$
אפליקציות

דו"ח חדש: חברות המשחקים הישראליות חוגגות במובייל

ניתוח שוק פיתוח האפליקציות הישראלי מראה כי רוב ההכנסות מגיעות מארצות הברית ומקורן ב-iOS של אפל - אך שיישומי אנדרואיד זוכים להרבה יותר הורדות. החברה שמכניסה הכי הרבה כסף היא טאבטייל, כשאחריה פלאריום ואינפיאפס

הראל עילם 16:5709.06.15
חברת טאבטייל (tabtale) היא מפתחת האפליקציות המצליחה והמכניסה ביותר בישראל. כל עולה מהדו"ח השנתי של חברת המחקר App Annie, שהוצג היום (ג') בכנס Israel Mobile Summit.

App Annie הציגה את הנתונים הנכונים ל-12 החודשים עד מרץ 2015, על בסיס הורדות והכנסות של כל האפליקציות של כל החברות הישראליות המובילות. הנתונים נאספו מחנויות האפליקציות הרשמיות של אפל וגוגל. טאבטייל נמצאת במקום הראשון הן במצעד ההורדות והן בהכנסות. עם זאת, חברת המחקר לא הציגה את מספר ההורדות הספציפי או את ההכנסות הספציפיות ורק דירגה את המפתחים.

 

משחק של טאבטייל משחק של טאבטייל

 

טאבטייל פיתחה מאות משחקי סלולר מוצלחים המכוונים בעיקר לילדים ומזרח אירופה. היא נחשבת לאחת מעשר מפתחות משחקי הסלולר המובילות בעולם ויש לה משרדים גם בארצות הברית, סין, הונג קונג, בולגריה, אוקראינה ומקדוניה.

 

במקום השני ברשימת החברות המכניסות ביותר ניתן למצוא את פלאריום, מפתחת משחקי האסטרטגיה המצליחה. היא מתמקדת דווקא בנישה שפחות מוכרת בתחום - משחקי הארדקור מתקדמים שמיועדים לגיימרים כבדים, כגון Total Domination. במקום השלישי ניצבת InfiApps של דודו קלמנסון, שהשיקה את Penguin Wings הפופולרי שזכה למיליוני הורדות.

 

במקום הרביעי עומדת Jelly Button שזכתה לתשומת לב מיוחדת מצד חברת המחקר בזכות ההצלחה המשימה של המשחק Pirate Kings הן על גבי פייסבוק והן על גבי מכשירי סלולר. במקום החמישי מפתחת אפליציות שלשם שינוי אינה מתמקדת במשחקים - Lightricks וכלי עריכת התמונות שלה. כמעט כל שאר 20 החברות המכניסות ביותר הן חברות משחקים והימורים, שרובן מפתחות יישומים שאינם מוכרים בארץ.

 

רוב ההכנסות - מארה"ב ורוסיה

 

טבלת ההורדות הציגה לעיתים פערים משמעותיים מרשימת החברות המכניסות ביותר, כאשר מספר חברות שנכנסו לרשימת ההורדות כלל לא נכנסו לרשימת 20 החברות המכניסות. ביניהם ניתן למצוא את מפתחת אפליקציית הווידאו צ'ט Rounds במקום העשירי בטבלת ההורדות ומפתחת אפליקציית התחבורה הציבורית Moovit הנמצאת במקום ה-12.

 

כצפוי, עיקר ההכנסות של החברות הישראליות מגיע מחו"ל. לפי החברה, 35% מכל ההכנסות של כל האפליקציות הישראליות בשנה האחרונה הגיע מארצות הברית. אחרי ארצות הברית ניתן למצוא את רוסיה, שהיא גם השוק הגדול ביותר למפתחת משחקי האסטרטגיה פאלריום, ולאחר מכן המדינות דוברות האנגלית בריטניה ואוסטרליה. Pirate King של ג'לי בטון הוא למשל אחת מעשרת המשחקים המצליחים ביותר בבריטניה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x