ועידת כלכליסט
"הבנקים לא יכולים להתחרות בחברות פינטק. הם חייבים לשתף איתן פעולה"
וורן מיד, מנהל תחום הפינטק בפירמת השירותים הפיננסים הבינלאומית KPMG, אמר בוועידת "כלכליסט" כי בנקים שלא ישכילו להבין את המהפכה הטכנולוגית מסתכנים בקריסה: "הבנקים נמצאים כעת בנקודה שבה הייתה תעשיית ההוצאה לאור עם המצאת הספרים האלקטרוניים וכניסתה של אמזון לתחום ההפצה"
10:3916.06.15
"הבנקים לא יכולים להתחרות בחברות הפינטק, ולכן הם חייבים לשתף איתן פעולה", כך אמר הבוקר מנהל תחום הפינטק בפירמת השירותים הפיננסים הבינלאומית KPMG וורן מיד. מיד אמר את הדברים בוועידת "כלכליסט" לפינטק שנערכה בתל אביב.
קראו עוד בכלכליסט:
- משנה למנכ"לית לאומי: "הפינטק הוא שותף - וגם מתחרה"
- טכנולוגיה פיננסית בשבי הרגולציה
- "Blender מחזיר את הקפיטליזם למטרתו המקורית"
"קראתי להרצאה שלי 'מי אכל לי את ארוחת הצהריים', כיוון שאני חושב שבעוד כמה שנים הבנקים הגדולים עלולים להסתכל לאחור ולראות שחברות הפינטק באמת אכלו להם את ארוחת הצהריים", אמר מיד.
"אם אנחנו מסתכלים על המגמות בארה"ב, אנחנו יכולים לראות צמיחה אדירה של הפינטק בתחום התשלומים. רק ברבעון הראשון של השנה, למשל, היקף העסקאות בפייפאל הגיע למיליארד דולר שם", סיפר מיד.
"הבנקים נמצאים כעת בנקודה שבה הייתה תעשיית ההוצאה לאור עם המצאת הספרים האלקטרוניים וכניסתה של אמזון לתחום ההפצה. אם תשאלו את בני דור המילניום בארה"ב, 73% מהם יגידו לכם שהתעשייה הגדולה הבאה שנמצאת בסכנת קריסה היא תעשיית הבנקאות", ציין.
וורן מיד. "הבנקים נמצאים כעת בנקודה שבה הייתה תעשיית ההוצאה לאור עם המצאת הספרים האלקטרוניים וכניסתה של אמזון לתחום ההפצה"
"אם נסתכל על תחומי הפעולה של הבנקים, פקדונות, הלוואות ותשלומים, נבין שלכל אחד ואחד מהם כבר נכנסות חברות פינטק".
לדבריו של מיד, האופן בו תופסים הבנקים את הפינטק חייב להשתנות. "עד עתה, הבנקים ניסו להתחרות בחברות פינטק בתשלומים, בהלוואות ובפקדונות, ובמקביל לשתף איתם פעולה בפעילות הבק-אופיס", אמר מיד. "המודל שצריך לאמץ הוא שונה, צריך לאמץ פינטק בכל אחד מהתחומים האלו. הפינטק צריך להיות בלב העשייה הבנקאית", אמר מיד.
מיד פרש את חזונו לשילוב טכנולוגיות פיננסיות בפעילות היומיומית של הבנקים מול הלקוחות. "הבנקים בעתיד יציעו לך הנחות על תשלומים עתידיים שתבצע, יזכירו לך שאין לך כסף בחשבון, יזכירו לך גם מתי אתה צריך לשלם חשבונות. כל הטכנולוגיות שמאפשרות את זה קיימות כעת בחברות פינטק, אבל הן לא מוטמעות בבנקים ובפעילות הבנקאית. הבנקים לא יוכלו להתחרות איתן", אמר.
"תעשיית הפינטק מעניקה ללקוחות חווייה טובה יותר. 80% ממי שנטל הלוואה דרך פלטפורמת P2P כמו לנדינג קלאב אמר שהוא יעשה זאת שוב", הוא ציין. "לחברות הפינטק יש גישה ליותר מידע כדי לבחון את דירוג האשראי של הלקוח, בין אם מדובר בציונים שלו באוניברסיטה או אפילו בפעילות שלו ברשתות חברתיות", אמר. "התרבות שלהן דינמית יותר, העלויות נמוכות יותר, וההון העצמי שהן זקוקות לו כדי לפעול נמוך יותר", מנה מיד את היתרונות של חברות הפינטק על פני המערכת הבנקאית המסורתית.
"למרות הדברים האלה, לבנקים עדיין יש יתרונות", הוא ציין. "ראשית, הם נהנים מאמון גבוה יותר מצד הלקוחות. נהוג לחשוב שרמת האמון בבנקים ירדה מאוד מאז 2008, אבל אנשים עדיין נוטים לסמוך על הבנק שלהם", הסביר מיד. "יתרון אחר שיש לבנקים הוא בסיס הלקוחות הרחב שלהם", הוא ציין. "צריך לאחד את החוזקות של הפינטק עם החוזקות של הבנקים".