כתתו חרבותם: סין וארה"ב ישתפו פעולה במלחמה בפשע האינטרנטי
במסגרת פגישה חריגה בין בכירי משרדי ביטחון הפנים של שתי המדינות, הוחלט על שילוב זרועות: שתי המעצמות יצודו פדופילים ברשת, יילחמו בצוותא בהלבנת הון מקוונת ואפילו בהאקרים ובהפרה של זכויות יוצרים
ממשלות ארצות הברית וסין נלחמות זו בזו ברשת בשלל כלי סייבר מתקדמים - אך עתה נראה שישלבו כוחות כדי להילחם במכה מקוונת אחרת: פושעי האינטרנט. המשרד האמריקאי להגנת המולדת חשף את שיתוף הפעולה המתוכנן, בעקבות מפגש ראשון מסוגו שהתקיים בסוף השבוע האחרון בבייג'ינג בין מזכיר המשרד ג'ה ג'ונסון וגואו שנגקון, השר לביטחון הציבור של סין.
- "מתקפת הסייבר הגדולה": שואה אלקטרונית? הצחקתם אותנו
- סייבר מחוץ לקופסה: חברות האבטחה שחושבות אחרת
- ההאקר שמנענע את העריסה: כך יפגעו פושעי סייבר בתינוק שלך
- "מתקפת הסייבר הגדולה": שואה אלקטרונית? הצחקתם אותנו
- סייבר מחוץ לקופסה: חברות האבטחה שחושבות אחרת
- ההאקר שמנענע את העריסה: כך יפגעו פושעי סייבר בתינוק שלך
מלבד פשעי הסייבר, שיתוף הפעולה החדש אמור לעסוק בשורה של נושאים נוספים שכוללים את הפשע המאורגן הבינלאומי, פעילות אנטי טרוריסטית, הפרות של זכויות יוצרים (אחד הנושאים המטרידים ביותר מבחינת חברות אמריקאיות בפעילותם של עבריינים סינים), ייצור לא חוקי של חומרי חבלה ואכיפת החוק על כלי שיט באיזור האוקיינוס השקט.
שורה של הסכמות ספציפיות יותר בין הצדדים כללו הגברה של העברת מידע בנוגע לתנועתם של טרוריסטים בין מדינות, תיאום הדוק יותר בנושאי הסגרת עבריינים נמלטים למדינת המוצא, והגברת הפעילות לתפיסה של מוצרים שמפרים זכויות יוצרים והארגונים שמפיצים אותם.
משתפים פעולה, אך האיבה נמשכת
היחסים בין ארה"ב לסין בנושא הסייבר מעורערים למדי מזה מספר שנים: ארה"ב האשימה את סין פעמים רבות בארגון מתקפות סייבר על חברות וארגונים ממשלתיים בארה"ב, האשמות שהגיעו במאי 2014 לכתבי אישום נגד חמישה בכירים בצבא סין. הממשל הסיני הציג האשמות דומות כלפי סוכנויות הביון האמריקאיות.
רק בתחילת השבוע האשימו גופי אבטחת מידע בארה"ב וקנדה את ממשלת סין באחריות להתקפת סייבר מתוחכמת על אתר שיתוף הקוד GitHub ובוצעה תוך שימוש במערכת שזכתה לכינוי "תותח האינטרנט". על אף ששיתוף הפעולה במלחמה בפשע הוא צעד חיובי, אין ספק ששתי המעצמות ימשיכו לרגל ברשת זו אחר זו ולפתח כלי נשק לוגיים מתקדמים.