שיאומי הסינית ממשיכה לשעוט קדימה
למרות ההאטה בשוק הסמארטפונים העולמי והצניחה בשוק המקומי בסין, חברת הסטארט-אפ השניה בגודלה בעולם מכרה בחצי הראשון של השנה כ-34.7 מיליון מכשירים - שיעור צמיחה של 33%
בדרך לעקוף את סמסונג ואפל? יצרנית האלקטרוניקה הסינית שיאומי, חברת הסטארט-אפ השניה בגודלה בעולם, מכרה בחצי הראשון של השנה כ-34.7 מיליון סמארטפונים: זינוק מרשים של 33% בהיקף המכירות לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה. החברה צייצה את הנתונים אמש (ד') בחשבון הטוויטר הרשמי שלה.
- פיטביט בראש, שיאומי מזנקת: שוק המחשוב הלביש, תמונת מצב
- דיווח: שיאומי הסינית תקים מרכז פיתוח בישראל
- מי צריך את גוגל? יצרניות הטלפונים משתלטות על אנדרואיד
לכאורה, צמיחה של 33% היא האטה עבור חברה שבעבר צמחה בקצבים מרשימים של למעלה מ-100% מדי שנה. בחמש השנים האחרונות רשמה שיאומי היקפי צמיחה מרשימים: ב-2012 מכרה החברה 7.2 מיליון מכשירים וב-2013 כבר מכרה 18.7 מיליון. זאת הודות להתרחבות בינלאומית אגרסיבית ושיטת שיווק שהסתמכה על שמועות פה לאוזן, מכירות בזק ואספקה מהירה. עתיד הקרוב מתכננת החברה להכנס גם לשווקים חדשים כגון טורקיה, מקסיקו, רוסיה ודרום-מזרח אסיה ולהדק את שליטתה גם בתחום הטאבלטים והמחשוב הלביש. שיאומי גם הודיעה על הקמת מרכז פיתוח חדש בישראל.
עם זאת, בראי המצב בשוק, שיאומי יכולה להתגאות בקצב צמיחה של 33%. בשנה האחרונה כלל שוק הסמארטפונים צמח ב-19% בלבד ולראשונה אי פעם, השוק הסיני - השוק המרכזי ביותר עבור שיאומי - הצטמק. "למרות האטה בשוק הסמארטפונים הסיני, עשינו עבודה מעולה", אמר מייסד ומנכ"ל שיאומי, לֵיי ג'וּן, בהודעה לעיתונות. “אפשר להגיד שרשמנו ביצועים טובים יותר מאשר כלל השוק".
אפל, חוואווי הסינית ו-LG הקוריאנית רשמו בשנה האחרונה שיעור צמיחה דומה לזה של שיאומי, שדורגה בעבר כיצרנית הסמארטפונים השלישית בגודלה בעולם ועכשיו מתחרה על המקום הזה יחד עם לנובו וחוואווי. על מנת להבטיח את מעמדה במקום הראשון, שיאומי הציבה לעצמה יעד שאפתני במיוחד - מכירה של 100 מיליון מכשירי סלולר בכל 2015, לעומת 61 מיליון בשנה שעברה. הנתון העדכני מציב את החברה הרחק מאחורי יעד שאפתני זה, ואולם החציון השני של השנה הוא לרוב בעל היקף מכירות גבוה יותר לאור תקופת הקניות שלפני חג המולד במערב או יום הרווקים בסין.
שיאומי לא חשפה את היקף המכירות בשווקים השונים, אם כי ההנחה היא שמרבית המכירות היו בסין. מנגד, החברה ציינה ש-70% מהסמארטפונים נמכרו ישירות לצרכנים דרך חנות Mi.com המקוונת שלה, הישג מרשים שצפוי להתבטא בשורת הרווח של החברה.