$
אפליקציות

גוגל, מאחורייך: אובר רוצה לרכוש את שירות המפות של נוקיה ב-3 מיליארד דולר

לפי דיווח בניו יורק טיימס, אפליקציות המוניות מעוניינת לרכוש את Here - שהכניסה לחברה הפינית 1.1 מיליארד יורו אשתקד

הראל עילם 10:4508.05.15

אפליקציית המוניות אובר, שכבר גייסה מיליארדי דולרים מקרנות ההון סיכון ונחשבת לסטארט-אפ השני בגודלו בעולם, פוזלת לנתח שוק חדש לחלוטין שישים אותה בתחרות ישירה מול גוגל. לפי דיווחי "ניו יורק טיימס" שפורסמו הבוקר (ו'), אובר מעוניינת לרכוש את שירות המפות Here מבית נוקיה הפינית ביותר מ-3 מיליארד דולר.

 

Here הוא כיום אחת משירותי המפות והניווט הגדולים והוותיקים בעולם. מעט מאוד חברות פועלות בתחום הזה - המלאכה של הקמת מסד נתונים כה גדול הוא סבוך, ארוך ויקר. גוגל, אפל ומיקרוסופט הן החברות הגדולות היחידות שמסוגלות לממן את הקמה של שירות כזה בעצמן, בעוד שווייז הישראלית - שנרכשה על ידי גוגל - פתרה את הבעיה בעזרת חוכמת ההמונים.

 

מבחינת יכולות טכנולוגיות, Here משתווה לגוגל Maps - גם נוקיה משתמשת ברכבי צילום, בדומה לגוגל סטריט-ויו, לצילום מסד נתונים פנורמי של רחובות הערים הגדולות בעולם. בנוסף, נוקיה גם מפעילה את סיטילנס, אפליקציית מציאות מוגברת, הפועלת בצורה דומה לגוגל גוגלס.

 

אובר אובר

 

נוקיה הקימה את שירות המפות שלה ב-2007 תחת השם Ovi והיא פועלת בתחום במשך למעלה מ-14 שנה. Ovi, ואז Here, הפכו להיות שירותי ניווט פופולריים שגם הותקנו בעשרות מיליוני מכשירי ניווט GPS ברכבים.

 

גוגל מפס הוא השירות המוביל בסמארטפונים - לפי ההערכות, גוגל מחזיקה ב-80% מהשוק בעוד שנוקיה מחזיקה בפחות מ-8%. עם זאת, Here הוא אחד משירותי המפות הפופולריים ביותר במכשירי ניווט משולבים בכלי רכב. כתוצאה מכך, מדובר בחטיבה מכניסה במיוחד עבור נוקיה. ב-2014, חטיבת Here ייצרה הכנסות בגובה 1.1 מיליארד יורו.

 

כאשר מיקרוסופט רכשה את חטיבת מכשירי הסלולר של נוקיה, עסק שירותי המפות נשאר בידי נוקיה. עם זאת, מכשירי לומיה של מיקרוסופט/נוקיה עדיין משתמשים בלא מעט מהטכנולוגיות של Here. כעת, Here הוא אחד הנכסים הגדולים ביותר של נוקיה ושריד לתקופה הקודמת שלה. לפני כחודש, נוקיה ציינה כי היא מעוניינת למכור את שירות המפות שלה.

 

וזו לא ההצעה היחידה

 

ככל הנראה, נוקיה אוספת כעת הצעות רכישה. אמש "וול סטריט ג'ורנל" דיווח כי קבוצה נפרדת, הכוללת יצרניות רכב כגון BMW ואאודי, יחד עם מנוע החיפוש הסיני ביידו (המפעיל שירות מפות פופולרי במיוחד, הזמין בסין), הגישו הצעה שהיא "גבוהה משמעותית מ-2 מיליארד יורו". הצעה שלישית הגיעה מידי קרן גידור לא ידועה, וגם הצעה זו מוערכת במיליארדים.

 

הטיימס וג'ורנל ציטטו, כל אחד מהם, מספר מקורות מקורבים לנוקיה. עם זאת, כל החברות המעורבות סירבו להגיב לידיעה, אשר לא אושרה באופן רשמי. מקורות הטיימס גם הוסיפו כי ייתכן והמגעים לא יובילו לבסוף לעסקה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x