האקרים מרוסיה פרצו למייל של אובמה
פריצה למערכת המחשוב של הבית הלבן איפשרה להאקרים רוסים גישה למערכת המיילים הבלתי מסווגים של הנשיא. ההאקרים לא הצליחו לפרוץ למכשיר הבלקברי הנשיאותי או למערכות תקשורת רגישות
האקרים רוסים פרצו למייל הנשיאותי של ברק אובמה בשנה שעברה, כך דיווח הניו יורק טיימס אמש (ש'). ההאקרים הצליחו להשיג גישה למערכת המיילים הלא מסווגת של הבית הלבן במהלך פריצה למערכת המחשוב. גורמים רשמיים מסרו כי לא נחשף שום מידע מסווג או רגיש.
- מחקר: 75% מהעובדים והמנהלים בישראל שולחים מידע רגיש בווטסאפ
- האקרים מרוסיה גנבו מידע רגיש מהבית הלבן וממשרד החוץ האמריקאי
- פרצה חמורה בווינדוס מאפשרת לגנוב את זהות המשתמשים
אובמה הוא הנשיא האמריקאי הראשון שמסתמך על תקשורת אלקטרונית באופן שוטף ויומיומי בדומה למשתמשים מן השורה. ינש לו מכשיר בלקברי מיוחד שפותח למענו מאז 2009, למרות הסתייגות השירות החשאי האמריקאי. בנוסף מתבססת התקשורת האלקטרונית של גורמי ממשל בכירים במערכת מסווגת בשם Jwics אשר דרכה מועבר מידע מסווג.
הבית הלבן מהווה מטרה פופולרית מאוד בקרב האקרים, ומערכות המחשוב של הממשל סופגות כמות גדולה מאוד של ניסיונות פריצה מדי יום. רוב הניסיונות נכשלים, אך מדי פעם מצליחים גורמים מיומנים למצוא פרצות ולגנוב מידע. עד כה לא ברור אם מידע מסווג הצליח לדלוף, אך כבר היו מקרים שקבלנים של הממשל שימשו נקודת כניסה להאקרים.
זכורה במיוחד הפריצה למחשבי לוקהיד-מרטין, יצרנית מטוס הקרב המתקדם ה-F-35, שהאקרים סיניים הצליחו לגנוב חלק מתוכניותיו. הנשיא משתמש מדי פעם באייפד מאובטח כדי לקרוא את הדו"ח היומי שמכינים לו עוזריו.הפריצה מיוחסת לגורמים בלתי ידועים ברוסיה, אך לא ניתן לדעת האם מאחורי המבצע עומד גורם ממשלתי. רוב הפריצות המוצלחות יוחסו בשנים האחרונות לגורמים ברוסיה או בסין, כשההבדל העיקרי בדפוס הפעולה הוא שהסינים מנסים לרוב להשיג מידע עסקי או טכנולוגי ומבצעים פעולות נרחבות יותר מהרוסים.
הרוסים לעומתם מעדיפים להתמקד במידע פוליטי ומבצעים פעולות ממוקדות לשם כך. מוקדם יותר השבוע מסר הפנטגון כי גם מחשביו נפרצו על ידי האקרים רוסים, אך גם כאן מדובר במערכת לא מסווגת. גורמים רשמיים ידעו על הפריצה כבר לפני מספר חודשים, אך המידע הותר לפרסום רק כעת, כנראה לאחר שהחקירה העלתה שלא מדובר בגניבת מיילים מסווגים.