המשאבים, שכולל חברות אנרגיה ומים, ולפעמים הן זקוקות למעטפת בשכבות יותר גבוהות, כמו מרכזי המידע שלהן, אז לשם כך אנחנו חוברים לשותפים".

 

אילוז מוסיף: "חברנו לשש־שבע חברות, חלקן מוכרות יותר וחלקן פחות, כדי שתהיה לנו חבילה שלמה להציע ללקוחות".

 

ולמה כדאי לצ'ק פוינט מצדה לשתף איתכם פעולה?

"זה פותח גם לנו וגם לצ'ק פוינט שוק חדש. אלה תחומים שעד היום בעיקר סיסקו וג'וניפר בלטו בהם".

 

יגיע לשוק במחצית הראשונה של 2015

 

אילוז מדגיש כי "הפלטפורמה שלנו, הקסאגון, היא זו שמנהלת את האבטחה, את התקשורת, את ניתוח המידע והאפליקציות השונות שנכנסות תחת החבילה. אותן חברות נותנות לנו תמיכה יותר חזקה לפורטפוליו שלנו כדי שנוכל להציע פתרון רחב היקף ומוחשי ללקוחות שלנו".

 

מתי תשיקו את המוצר?

"האינטגרציה עם החברות האחרות כבר נעשתה. הקופסה עצמה כבר עובדת, ובינתיים מתוכננות לנו הדגמות אצל כמה לקוחות.

 

"הכרטיס עצמו ישוחרר לשוק בסוף הרבעון הראשון או השני של שנת 2015. חלק מהמערכות ייחשפו עוד קודם, אבל הליכי המכירה לתעשיות האלה ארוכים ולכן התחלנו כבר את תהליכי המכירה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x