בלעדי לכלכליסט
גולן טלקום עלולה לאבד רישיון אחרי שפירקה 86% מהאנטנות
גולן החלה לפרק את האנטנות שלה לאחר חתימתה על הסכם לשיתוף רשתות, שעדיין לא קיבל את אישור משרד התקשורת. החברה פירקה את רוב האנטנות שלה בשנה וחצי האחרונות, 611 במספר. אם העניין לא ייפתר, הסוגיה עשויה להגיע לבג"ץ
חברת גולן טלקום עשויה להימצא בהפרה מהותית של רישיון הסלולר שלה בסוף השנה. לפי תנאי הרישיון, החברה מחויבת להגיע לפריסת רשת סלולר ב־40% משטח המדינה עד סוף שנת 2015. אולם גולן, שהחזיקה ביותר מ־700 אנטנות בסוף 2013 ועמדה ביעד הראשוני של פריסת רשת ב־20% משטח המדינה, פירקה יותר ויותר אנטנות סלולריות ונכון לחודש מאי החזיקה רק ב־95 אנטנות פעילות, אשר רובן בתל אביב.
- "מאחורי האסטרטגיה המשוגעת של מיכאל גולן, יש הרבה היגיון כלכלי"
- השיבושים בעידן פלוס: בזק תגביה מחר את האנטנה בגבעתיים
- לפי הניסיון הבינלאומי, חברות הסלולר בארץ בדרך למיזוג
פירוק האנטנות של גולן חוסך לה לא מעט כסף. עלות התפעול של אתר סלולרי נאמדת ב־150 אלף שקל בשנה. משמעות הדבר היא שפירוק של כ־600 אתרים חוסך 90 מיליון שקל בשנה. הפחתת האנטנות העצמאיות אינה פוגעת בקליטה שממנה נהנים הלקוחות כיוון שהם ממשיכים להתארח על רשת סלקום במקומות שאין לגולן פריסה עצמאית.
גולן החלה בפירוק האנטנות לאחר שחתמה על הסכם להקמה ותפעול של רשת משותפת עם סלקום ופלאפון בדצמבר 2013. הסכם משולש זה לא אושר, ובמקומו חתמו סלקום וגולן טלקום על הסכם חדש ביניהן במאי 2014. החתימה על הסכם זה היתה אמורה להחליף את המחויבות של גולן טלקום להקמת רשת עצמאית, אבל ההסכם בין השתיים עדיין לא קיבל את אישורם של משרד התקשורת ושל רשות ההגבלים העסקיים.
לפני חג הפסח נפגש הממונה על ההגבלים דיויד גילה בנפרד עם מנכ"ל סלקום ניר שטרן ועם מנכ"ל גולן טלקום מיכאל גולן והבהיר להם כי לאחר תיקונים קלים הרשות תאשר את ההסכם. לעומת זאת, משרד התקשורת דורש מסלקום ומגולן לעשות בהסכם שינוי מהותי בהסכם, שבמסגרתו תהפוך גולן לשותפה מלאה בבעלות על אתרי הסלולר מדור 2 ו־3 הקיימים בסלקום, ולא רק באתרי דור 4 החדשים שנבנים. סלקום תצטרך לתמחר את כל האתרים הקיימים שלה ולמכור אותם לגולן טלקום.
בסלקום ובגולן טלקום טוענים כי דרישת משרד התקשורת סותרת את מסמכי המדיניות הקודמים שפרסמה ואם לא יימצא פיתרון בקרוב, ייתכן שהנושא יגיע לבג"ץ. במסגרת ההסכם המתוכנן תשלם גולן טלקום כ־2 מיליארד שקל לסלקום למשך 10 שנים. אי עמידה בדרישות הפריסה היא עילה לשלילת רישיונה, אך ככל הנראה משרד התקשורת לא ימהר לנקוט פעולה זו לאור התחרות שגולן מחוללת בשוק הסלולר. כיום יש לגולן טלקום כ־791 אלף מנויים, כ־160 אלף מהם הצטרפו מתחילת השנה.