עוד רבעון שיא לאפל: הרווח הנקי זינק ב-33%, ההכנסות - ב-27%
ענקית הטכנולוגיה עקפה את תחזיות האנליסטים - ורשמה את התוצאות הגבוהות ביותר שלה אי-פעם לרבעון הראשון: רווח נקי של 2.33 דולרים למניה והכנסות של 58.01 מיליארד דולר; מכרה 61.17 מיליון מכשירי אייפון; הודיעה על הגדלת הדיבידנד והתוכנית לרכישה עצמית של מניות
אפל
פרסמה הערב לאחר סיום המסחר בוול סטריט את דו"חותיה לרבעון הראשון של 2015, המוגדר אצלה כרבעון הפיסקלי השני. הרווח הנקי זינק ב-33%, לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והסתכם ב-13.57 מיליארד דולר - 2.33 דולרים למניה. ההכנסות זינקו ב-27% ל-58.01 מיליארד דולר. ציפיות האנליסטים היו לרווח של 2.15 דולרים למניה, על הכנסות של 55.96 מיליארד דולר.
אלו הן התוצאות הגבוהות ביותר בהיסטוריה של אפל עבור הרבעון הראשון; והתוצאות השניות בטיבן של החברה, אחרי הרבעון הרביעי של 2014 שכולל את תקופת החגים.
במקביל, הודיעה אפל כי היא מעלה ב-11% את תשלום הדיבידינד הרבעוני ל-52 סנט למניה. כמו כן הגדילה ב-50 מיליארד דולר את התוכנית לרכישה עצמית של מניות, ל-140 מיליארד דולר. מניית החברה עלתה ב-1.8% במסחר המאוחר.
ענקית הטכנולוגיה מכרה 61.17 מיליון אייפונים ברבעון - זינוק של 40% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. תחזיות האנליסטים היו למכירה של 56.8 מיליון אייפונים. סדרת האייפון ממשיכה להתחזק הודות לשינויים האסטרטגיים שהחברה עשתה, כולל המעבר למסכים גדולים יותר עם האייפון 5 והוספת מכשיר פאבלט עם האייפון 6 פלוס. הדבר איפשר לאפל לזנק קדימה בשווקי ענק כגון ארצות הברית וסין.
מכירות סדרת המק ממשיכות לצמוח למרות הקריסה של השוק המחשבים האישיים - ועלו ב-37% בשנתיים האחרונות. מנגד, קצב מכירות הטאבלטים ממשיך לצנוח. מכירות האייפד בשנתיים האחרונות עלו ב-10%, פחות מקצב צמיחת השוק. ב-2014 אפל גם דיווחה לראשונה על ירידה במכירות. הסיבות למשבר במכירות האייפד הן רבות. בין השאר, האייפד מתמודד מול טאבלטים מתחרים וזולים יותר המבוססים על אנדרואיד או ווינדוס. אנליסטים טוענים כי השוק מתרחב מקטגוריית הטאבלטים לטובת פאבלטים והיברדים שמציעים פונקציונליות רבה יותר.
התוצאות הרבעוניות אינן כוללות את נתוני המכירות של השעון החכם אפל ווטש, שנכנס למכירה מוקדמת ולבסוף הושק רק במהלך החודש הנוכחי. לפי ההערכות בשוק, אפל מכרה 1.7 מיליון שעונים חכמים מראש בארה"ב בהזמנה המוקדמת. החברה כבר הודיעה מראש שאין לה כוונה בעתיד הקרוב לדווח בנפרד על מכירות השעון.
אפל צופה הכנסות של בין 46 ל-48 מיליארד דולר ברבעון השני, מה שמייצג קצב צמיחה של 23% עד 28% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. האנליסטים ציפו לתחזית של 46.93 מיליארד דולר – צמיחה של 25%. אפל ידועה בכך שהיא מבצעת הערכות חוסר משמעותיות, כך שבפועל אין לתחזית שלה השפעה משמעותית ובהחלט ייתכן שתרשום גם ברבעון הבא הכנסות שיא.
טים קוק, מנכ"ל אפל, אמר כי החברה רואה כעת "שיעורי שיא" של אנשים שעוברים לאייפון: "יש כאן התחלה מבטיחה ומרגשת לקראת הרבעון הבא. אנחנו נרגשים מההצלחה של האייפון, שדחפה אותנו לתוצאות הטובות ביותר אי פעם לרבעון הראשון".
בראייה מקומית, הרבעון האחרון היה כנראה החשוב ביותר אי פעם: לראשונה, קוק ביקר בישראל וחנך את פתיחת המטה החדש והנרחב של החברה בהרצליה. לעומת זאת ברמה בינלאומית, ברבעון האחרון אפל עסקה בעיקר בקידום מסיבי, ברמה כמעט לא שגרתית, של השעון החכם שלה – קטגוריית המוצר החדשה הראשונה של אפל מאז השקת האייפד ב-2010. אבל מעבר לכך, החברה המשיכה בהתרחבות הקבועה שלה, ובין השאר המשיכה לדחוף ולקדם את שירות התשלומים אפל פיי – שעדיין לא רואה שיעורי שימוש משמעותיים.
אפל גם ממשיכה בתוכניות ארוכות הטווח שלה להפוך לחברה שוויונית, צודקת וירוקה יותר – מי שבעבר הוגדרה כחברה המזהמת בעולם על ידי הרשויות בארה"ב ובסין וגופים סביבתיים כגון גרינפיס, השלימה בימים האחרונים את המעבר של כל החנויות, מרכזי המידע והמשרדים שלה בארה"ב לשימוש ב-100% של אנרגיה מתחדשת, כולל הקמת תחנת אנרגיה סולארית ענקית.
בנוסף, לפי הדיווחים, אפל ממשיכה לעבוד על פרויקט מסתורי בתחום הרכב ואף שירות תוכן לממיר הטלוויזיה אפל טי.וי. ענקית הטכנולוגיה כבר נכנסה מוקדם יותר החודש לשיתוף פעולה עם חברת הכבלים HBO, אשר הפכה את התכנים שלה לזמינים דרך אפל טי.וי כשירות סטרימינג במתכונת דומה לשל נטפליקס, עם מנוי חודשי.