אובר בדרך לנשל את שיאומי: צפויה להפוך לסטארט-אפ הפרטי הגדול בעולם
אפליקציית המוניות וההסעות החלה במו"מ לגיוס 2-1.5 מיליארד דולר, והדבר צפוי להגדיל את שווי השוק שלה ל-50 מיליארד דולר; מאז 2009 גייסה החברה קרוב ל-6 מיליארד דולר
- גוגל, מאחורייך: אובר רוצה לרכוש את שירות המפות של נוקיה ב-3 מיליארד דולר
- אחרי קנסות ומכות לנהגים: אירופה שוקלת רגולציה לאובר
- ויה מתל אביב רוצה להתחרות באובר וגט טקסי
החברה גייסה מאז 2009 קרוב ל-6 מיליארד דולר. את סכום העתק הזה החברה מינפה לקמפיין התרחבות בינלאומי אגרסיבי במיוחד, ששם אותה בתחרות ישירה מול אפליקציות מוניות אחרות כגון גט ו-Lyft, וכן מול חברות מוניות מקומיות. ההתנהלות האגרסיבית שלה הכניסה את החברה גם לקשיים רגולטוריים בעשרות מדינות וערים מסביב לעולם, מה שהוביל את אובר בין השאר לשקול מודלים כלכליים אחרים, כגון כניסה לתחום משלוחי המזון.
למרות הקשיים הרבים של אובר, היא כבר פעילה ב-250 אתרים מסביב לעולם. במידה שהגיוס ייצא לפועל השווי שלה צפוי לצמוח ב-180%. החברה גם הבטיחה כי ב-2015 שיעור ההכנסות שלה צפוי לקפוץ מ-400 מיליון דולר ל-2 מיליארד דולר. בדרך זו החברה מצליחה למשוך משקיעים חדשים למרות שהיא עדיין לא רווחית, גם אחרי השקעות של מיליארדי דולרים.
בסבב גיוס האחרון של אובר, שהושלם לפני פחות משלושה חודשים, החברה הוערכה ב-40 מיליארד דולר – מה שמיקם אותה כחברת הסטארט-אפ השניה בשוויה בעולם אחרי שיאומי. המשקיעים הגדולים בחברה כוללים את ענקית האינטרנט הסינית ביידו, בנק גולדמן זאקס, זרוע ההשקעות של ממשלת קטאר, קרן ההון סיכון של גוגל, קרן ההון סיכון קליינר פרקינס, ועוד.
ההערכות בתעשייה הן שאובר לא שרפה את כל כספי הגיוס הקודמים שלה, אלא שהוא יאפשר לחברה להשלים את הרכישה של שירות הניווט Here מידי נוקיה. אתמול פורסמו דיווחים נפרדים לפיהם אובר הגישה הצעת רכישה לנוקיה על שירות המפות הפופולרי בגובה של 3 מיליארד דולר.