אקזיט לדן אריאלי ויואב שוהם: גוגל רכשה את אפליקציית Timeful
לא נמסר הסכום בו נרכשה אפליקציית ניהול הזמנים, אך הוא מוערך בכמה עשרות מיליוני דולרים; Timeful משמשת כמעין חבר טלפוני שמסייע למשתמשים לעשות סדר במשימות
גוגל קנתה הערב (ב') את אפליקציית ניהול הזמנים Timeful של הכלכלן פרופ' דן אריאלי ואיש מדעי המחשב פרופ' יואב שוהם. סכום הרכישה לא נמסר אך הוא מוערך בכמה עשרות מיליוני דולרים, והוא מהווה אקזיט מהיר לא רק עבור אריאלי ושוהם אלא בעיקר עבור רשימה ארוכה של משקיעים שגייסו לחברה 7 מיליון דולר עם הקמתה בשנה שעברה. מדובר במשקיעי צמרת בעמק הסיליקון דוגמת השחקן והמשקיע אשטון קוצ'ר, מנכ"ל זינגה דון מטריק, והקרנות קליינר פרקינס, קושלה, דאטה קולקטיב וקרן פיטנגו הישראלית.
- פרופ' דן אריאלי יפגיש בין כלכלנים לקומיקאים במיזם חדש
- דן אריאלי ויואב שוהם גייסו 7 מיליון דולר ל-Timeful
- מתי פעולה קטנה מרגישה כמו ניצול?
שני המייסדים הם חוקרים ישראלים שמנהלים קריירות אקדמיות מצליחות בארה"ב. אריאלי, שכותב טור במוסף סוף השבוע של "כלכליסט", הוא פרופ' לכלכלה התנהגותית באוניברסיטת דיוק החתום בין השאר על הספרים "רציונלי ולא במקרה" ו"לא רציונלי אבל לא נורא".
פרופ' יואב שוהם הוא חוקר ותיק בתחום הבינה המלאכותית ומדעי המחשב ופרופסור מן המניין בסטנפורד. שוהם הוא גם יזם הייטק מנוסה, שהקים לצד הקריירה האקדמית שלוש חברות קודם לחברה הנוכחת, שתיים מהן מכר בהצלחה: את TradingDynamics מכר לאריבא בכ- 400 מיליון דולר בשנת 1999, שנה לאחר שהוקמה, ואת Katango מכר לגוגל לפני שלוש שנים, עם תחילת העבודה של ענקית החיפוש על גוגל פלוס. סכום המכירה עמד ככל הנראה על כ-30 מיליון דולר.
להתרכז במשימה
את Timeful ייסדו אריאלי ושוהם יחד עם בוגר סטנפורד ג'ייקוב בנק. לחברה הצטרף גם כריס ווילדרייר כמעצב ממשק משתמש, לאחר שעבד כמנהל עיצוב מוצר באינסטגרם.
האפליקציה נולדה לאחר מחקר שביצעו אריאלי ושוהם על ניצול אפקטיבי של הזמן, שימור יכולת ריכוז ותעדוף וביצוע משימות. המחקר הוביל למסקנה שהפסקת משימה לטובת "מנוחה מנטלית" שעוסקת בעניין אחר פוגעת בהשלמת המשימה המרכזית.
האפליקציה שהושקה בסך הכל באוגוסט האחרון נכנסה לזירה הצפופה של אפליקציות ניהול זמן כמו Any.Do הישראלית או Remember the Milk האמריקאית, ואף לתחום המסייע האישי שבו פעילות סירי של אפל, קורטנה של מיקרוסופט ו־Now של גוגל. אבל האפליקציות הללו טרם גילו את היכולת ללמוד את הרגלי המשתמש ולסייע לו להשלים את המשימות שחשובות לו. "אנחנו מוצפים במשימות, אבל סימני השאלה סביבן רבים: כמה זמן לוקח לך להשלים עבודה אקדמית, למשל? כמה זמן לוקח לך לנהל ישיבה אפקטיבית בלי לאבד את הריכוז? נניח שהיינו יודעים שלוקח לך שעה וחצי, ולא שעתיים או שעה, זה היה מידע בעל ערך עבורך", אמר אריאלי בעבר בראיון ל'כלכליסט".
כדי לענות על הצרכים הללו, טיימפוּל משמשת כמעין חבר טלפוני שמסייע למשתמשים לעשות סדר בים המשימות. היא דואגת לכך שיזכרו בכל רגע במה עליהם לטפל כדי להגשים את מטרותיהם, אומרת להם מתי לקחו על עצמם עומס משימות גדול מדי ומתי הותירו מעט מדי זמן לאירועים בלתי צפויים, היא מסיבה את תשומת לבם לשעות היעילות שלהם, ואפילו מסייעת להם לחלק משימות מורכבות למשימות משנה. היא יכולה, למשל, להמליץ על משך הזמן המתאים לקריאת חומר מקצועי, או לעצור את המשתמש לפני שהוא מדלג להסחת הדעת. "איננו יכולים לייצר זמן, אבל אנחנו יכולים לסייע לך לפנות זמן למה שחשוב לך", אומר אתר השירות.
"אתגר מעניין בניהול הוא לדעת מתי להגיד 'לא'", אמר אריאלי. "כל משימה שאתה אומר לה 'כן' היא פריט נוסף ביומן המשימות, עוד עניין שצריך ללוות, עוד עניין לחשוב עליו. אם היית יודע לאילו משימות להגיד 'לא', דברים היו נראים אחרת".
בשנה האחרונה הוכיחה את עצמה טיימפול כאפליקציה חכמה שעובדת היטב עם פלטפורמות משלימות כמו שירות היומן של גוגל קלנדר, האקסצ'יינג' של מיקרוסופט או iCal של אפל. מנוע הלמידה ועיבוד השפה הטבעי שלה שולף את האירועים הרלוונטיים מהיומן, מבין את חשיבותם ומספק למשתמש מעין סדר עדיפויות להשלמתם על בסיס התנהגותו הקודמת. בפועל, טיימפול תהפוך לפיצ'ר במסגרת Google Apps. הצוות יחדל לפתח גרסאות חדשות ויתמקד בפיתוח מוצרים דומים או חדשים עבור גוגל. עם זאת, גוגל תשמר את האפליקציה כפעילה.
מנהל מוצר הג'ימייל, אלכס גאלאווי, אמר בהודעה לתקשורת כי "טיימפול בנתה מערכת מרשימה שמסייעת לארגן את חיינו על ידי הבנת לוח הזמנים שלנו, ההרגלים והצרכים שלנו. תוכל להגיד לטיימפול שברצונך להתאמן שלוש פעמים בשבוע או שעליך לטלפן לבנק ביום שלישי. המערכת שלה תדאג שהדברים ייעשו בהתבסס על הלו"ז ועל סדר העדיפויות. המוצר ייושם על שלל מוצרי תא הדואר של ג'ימייל, הקלנדר ומעבר לכך, כך שנוכל לעבוד יותר בשבילכם ולפנות אתכם לעיסוקים אחרים".