$
IT בישראל

בלעדי לכלכליסט

פלחה בענן: AKOL תקים ענן חקלאי בעשרות מיליוני דולרים בסין

ממשלת סין חתמה עם בית התוכנה AKOL מקיבוץ ברור חיל על הסכם לפיתוח ושיווק מערכת מחשוב ענן לחקלאות ימית. AKOL תספק את התוכנה שפותחה בשיתוף עם מיקרוסופט ובמימון המדען הראשי

רפאל קאהאן 11:2728.04.15

AKOL, בית התוכנה הקיבוצי, חתם במהלך אפריל עם ממשלת סין באמצעות University Science Park, על הסכם לשיתוף פעולה בשווי עשרות מיליוני דולרים לפיתוח מערכת מחשוב ענן לחקלאות ימית. במסגרת ההסכם תקבל הממשלה הסינית גישה ל-AKOLogic - שמתואר על ידי החברה כ-"הענן החקלאי הראשון בעולם", ותספק את החיישנים והחומרה הנחוצה לתפעולה. היקף ההסכם הינו עשרות מיליוני דולרים והוא צפוי להיחשף היום (ג') במהלך כנס אגריטך.  

AKOLogic מאפשר מעקב אחר תהליכי הגידול מהשדה ועד לסופרמרקט.לדברי החברה מדובר בפתרון היחיד מסוגו בעולם לניהול מסד נתונים חקלאי. את המוצר פיתחה AKOL בשיתוף עם מיקרוסופט העולמית. הפתרון מתבסס על תשתיות הענן של מיקרוסופט Azure ומייצר תשתית אינטגרטיבית אחידה שמותאמת לצרכי החקלאים.

 

רון שני מנכ"ל AKOL מציג את AKOLogic רון שני מנכ"ל AKOL מציג את AKOLogic

 

מדובר על מערכת ניהול המסבירה לחקלאי כיצד יש לנהל את מערך הגידול וכיצד אפשר לתמחר את התוצרת, כאשר המדינה או חברת המזון מקבלת אפשרות לנהל את כלל המשתמשים במערכת על מסד נתונים מאוחד. המערכת כוללת גם מערך סחר וירטואלי בין-לאומי וכן אפליקציה לחיזוי מצב השווקים במדינה ותכנון מועדי שיווק עתידיים.

 

"מכיוון שמדובר במערכת מבוססת ענן היא תאפשר למדינות, ארגוני מזון גדולים וקואופרטיבים ליצור רשתות ארגוניות וירטואליות בהם המידע על תחום החקלאות הימית נגיש לכולם", אומר רון שני, מנכ"ל AKOL.

 

"המעבר של העולם לאימוץ התקנים העולמיים לחקלאות ובעיקרם ה-Global Gap, תקן האיכות לתוצרת חקלאית, מאלץ את החקלאים ברחבי העולם לתעד את כל תהליכי הגידול החקלאים", מסביר שני, "ללא תיעוד מבוקר ומוסמך לא יוכלו המגדלים להמשיך ולמכור את תוצרתם למדינות מפותחות". לדברי אסף סופה, סמנכ"ל התוכן של החברה "מדובר בפלטפורמה המשלבת מערכת ERP, WhatsApp, ומעין ויקיפדיה חקלאית".

 

שוק עולמי של 119 מיליארד דולר

 

שוק חקלאות המים העולמי התפתח באופן משמעותי במהלך חמישים השנים האחרונות מייצור של פחות ממיליון טון בתחילת שנות החמישים עד כ-60 מיליון טון בשנת 2010 עם שווי של כ-119 מיליארד דולר. זהו ענף ייצור המזון המתפתח ביותר ונחשב כבעל הפוטנציאל הגבוה ביותר לספק את הדרישה ההולכת וגוברת לחלבון מן החי.

 

החקלאות הסינית ברובה עדיין מבוססת על עבודת כפיים החקלאות הסינית ברובה עדיין מבוססת על עבודת כפיים צילום: איי אף פי

 

"השתלטות סין על יצרניות המזון העולמית נובעת מהצורך להבטיח את אספקת המזון לאוכלוסייה הסינית" אומר שני. "מתחילת העשור אנו עדים לחברות סיניות בבעלות ממשלת סין הרוכשות עתודות קרקע חקלאית מסביב לעולם ויצרניות מזון בכל מקום בעולם. זאת גם הסיבה שענקית המזון ״ברייט פוד״ חברת המזון השנייה בגודלה בסין רכשה השבוע את תנובה הישראלית".

 

"אנו חברת הטכנולוגיה היחידה בישראל שההנהלה הראשית שלה יושבת בעוטף עזה (בקיבוץ ברור חיל - ר"ק)." מתגאה שני, "אנו עושים זאת כאידאולוגיה למרות הקשיים. אנו מתכוונים להמשיך לדבוק בנגב הצפוני כמרכז הניהולי ומרכז הפיתוח שלנו. שום חברה סינית לא תגרום לנו להסתנוור ולא יכולה לקנות אותנו בכסף או משאבים". לדברי שני, חברת AKOL תחזיק לאחר הפיתוח בבלעדיות בזכויות הקניין של המוצר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x