$
הייטק והון סיכון

enSilo גייסה 10 מיליון דולר

את הגיוס הובילו הקרנות לייטספיד האמריקאית וכרמל הישראלית. החברה פיתחה טכנולוגיה למניעת גניבת מידע משרתי ארגונים. מדובר בגיוס מהיר, שהושלם רק חודשיים לאחר השלמת הסבב הקודם

אסף גלעד 15:5716.06.15
קרן לייטספיד האמריקאית, המנוהלת בישראל בידי יוני חפץ ודודו גוסרסקי, יחד עם כרמל ונצ'רס מובילות השקעה של 10 מיליון דולר בחברת הסייבר אנסיילו (enSilo), חודשיים בלבד לאחר ההכרזה על סבב הגיוס הקודם, אז גייסה החברה סיד של 3 מיליון דולר. עבור כרמל ולייטספיד, מדובר בהשקעה משתלמת: אנסיילו הופכת בדרך זו לאחת מחברות הסייבר הבודדות בפורטפוליו של כרמל וחברת הסייבר הישראלית היחידה בפורטפוליו של לייטספיד עד כה.

התדירות הגבוהה של הגיוסים באנסיילו מעידה על כוונות הצמיחה הרציניות של החברה שהוקמה בידי יוצאי אימפרבה, רפאל ואקמאיי: היא מעוניינת להכפיל את גודלה עד סוף השנה ל-40 איש, ולכ-80 איש עד סוף 2016. במקביל, היא בונה את מערך השיווק והמכירות שלה בקנדה ובארה"ב, בכוונה להסתער על שוק החברות הגדולות - ולהתמקד במגזרי הפיננסים, הביטוח, שירותי הבריאות והקמעונות.

 

רועי קתמור, מייסד אנסילו רועי קתמור, מייסד אנסילו

 

אנסיילו (enSilo) היא חברת סטארט-אפ נוספת בתחום הסייבר שמגייסת מיליוני דולרים, אך מגיעה לשוק עם גישה שונה לטיפול בחדירה למערכות המחשב על ידי גורמים זרים: במקום לחסום את הארגון מפני כניסה של גורמי איום חיצוניים ולייצר אלפי התראות למנהל האבטחה, החברה מתמקדת במניעת זליגה של מידע רגיש אל מחוץ למערכת.

 

המאבטח שבקניון הארגוני

 

רועי קתמור, מנכ"ל החברה, ממשיל את הארגון לקניון ענק ואת אנסיילו לשומרים העומדים בכניסה אליו. אלא שבמקום שהשומרים יחסמו עוברי אורח חשודים מלהיכנס לקניון, הם מתמקדים בחסימת הפושעים המבקשים לצאת ממנו, ומליטול עמם את הרכוש גנוב שנמצא בידם. "כמות ההתרעות על איומים שמגיעים למנהל מערכות המידע בארגון מגיעה לכ- 17,000 בשבוע", אמר ל"כלכליסט". "זו כמות עצומה שאין באמת דרך להתמודד איתה בצורה חכמה. אנסיילו מגיעה מתוך גישה שקו ההגנה בארגון כבר נפרץ, מתוך אמונה שכבר עכשיו במערכת שלך פועל עכשיו גורם זדוני. השאלה היא האם אתה רוצה לקבל על זה אינספור תזכורות, או שאולי כדאי לך לדעת רק כשאותו גורם זדוני מתחיל להזיק".

 

במקום שאנסיילו תתריע על פעילות פישינג חשודה, מעבר של קובץ זדוני ממחשב למחשב בארגון, היא מתמקדת בתוצאה הסופית: בנזק שהיא אמורה לגרום, בדרך כלל גניבת מידע. כדי לזהות פעולה שכזו, היא מתמקדת בתשתית מערכת ההפעלה ומנטרת בו פעילויות חשודות. כאשר גורם מסוים מוציא מידע מהארגון, אנסיילו מזהה אותו, כמו גם את המידע שהוא ניסה להוציא, ומבצעת לו תחקור בזמן אמת.

 

את החברה ייסדו קתמור, לשעבר מנהל פיתוח בתחום האבטחה גם באקמאי ובאימפרבה; אודי יבו, לשעבר סמנכ"ל הטכנולוגיות במחלקת הסייבר של רפאל; תומר ביטון, חוקר אבטחת מידע שעבד באימפרבה, רדוור, RSA וברפאל ועידו קלזון, ארכיטקט תוכנה לשעבר מאימפרבה. החברה הוקמה ב-2014 ופעלה מתחת לרדאר התקשורתי עד מרץ האחרון, אז חשפה את המוצר שלה והכריזה על גיוס סבב סיד של 3 מיליון דולר מכרמל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x