$
IT בעולם

מכירות רישיונות התוכנה של אורקל מתרסקות

נתונים שפורסמו בדו"חות הרבעוניים האחרונים של ענקית התוכנה מצביעים על ירידה חדה במכירת רישיונות תוכנה חדשים. ההכנסות מחוזי השירות לעומת זאת נמצאים בעלייה מתמדת

רפאל קאהאן 17:5517.06.15

מכירת רישיונות התוכנה של אורקל נמצאים בירדיה מתמדת זו השנה השנייה. כך עולה מניתוח של נתוני הדו"חות הרבעוניים האחרונים על ידי סוכנות בלומברג. על פי הנתונים, המכירה של הרישיונות היוו כ-28% מסך הכנסותיה של אורקל ב-2013, אך רק 25% בשנה שעברה. מדובר על ירידה של כמיליארד וחצי דולר בהכנסות החברה.

עם זאת, הנתונים גם מצביעים על עלייה מתמדת בחוזי השרות והתחזוקה. תופעה זו יכולה להצביע על כך שלאורקל יש קושי בגיוס לקוחות חדשים למוצרי התוכנה שלה ושהיא מסתמכת על גידול בהכנסות מלקוחות קיימים. אך זה גם יכול להעיד על הצלחת מוצרי התוכנה כשירות (SaaS) שהחברה השיקה לפני כשנתיים. 

 

מודל התוכנה כשירות מעיב על מכירת רישיונות התוכנה של אורקל מודל התוכנה כשירות מעיב על מכירת רישיונות התוכנה של אורקל

 

בחברת גרטנר מעריכים כי מדובר בתופעה שמעידה בעיקר על המעבר של חברות כגון סטארט-אפים, לשימוש במוצרי קוד פתוח. אנליסטית בגרטנר ציינה כי המודל של תוכנות קוד פתוח הופך לפופולרי יותר, בעיקר בקרב חברות צעירות, שעבורם מדובר במודל יעיל וגמיש יותר.

 

התוכנה כשירות מהווה את עתיד השוק

 

ענקיות טכנולוגיה רבות כבר החלו בתהליך המעבר למוצרי תוכנה כשירות. בין אם מדובר במיקרוסופט שאף הכריזה על שינוי האסטרטגיה באופן רשמי, או ב-IBM, BMC ו-SAP השמרניות יותר - מודל מחשוב הענן הופך לדרך המועדפת כיום על לקוחות רבים לצרוך שירותי תוכנה.

 

ההבדל בתמחור בין רישיון תוכנה של בסיס הנתונים של אורקל לבין המקבילה שלו בקוד פתוח יכול להגיע למאות אלפי דולרים. מחיר של רישיון תוכנה של אורקל יכול להגיע לכחצי מיליון דולר, לעומת חוזה תחזוקה ופיתוח של תוכנת קוד פתוח מקבילה שיכולה להסתכם בכ-100 אלף דולר, כ-80% פחות.

 

עם זאת יש לציין שתוכנות כגון זו של אורקל עדיין יודעות לספק יתרונות ביחס למקבילותיהן בקוד פתוח, וישנם לקוחות רבים של החברה שיודעים זאת. ואולם, ישנם גם ארגונים גדולים ושמרנים שאינם מפחדים מהשקעה בקוד פתוח.

 

הקוד הפתוח כבר לא מפחיד את הארגונים השמרנים

 

בנק גולדמן סאקס לדוגמה משתמש בתוכנות קוד פתוח בלי שהדבר יהווה בעיה, להיפך. לטענת סמנכ"ל הטכנולוגיות של הבנק אף ציין שמערכות רבות הומרו לקוד פתוח בשנתיים האחרונות ושהתוצאות מבחינת הבנק מצוינות. "קוד פתוח משמש אותנו בעיקר עבור אפליקציות תקשורת ובסיסי נתונים", הוא מסביר.

 

באופן פרדוקסלי, ישנם סטארט-אפים שמעדיפים לעבוד עם מוצרים של אורקל. כמו ספקית שירותי הנסיעות אובר, שמפעילה את מערך תוכנת ה-E-Business של החברה. אך גם כאן, בסיס הנתונים של החברה מתבסס בעיקר על MySQL שמבוססת על קוד פתוח.

 

הבעיה העיקרית של אורקל היא העלות הגבוהה של מוצריה עבור הלקוחות. "עסקים רבים מתחילים להבין שאין להם צורך במוצרים יקרים ומתוחכמים כמו אלה של אורקל", מסבירים בגרטנר, "לרוב, גם מוצרי קוד פתוח פשוטים יותר יכולים לספק את התוצאה ובמחיר הרבה יותר זול".   

בטל שלח
    לכל התגובות
    x