משנה למנכ"לית לאומי: "הפינטק הוא שותף - וגם מתחרה"
דני צידון בכנס "כלכליסט" בבורסה: "הטכנולוגיה הפיננסית יכולה לבנות עולם טוב יותר, אך לא יכולה לשנות את העולם הפיננסי". לדבריו, "טסלה שפיתחה מכונית חשמלית לא שינתה את החשמל. גם הפינטק יעבוד בתוך החוקים הפיננסיים הבסיסיים"
10:0116.06.15
"אם יש מסר שצריך לצאת מהחדר הזה הוא שהרגולציה שלנו צריכה להבין שהיה בכנס הפינטק (טכנולוגיה פיננסית) הבוקר אובר-בוקינג. אנשים מתעניינים בזה, רוצים לראות את הדבר הזה מתפתח", כך אמר הבוקר (ג') המשנה למנכ"לית בנק לאומי, דני צידון, בכנס הפינטק של "כלכליסט" בבורסה בת"א.
קראו עוד בכלכליסט:
- טכנולוגיה פיננסית בשבי הרגולציה
- "Blender מחזיר את הקפיטליזם למטרתו המקורית"
- סוחר אנלוגי בעולם דיגיטלי: הפינטק טורף את הקלפים
צידון נתן לדוגמא את בחינתו של בנק לאומי להיכנס למיזם ההלוואות האינטרנטיות בלנדר. "לא המשכנו להתקדם עם זה כי היה קונפליקט רגולטורי בין אם אפשר לעשות דבר כזה בתוך הפעילות המסורתית של הבנק, או שמא דבר כזה צריך להתנהל מחוץ לבנק. מיזמי P2P משקפים בנקאות לכל דבר, בנקאות של המאה ה-21".
צידון המשיך ואמר כי "תפיסת הלקוח ותפיסת המוצר הולכות ומשתנות. אנחנו מחפשים דברים שהם הרבה יותר אישיים, אנחנו יותר חשופים, ויתרנו על הפרטיות שלנו, וזה מאפשר למערכת הפיננסית להשתנות בצורה דרמטית".
דני צידון, המשנה למנכ"לית בנק לאומי, הבוקר בכנס צילום: עמית שעל
"אין לנו חיים אם אנחנו כמערכת לא נשתנה", המשיך צידון. "אולי יש כאלה שחושבים שאפשר לעשות את אחרי הקנדציה שלהם כי היא נגמרת עוד שנה-שנתיים ויש כאלה שמתחילים עכשיו אבל כל הבנקים הולכים לשם, כולם מבינים שאנחנו חייבים להשתנות, אנחנו גם מבינים ויודעים שתעשיית הפינטק היא גם שותפה שלנו וגם מתחרה שלנו".
צידון הוסיף כי הפינטק לא ישנה את המערכת הפיננסית מהיסוד. "הפינטק לא ישנה את החוקים הפיננסיים, הם תמיד יישארו, טסלה שפיתחה את המכונית החשמלית לא שינתה את החשמל ולא את המכניקה. האייפון לא פיצח טכנולוגיה חדשה אלא הביא לה זווית חדשנית. גם כאן, הפינטק יעבוד בתוך החוקים הפיננסיים הבסיסיים".
"אין ספק לאף אחד שזה הזמן לפינטק, אבל זה לא אומר שיש כאן טכנולוגיה שחסינה מפני משברים פיננסיים. כל מבנה פיננסי ולא משנה באיזה טכנולוגיה הוא נבנה – צריך להבין שיגיעו ימים רעים. הפינטק יכול לבנות עולם טוב יותר, אך הוא לא יכול לשנות את העולם הפיננסי ואת העובדה שתמיד, מתישהו, יגיעו ימים ימים".