סימפליויטי של דורון קמפל גייסה 175 מיליון דולר
החברה מתמחה באספקת תשתיות IT לארגונים וגייסה את הסכום מווייפוינט, אקסל, צ'ארלס ריבר, קליינר פרקינס, מריטק ו-DFJ. הגיוס בוצע לפי שווי מוערך של מיליארד דולר
סימפליויטי (SimpliVity), חברת הסטארט-אפ האמריקאית של דורון קמפל, גייסה 175 מיליון דולר לפי שווי מוערך של מיליארד דולר. את הגיוס הובילה קרן Waypoint Capital, שמנהלת את השקעותיה של משפחת ברטארלי. ווייפוינט החליטה לבצע את ההשקעה לאחר שעדכנה את תשתיות המחשוב שלה באמצעות המערכת של סימפליוויטי.
- ממשיכים לברוח: פדיון שבועי של 3.7 מיליארד שקל מהקרנות הכספיות
- בתוך חמישה חודשים: HoneyBook מגייסת עוד 22 מיליון דולר
- פברואר חם: זינוק של פי 10 בגיוסים לקרנות האג"ח כללי
בנוסף לווייפונט, לסבב ההשקעה הצטרפו גם חלק מהמשקיעות הקיימות בחברה: קרנות ההון סיכון אקסל, צ'ארלס ריבר, קליינר פרקינס, מריטק ו- DFJ. בסך הכל, סימפליויטי גייסה עד היום כ-276 מיליון דולר. בזכות שווי הגיוס המרשים, סימפליויטי מצטרפת למועדון היוקרתי של חברות הייטק פרטיות בשווי של מיליארד דולר ומעלה, הידוע כ"מועדון חדי הקרן".
קמפל, מייסד החברה, התייחס לנושא שווי החברה ואמר בראיון עם "פורבס" כי מורגן סטנלי העריכו את קצב הצמיחה של סימפליויטי כגבוה משמעותית משל המתחרים, מה שהקל עליו להגיע לשווי של מיליארד דולר במהירות. בהתחשב בקצב הצמיחה של החברה, היא תוכל לצאת להנפקה מוצלחת כבר השנה או בשנה הבאה, אלא אם סיסקו או EMC יגישו לה הצעת רכישה.
חברת הסטארט-אפ מציעה פלטפורמה לניהול וריכוז של תשתיות IT לארגונים גדולים, המאפשרת לאחד את כל התשתיות כאלטרנטיבה למצב הקיים, המאלץ את הארגונים לרכוש שירותים שונים מספקיות רבות. המערכת של סימפליויטי מספקת, למשל, שרתי אחסון, שירותי מחשוב זמין והתאוששות מאסון בעלות נמוכה יחסית. בווייפוינט טוענים כי לאחר שפרסו את התשתית של סימפליויטי בחמישה אתרים, עלות התפעול ירדה בפקטור של פי שלוש, ואילו הביצועים זינקו פי ארבע.
קמפל הוא סגן מפקד סיירת מטכ"ל לשעבר שהיה מעורב באסון צאלים ב'. לאחר שירותו הצבאי, הוא צבר ניסיון כיזם סדרתי בחברות בתחום אחסון המידע, ובין השאר מכר את Diligent ל- IBM יחד עם משה ינאי בשנת 2008.
קמפל הודיע כי מתכוון להשתמש בכספי הגיוס על מנת להכפיל את מצבת כוח האדם במהלך 2015. כיום מעסיקה החברה כ-440 עובדים.לשם השוואה, לפני שנה וחצי העסיקה החברה 125 איש. ככל הידוע, אין לחברה כל פעילות בישראל, מלבד משרד מכירות מקומי המעסיק שני מנהלים.
גם ההכנסות הכפילו עצמן פי 5 בשנה האחרונה, וקצב המכירות השנתי עומד על 100 מיליון דולר. בנוסף, כעובד EMC לשעבר, הוא הגדיר את EMC כמתחרה - אך גם כמודל לדוגמה, וציין למשל איך בין 1990 ל-2000 EMC צמחה מהכנסות של 100 מיליון דולר בשנה ל-10 מיליארד דולר.