מאקרו טכנולוגי
בלגן בטייוואן: HTC לא רוצה להימכר, אבל בקצב הזה היא בדרך למטה
כדי שלא תדעך ותיעלם, צריכה החברה להוון את מוצרי התוכנה שלה ואת מאגר הפטנטים שברשותה - מה שמחייב אומץ ניהולי. בנוסף, HTC ויתרה על רכישה בידי אסוס - מה שעלול להתגלות כטעות מרה
למרות זאת, HTC בצרות. כבר רבעונים ארוכים היא מציגה רווחים זעומים, וסמארטפון הדגל האחרון שלה, M9, מסתמן בבירור ככישלון מסחרי. הוא היה יקר ביחס ליכולותיו, שהיוו שיפור זניח ביחס לדגמים הקודמים ולפי הערכות ימכור הרבה פחות יחידות מקודמיו. ואולם, זו רק הבעיה שעל פני השטח. בזמן שחברות אחרות משקיעות סכומים גדולים במובייל אבל מכניסות כסף גם מפעילויות אחרות, בנתה עצמה HTC כיצרנית טלפונים ותו לא.
סמסונג ו-LG מוכרות מוצרים בכל קטגוריית אלקטרוניקה אפשרית, אפל היא מעצמת תוכן, חואווי מתמקדת בציוד תקשורת וכן הלאה. הדבר מגוון את מקורות ההכנסה שלהן, מה שמאפשר להן להגדיל את תקציבי השיווק. HTC יכולה ליצור את הטלפונים הטובים ביותר בעולם (ובעיני רבים הם אכן כאלה), אבל הצרכנים פשוט לא פוגשים אותם. מכשירי ה-One מככבים בביקורות בכלי התקשורת, אבל לא בטבלת המכירות.
לעבר החברה נזרק השבוע גלגל הצלה מעניין: בכיר באסוס, טייוואנית גם היא, אמר לרויטרס כי חברת המחשבים שוקלת לרכוש את HTC. מבחינת אסוס זה רעיון נהדר: כרגע יש לה סמארטפונים מעטים שלא הצליחו לחדור למערב בצורה משמעותית, והחיבור עם HTC היה יכול לטפל בחולשתה בתחום המובייל. ואולם, HTC מיהרה להודיע שאין בכוונתה להימכר לאסוס ושהיא תמשיך לפעול כעצמאית.
ל-HTC יש עוד סיכוי לצאת מן הבוץ בדרכים אחרות. היא יכולה להפוך את ממשק האנדרואיד שלה למוצר ברישיון ולמכור אותו, להתמקד בפיתוח תוכנה או להיעזר יותר במאגר הפטנטים שלה, שרבים מהם נוגעים לעיבוד אלומיניום ורלוונטיים גם לחברות שאינן עוסקות במובייל. כדי לעשות מהלכים כאלה דרושה ל-HTC הנהגה יצירתית ובעלת חזון. ואת זה, בניגוד לטלפונים מרשימים, אין לה כרגע.