Yeloha גייסה 3.5 מיליון דולר בהובלת קרן כרמל
החברה פיתחה טכנולוגיה לרשת שיתוף חשמל סולארי, בעזרתה יכולים בעלי לוח סולארי לחלוק את החשמל שלהם עם משתמשים אחרים - מה שמוזיל עלויות עבור כל הנוגעים בדבר. כיום היא פעילה בארה"ב בלבד
- זברה מדיקל גייסה 8 מיליון דולר
- GlassesUSA מבני ברק גייסה 12.5 מיליון דולר מקרן ויולה
- MyCheck גייסה 5 מיליון דולר
איך זה עובד? הרשת של ילואה מחולקת לשניים: בקצה האחד נמצאים ספקי החשמל, בעלי דירות או בתים שמעוניינים בהתקנת פאנלים סולאריים. ילואה מממנת עבורם התקנה של לוחות אלה, משתפת אותם בהכנסות מייצור החשמל הסולארי ומקצה את שארית החשמל לרשת שלה. בצד השני נמצאים דיירים מזדמנים שחיים בשכירות או דיירים קבועים שאין בבעלותם גג. אלה נרשמים באתר של ילואה ופותחים לעצמם חשבון חשמל במסגרתו הם יכולים לצרוך את עודפי החשמל שייצרו הספקים בעלי הפאנלים הסולאריים.
מערכת החיובים של החברה תדע לזכות את החשמל שצרכו מחשבון החשמל הרגיל ולחייב את החשבון ברשת של ילואה. הבונוס הוא המחיר שצפוי להיות זול יותר ממחירו של חשמל רגיל.
ילואה לא ממש מעבירה חשמל סולארי ממקום למקום, אלא פשוט מצרפת ספקי חשמל נוספים למערכת ויודעת לחייב ולזכות את הספקים והלקוחות בהתאם. המנכ"ל עמית רוזנר סיפר ל"כלכליסט" שהחברה תעבוד תחילה רק עם חברות חשמל אמריקאיות שנמצאות במדינות בהן הרגולציה מחייבת אותן שיתוף פעולה עם ספקיות מתחרות. את הסיפתח שלה עושה כעת ילואה במס'צוסטס, אך בחברה מדברים גם על טריטוריות נוספות כמו קולורדו, ורמונט ודלאוור.
מה הסיכוי לעבוד עם חברת החשמל לישראל?
"בישראל יש שמש ללא סוף, תרבות שיתופית וחיבה לצריכה של מוצרים מקומיים", אמר רוזנר. "גם התשתית של חברת החשמל מאפשרת לנו לעבוד עמה וגם החקיקה שהתירה סוגים חדשים של מונים, כמו גם היכולת לזכות ייצור חשמל סולארי מחשבון החשמל. בכדי שיהיה אפשרי לנו לעבוד בארץ חברת החשמל זקוקה לקבל החלטה שתתיר העברת זיכוי על ייצור או צריכת חשמל מלקוח ללקוח".
ילואה, שפעילה בבוסטון ובתל אביב, היא חברת בת של ג'נרייטור, חברת האם שהוקמה על ידי עמית רוזנר, עידן עפרת ופאולו טדונה.