ברצלונה 2015
אינטל, סיסקו ודויטשה טלקום מזמינות חברות ישראליות למאיץ בינלאומי
שלוש החברות מקימות מאיץ חדש בתחום אינטרנט הדברים. 12 חברות ישראליות ואירופיות יוטסו לברלין, וינה וקרקוב למשך 4 חודשים, יזכו בליווי צמוד של יועצים ואולי גם בהשקעה מצד אינטל
קונסורציום של שלוש ענקיות טכנולוגיה: אינטל, סיסקו ודויטשה טלקום, הכריז בברצלונה על הקמת Challenge Up, מאיץ לסטארט-אפים מישראל ואירופה בתחום האינטרנט הדברים. 12 החברות שייבחרו יעברו תכנית האצה במהלך הקיץ הקרוב באירופה, עם סיכוי לקבל השקעה מזרוע ההשקעות של אינטל קפיטל.
קטגוריית אינטרנט הדברים הפכה לטרנדית במיוחד בשנתיים האחרונות, והיא מייצגת בעצם כל מוצר דומם שבאמצעות חיישנים ואנטנות הופך להיות חכם, כגון מכשירי בית חכם, מכוניות המחוברות לאינטרנט, תשתיות של ערים חכמות ועד מחשוב לביש. כל החברות שיבחרו לבסוף למאיץ יעסקו בנושאים במוצרים רלוונטיים או בטכנולוגיות הקשורות לענף, כגון ביג דאטה ומחשוב ענן. 12 החברות יוטסו לאירופה לתוכנית בת ארבעה חודשים שתערך בשלוש ערים מרכזיות באירופה, ותחל כבר ביוני הקרוב. הערים המדוברות הן קרקוב, וינה וברלין.
ההרשמה למאיץ פתוחה לקהל הסטארט-אפים באתר הרשמי של ChallengeUp, והיא נסגרת ב-25 למאי. בהנהלת המאיץ מדגישים כח הן ההרשמה והן הקבלה הם בחינם, ללא תשלום וללא ויתור על מניות או זכויות קניין רוחני. בנוסף להשתתפות, במאיץ מציעים גם שירותי הדרכה, אפשרות לפרויקטים משותפים, תמיכה במסחור המוצרים וכאמור גם אפשרות להשקעה מצד זרוע ההון סיכון של אינטל.
מתמקדות באינטרנט הדברים
שלוש ענקיות הטכנולוגיה המובילות את המיזם מעוניינות, כל אחת בתחומה ומסיבותיה שלה, להשתלב בעולם אינטרנט הדברים. אינטל מעוניינת לחדור לשוק כיצרנית מעבדים ושבבים, סיסקו כיצרנית תקשורת רשתות ודויטשה טלקום כאחת ממפעילות התקשורת הסלולרית והקווית הגדולות בעולם שמחזיקה בין השאר גם בטי מובייל האמריקאית.
אינטל, יש לציין כבר נכנסה לתחום האינטרנט של הדברים עם רכישת החברה הישראלית לטכנולוגית מוצרי הבית החכם Oplus בשנת 2005, אך החליטה לסגור את החברה ב- 2008 בעקבות ארגון מחדש שעברה החברה. כיום משתפת אינטל פעולה עם מספר חברות בתחום האינטרנט של הדברים בישראל, ביניהן Woosh, שמציבה תחנות שטיפת בקבוקים ומילוי מים נקיים ברחובות ערים ועם חברת כרטא-סנס שפיתחה חיישנים לזיהוי מחלות בחיות משק.
אינטל גם השיקה בינואר האחרון מעבד יעודי במשפחת Quark עבור מחשבים לבישים, ובדצמבר פלטפורמה אחודה לקטגוריית הבית החכם. היא גם פעילה בתחום גם באמצעות מתג המחבר בין שירותי ענן לבין חפצים לבישים ומכשירים שונים.