$
חדשות טכנולוגיה

חדש בשירות התעסוקה: קורסים מקצועיים בהדפסת תלת ממד

השירות מציע קורסים בתפעול, כיול ותיקון מדפסות - וגם במידול, עיצוב מוצרים להדפסה וייצור. תחום הדפוס התלת ממדי נמצא בצמיחה במגזרי תעשייה שונים - והקורסים נועדו לספק לו עובדים מתאימים

עומר כביר 17:1019.04.15

שירות התעסוקה מהמר על הדפסות תלת ממד: הקורס הראשון נפתח בפברואר האחרון ועתה פורסם רשמית ועוסק בייצור עממי, במטרה לאפשר למחפשי עבודה להתשלב בתחום הפורח של הדפסת 3D.

מדפסות תלת ממד נמצאות בימים אלו בחוד החנית של מהפכה טכנולוגית שצפויה לשנות את האופן שבו אנו צורכים ומשתמשים במוצרים יומיומיים ואחרים. במגזר הביתי המהפכה אמנם עדיין בחיתוליה, אבל בשוק העסקי העניין במדפסות תלת ממד גדל בקצב מרשים והשימוש בהן מתרחב ליותר ויותר תחומים - החל מתכנון ויצירת אבות טיפוס מהירים ועד הדפסת רכיבים לשימוש בתחומי תעשייה, מכונאות, רפואה, תכנון אדריכלות ועוד. השימוש במדפסות תלת ממד מקיף חברות קטנות וגדולות כאחד, והעניין בהן בעולם העסקי גדל בקצב משמעותי.

 

 

מדפסת תלת ממד מבית Cube מדפסת תלת ממד מבית Cube צילום: אוראל כהן

 

כמו בכל תחום מתפתח, כך גדל גם הביקוש לעובדים בעלי ידע ויכולות בתחום. הקורס החדש של שירות התעסוקה מתמקד, לפיכך, בתחום שהביקוש בו לעובדים בשנים הקרובות צפוי להיות גדול במיוחד ובמובנים רבים הוא מכשיר את המשתתפים בו למקצוע העתיד.

 

בקורס הראשון משתתפים 16 אנשים בני 28 עד 50 שמגיעים מתחומים כמו עיצוב גרפי, תיקון טלוויזיות, אדריכלות, הנדסה והייטק. הכשרת המשתתפים מתבצעת באחד משני מסלולים. הראשון, טכנאי, במסגרתו מקבלים המשתתפים כלים לתיקון, כיול, תפעול ובנייה של מדפסות תלת ממד. במסגרת המסלול השני, ממדל, לומדים המשתתפים איך לעצב מודלים תלת ממדיים להדפסה.

 

הטכנולוגיה של ההווה

 

הקורס נערך בשיתוף עם מיזם XLN של מכון ראות. המיזם, שהושק לפני כשלוש שנים, מקים ומפעיל מרכזים הדרכה ותפעול של מדפסות תלת-ממד ומעביר באופן קבוע קורסים פתוחים לציבור שעוסקים בתחומים כמו שימוש והפעלת מדפסות כאלו ואף עצמית של מדפסות תלת-ממד לשימוש ביתי.

 

"שירות התעסוקה לוקח חלק במהפכת הייצור בתלת ממד ומקדם הכשרה מעשית לשוק עבודה עתידי ומתפתח", אמר מנכ"ל שירות התעסוקה, בועז הירש, בהודעה לעיתונות. "הענקת הכשרה טכנולוגית מתקדמת ובניית יכולות חדשניות תאפשר לאנשים שיצאו ממעגל העבודה להשתלב מחדש בשוק במקצועות הנמצאים בחוד הקדמה הטכנולוגית, בתחום נחשב שטומן בחובו הזדמנויות עסקיות רבות".

 

מנכ"ל מכון ראות, רואי קידר, אמר בהודעה לעיתונות: "אנו מאמינים כי כל אדם בעל רקע טכנולוגי או עיצובי יכול לקחת חלק במהפכה. זו כבר לא הטכנולוגיה של העתיד, אלא הטכנולוגיה של ההווה. מדינת ישראל צריכה לזהות את המגמה הגוברת בעולם ולהכשיר כוח אדם שיוכל להיות חלק מהמהפכה שתשנה בשנים הקרובות את חוקי הייצור בעולם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x