$
סטארט-אפים והון סיכון

Splacer מגייסת 1.4 מיליון דולר מכרמל, שלמה קרמר ומשפחת שקד

החברה פיתחה פלטפורמה המזכירה את AirBnB ומאפשרת לבעלי חללים פנויים כגון משרד ריק, לופט, סטודיו או וילה, להשכיר את השטח למספר שעות לחברות המעוניינות לארגן כנס מיוחד או חברות מדיה המחפשות מקום חדש לצילומים

אסף גלעד 17:0101.07.15

כלכלת השיתוף מתרחבת גם לאירועים: חברת ספלייסר (Splacer) הישראלית, שפיתחה פלטפורמה בהשראת AirBnB המקשרת בין חברות המחפשות שטחים פנויים בהם ניתן לערוך אירועיים מקצועיים וקטנים ובין בעלי חללי אירוח פנויים, השלימה לאחרונה סבב גיוס סיד בגובה 1.4 מיליון דולר. הגיוס הגיע מקרן ההון סיכון כרמל, היזם הסדרתי שלמה קרמר, המשקיע סם בן אברהם ומשפחת שקד, בעלת השליטה ב- 888.

 

ספלייסר מציעה לחברות ולקבוצות קטנות את האפשרות לשכור חללים מעוצבים לאירועים של מספר שעות, כמו התכנסויות חברתיות, סדנאות, צילומים, כנסים קטנים, הרצאות, השקות, מסיבות עיתונאים ותערוכות. בניגוד לשירותים דומים שמציעים חללי אירוע מקצועיים, כמו eVenues או Eventup, ספלייסר מתמקדת בחללים פרטיים וסגורים שאינם מוצעים בדרך קבע לציבור הרחב, כמו למשל גלריות, סטודיואים, לופטים, וילות, גינות אורבניות ומחסנים תעשייתיים.

 

מייסדי Splacer מייסדי Splacer

 

החברה מקווה להשתמש בכספי הגיוס על מנת להרחיב את פעילותה בניו יורק וליצור דריסת רגל משמעותית בשוק האירועים האמריקאי. ספלייסר מציעה כיום כשבעים נכסים בניו יורק ועוד מאה בתל אביב.

 

כנס הסייבר? הוא בלופט, אדוני

 

עדי בירן, מנכ"לית ספלייסר וממייסדי החברה, טוענת כי השירות בא לענות על צורך הולך וגובר של ארגונים וחברות לאירועים שנערכים במקומות לא שגרתיים. "כמה פעמים אפשר ללכת לאותו האולם או החדר הפרטי באותה המסעדה?", היא אומרת, ומציינת כי לעיתים קרובות יש אלטרנטיבה בוטיקית, מעניינת, קרובה וזולה בחללים פרטיים שנמצאים רק רחוב אחד או שניים ממקום העבודה. ספלייסר גם מקווה להכנס לשווקים רלוונטיים שאינם קשורים לאירועי חברות - כמו למשל, האפשרות להציע חללים מעניינים ולא שגרתיים כתפאורה לסרטי תדמית ולצילומים.

 

איזה חלל תרצו להשכיר היום? איזה חלל תרצו להשכיר היום?

 

ספלייסר מתמקדת באירועים קטנים בדרך כלל. ממוצע המשתפים באירוע שכזה עומד על כעשרים איש ובאתר שלה ניתן למצוא חללי אירוע שמיועדים לקהלים שנעים בין חמישה ל- 150 איש, עם עלות שנעה בין של 400 דולר ועד אלפי דולרים. החברה נמנעת מלטפל בעצמה בנושאי הפקה, אך כן מנהלת מערכת המלצות על ספקים נוספים כמו די.ג'יי, קייטרינג או נקיון. את ההכנסות היא מייצרת, כמו כל חברות כלכלת השיתוף, דרך עמלות. ספלייסר נוטלת עמלה של כ- 15% ממחיר העסקה, שכולל בתוכו כבר את עלויות התשלומים והסליקה.

 

בו זמנית לביקוש מצד החברות, אומרת בירן, יש גם ביקוש משמעותי מצד בעלי החללים, שרבים מהם בכלל לא השכילו עד כה להבין את הפוטנציאל העסקי הטמון בחלל. בית פרטי טיפוסי עומד ריק במשך 180 שעות בחודש, בעיקר בשעות הבוקר והצהריים. בתי עסק עומדים לרוב ריקים בממוצע במשך כ-300 שעות בחודש. אבל האדריכלית ליהי גרסטנר, אחת ממייסדות החברה, אומרת כי קיימת כיום הבנה גדולה יותר של כלכלה השיתוף, שחלחלה לציבור בין השאר באמצעות מיזמים כמו Airbnb, ובעלי החללים מצפים להזדמנות לנצל את החלל ליצור הכנסה נוספת.

 

ספלייסר בוחנת ובודקת כל חלל אירוע לפני הצטרפותו למאגר באמצעות סוקרים מקומיים, סוכני נדל"ן, מעצבי פנים וצלמים. היא מוודאת כי החלל עומד בדרישות.

 

תחילה, נכבוש את קולומביה

 

את ספלייסר ייסדו בירן וגרסטנר, שתיהן בוגרות  לימודי אדריכלות באוניברסיטת קולומביה היוקרתית. הן התגוררו בניו יורק במשך שנים וספגו את תרבות אירועי הבוטיק. אליהן הצטרף כמייסד שלישי וסמנכ"ל הטכנולוגיות ליאור אש, ששימש בעשור האחרון כסמנכ"ל הטכנולוגיות של שירות השוואת המחירים במרכולים mySupermarket.  

 

לדירקטוריון החברה הצטרף בעקבות ההשקעה דניאל כהן, שותף בקרן כרמל, שרואה פוטנציאל שוק גדול. "אין אדם או ארגון שלא עושה אירועים כמעט מדי יום, ובכל יום נתון עיר ממוצעת מארחת מאות ואלפי אירועים". ספלייסר אמנם לא תתחיל לתאם אירועי בר מצוות וחתונות, אך היא תתמקד בשוק שאותו מכנה כהן כשוק האירועים העסקיים או החברתיים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x