$
חדשות התקשורת

בתוך שבוע וחצי: המעבר לחבילות האינטרנט המשולבות יהפוך אוטומטי

כיום הממשק בין ספקי האינטרנט המציעים את החבילות לבזק הוא ידני ולקוחות מחכים ימים למעבר לחבילות החדשות

אופיר דור 16:5806.05.15

בעוד שבוע וחצי יהיה קל ומהיר יותר המעבר לחבילות המשולבות והמוזלות של ספק ותשתית אינטרנט שמציעות חברות כמו 012 סמייל של פרטנר, 018 אקספון, נטוויז'ן של פרטנר, טריפל סי ובזק בינלאומי. 

 

 

החבילות מוצעות כחלק מהרפורמה במסגרתה יכולות ספקיות האינטרנט לשווק ללקוחות את רכיב תשתית האינטרנט של בזק באופן ישיר. הרפורמה בעצם מבטלת את ההפרדה המלאכותית בין ספק אינטרנט לחברת התשתית שאינה קיימת בעולם, כשכל אספקת האינטרנט נעשית על ידי גורם אחד בלבד.

 

מאז יצאה הרפורמה לדרך באמצע פברואר הממשק בין סלקום לספקי האינטרנט היה ידני, באמצעות טלפון, מייל או פקס, מה שגרם ללקוחות להמתין ימים ארוכים למעבר לחבילות המשולבות. פרטנר דיווחה השבוע שהעבירה כ-10,000 מנויים לחבילות כאשר 10,000 מנויים נוספים נמצאים ברשימת המתנה.

 

החל מ-17 במאי הממשק בין בזק לספקים יעשה באמצעות מערכת אוטומטית חדשה, ללא מגע יד אדם, כך שהמעבר לחבילות המשולבות יהיה מהיר בהרבה. בזק הודיעה אתמול כי החלה בבדיקות של המערכת החדשה מול ספקי האינטרנט.

  

  צילום: בלומברג

 

עם זאת, נושא משמעותי שנותר במחלוקת הוא תהליך המעבר בין חבילה משולבת של ספק אינטרנט אחד לשני או בין ספק אינטרנט חזרה לבזק. כיום לבזק אסור להציע חבילה משולבת בעצמה ולכן לקוח שירצה לחזור לקבל שירות מהחברה יצטרך להירשם לספק אינטרנט בנפרד. סלקום רוצה שבמקרה כזה הלקוח יישאר אוטומטית לקוח שלה כספק אינטרנט, וכדי לעבור לספק נפרד הוא יצטרך לפנות אליה ישירות. בסלקום לא רוצים שבזק תפנה את הלקוח לספק אינטרנט חדש לבחירתו מחשש לאבד אותו לחלוטין.

 

בנוסף מבקשת סלקום כי במקרה שהלקוח רוצה לעבור לחבילה משולבת אחרת, הספק אליו הוא רוצה לעבור יצטרך לפנות אליה ולבצע זיהוי של הלקוח כדי שלא יפלו טעויות בתהליך. מצב כזה יכול לאפשר לה לנסות לשכנע אותו להישאר לקוח שלה דרך שיחת שימור. נושאים אלו נשמעים טכניים אך יש להם השלכה משמעותית ברמה העסקית לחברות.

 

החבילות המשולבות מציעות הנחה של עשרות אחוזים במחיר האינטרנט ביחס לרכישת שני הרכיבים בנפרד. לשם השוואה, מרבית ספקי האינטרנט מציעים חבילה משולבת של 100 מגה ב-100 שקל לחודש. לעומת זאת המחיר של רכישת ספק ותשתית בנפרד נע בין 120שקל ל-170 שקל.

 

מנכ"ל משרד התקשורת אבי ברגר דורש מבזק לאפשר החל מ-17 במאי לאפשר לספקי האינטרנט למכור גם את הטלפוניה הקווית שלה. אלא שבזק טוענת נחרצות כי לא ניתן לבצע זאת טכנולוגית, בוודאי לא בלוח הזמנים הזה - טענה שברגר לא מקבל. בזק פנתה למשרד בבקשה למנות מומחה מקצועי מוסכם שייבחן את הנושא.

 

לחלק מספקי האינטרנט כמו 012 ונטוויז'ן יש טלפוניה קווית משלהם, אך היא נחשבת למוצר פחות טוב טכנולוגית משל בזק. שאר הספקים כמו טריפל סי או 018 זקוקים לטלפוניה של בזק כדי להציע פתרון תקשורת ביתי כולל ללקוח.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x