טורקיה שוב חוסמת את יוטיוב, פייסבוק וטוויטר
ממשלת ארדואן דרשה מהרשתות החברתיות להסיר תמונות שהוגדרו כ"תעמולה טרוריסטית", בהן נראה תובע מאיסטנבול שנחטף בידי מתנגדי משטר. החוק בטורקיה מתיר לממשלה לחסום אתרים אף ללא צו משפטי
טורקיה מטילה שוב איסור על שימוש ברשתות החברתיות פייסבוק, טוויטר ויוטיוב וחסמה אותן בשטחה. זאת, בעקבות הפצת תמונות של תובע מאינסטנבול שנחטף בידי מתנגדי המשטר. ממשלת טורקיה דרשה מהחברות האמריקאיות להסיר כל אזכור וקישור לתמונות ולאחר שלא נענתה הדרישה - נחסמו הרשתות החברתיות.
- נשיא, קנוס עצמך
- פייסבוק מנסה לעקוף את חומת האש הסינית באמצעות שותפים ומפרסמים
- האיחוד האירופי ממליץ לאזרחים לסגור את חשבון הפייסבוק שלהם
איברהים קאלין, דוברו של הנשיא ארדואן, אמר כי החסימה נועדה "לחסום תעמולה טרוריסטית". בעקבות ההצהרה על החסימה, מניותיה של מפעילת הסלולר הגדולה במדינה, טורקסל, רשמו ירידה של 1.8%.
תמונות התובע החטוף הופצו בידי הארגון המיליטנטי השמאלני GHKP-C, בהן נראה האסיר כשאקדח מוצמד לראשו - והן פורסמו בידי מספר עיתונים מקומיים בטורקיה וברשתות החברתיות.
החסימה היא "צעד בלתי מידתי נוסף המגביל את חופש העיתונות וחופש הדיבור", כתבה בטוויטר מרייטה שאק, נציגה הולנדית בפרלמנט האירופי. להערכת אנליסטים, החסימה עתידה לפגוע בטורקיה עצמה בשל נזק משמעותי לתעשיות הטכנולוגיה, הפרסום והתוכן במדינה.
חסימת אתרים אינה נוהל חריג בטורקיה: המדינה העבירה לפני כשנתיים חוקים שמתירים לממשלה לחסום שירותים מקוונים במהירות, בין היתר בשל התחזקותה הדתית והחשש של הנשיא ארדואן ממתנגדיו. בחודש שעבר הועבר תיקון לחוק, המאפשר חסימה של אתרים גם ללא צו משפטי.