חדש מאוטודסק: אפליקציה שמאפשרת לילדים לתכנן ולהדפיס צעצועים בעצמם
הכירו את Tinkerplay, אפליקציית תכנון צעצועים פשוטה וידידותית. בעזרתה ניתן לבנות, לשנות ולתקן בובות ודמויות למיניהן. התוצר הסופי הוא חלקי צעצוע להרכבה עצמית, מה שיכול לסייע בשיפור יכולותיו הטכניות של הילד
מי צריכה ברבי? חברת התוכנה אוטודסק השיקה אפליקציה חדשה שמאפשרת לילדות וילדים לעצב ולהדפיס צעצועים משלהן במדפסת תלת ממד. האפליקציה, Tinkerplay,
זמינה לכל פלטפורמות המובייל המובילות וכן למחשבי ווינדוס, ודורשת ידע מינימלי על מנת לעשות בה שימוש.
המשתמשת יכולה לבחור בין אחת מכמה דמויות מוכנות מראש, ולהוסיף להן צבע ומרקמים בהתאם לדמיונה, או ליצור דמות חדשה לחלוטין תוך חיבור בין מבחר גדול של סוגי גוף, גפיים, ראשים ואביזרים שונים. את התוצאה הסופית אפשר לייצא להדפסה במדפסת תלת ממד.
קראו עוד בכלכליסט:
- Something3D הישראלית מציגה: פריצת דרך בהדפסת תלת ממד
- תוצרת שביל החלב: החלה ההדפסה התלת ממדית בחלל
- שוק מדפסות ה-3D יגיע ל-13.4 מיליארד דולר עד 2018
אפליקציית טינקרפליי ומודל שנבנה בעזרתה
האפליקציה פשוטה וקלה לשימוש, וניתן להבין איך לתפעל אותה ללא צורך בקריאת הסברים ארוכים ומייגעים הודות לממשק הברור והאייקונים המאוירים שלה. ייתכן שילדות צעירות יותר יזדקקו לעזרת מבוגרים, אבל עקומת הלמידה אינה גבוהה בכלל.
בהדפסה עצמה לא מתקבלת הדמות שעוצבה בצורה גמורה, אלא רק חלקיה השונים אותם יש לחבר ידנית. מצד אחד, יש כאן חיסרון, שכן אין תרגום ישיר מהעבודה על האפליקציה לתוצאה הסופית. ואולם, על חיסרון זה מפיצים יתרונות כמו התוספת של מיומנות פיזית לזו הדיגיטלית, יכול גמישות גדולה יותר במשחק בדמויות עצמן, וכמובן קלות רבה יותר לתקן דמות שנפגמה מסיבה זו או אחרת.
מדובר בכלי מצוין לקירוב זאטוטים לעולם ההדפסה התלת ממדית, שבאמת יודע איך לשלב בין הדימיון של הדור הצעיר ליכולות הגמישות של מדפסות אלו ליצור משחק שמפתח בו זמנית מיומנויות מגוונות וחשובות.