בקשה לייצוגית נגד בזק: ממשיכה לחייב לקוחות שניידו מספרים
המבקשים טוענים כי בזק המשיכה לחייב אותם על שירותי אחריות ותשתית אינטרנט שהיו משויכים למספרי הטלפון שנוידו לחברה מתחרה
בזק ממשיכה לחייב שלא כדין לקוחות שניידו את מספרי הטלפון הקווי לחברות מתחרות בגין שירותים שונים שהיו משויכים לקווים אלו. זוהי הטענה העומדת בבסיס בקשה לתביעה ייצוגית שהוגשה נגד בזק אתמול (ד') לבית המשפט המחוזי בתל אביב. הבקשה הוגשה על ידי משרד רואי חשבון בשם עינב כהן & סלובודיאנסקי ושות' באמצעות עורכי הדין דורון רדעי וניצן גדות.
- הישג לבזק: בג"ץ יקיים דיון נוסף בעתירה שלה נגד משרד התקשורת
- משרד התקשורת: נוטשי בזק ישאירו את הראוטר אצלם במשך חצי שנה
- התעוררות ברפורמה הקווית: קצב הניודים זינק פי 3 בחודש האחרון
המבקשת ניידה שני קווי טלפון נייחים במרץ האחרון מבזק ל-012. במקביל, היא החלה לקבל שירות תשתית אינטרנט מחברת 012 מבלי להודיע על כך לבזק. אולם אז התברר לה כי בזק ממשיכה לחייב אותה על תשתית אינטרנט ושירות אחריות ותמיכה שהיו רשומים על הקווים שנוידו. לאחר הניוד, שירותים אלו קושרו למספרי טלפון חדשים ופיקטיביים.
עוה"ד רדעי וגדות טוענים כי בטופס הבקשה לניוד נכתב במפורש כי "ניוד המספר מהווה ניתוק/הסרה מהמפעיל הננטש של המספר/ים ושל כלל השירותים והתכונות שהתקיימו באמצעות המספר/ים".
בנוגע לתשתית האינטרנט יכולה בזק לטעון כי לא מדובר בשירות שמשויך באמת לקו הטלפון אלא בשירות נפרד, ועל כן אין היא צריכה לנתק את הלקוח אוטומטית גם ממנו. אולם עוה"ד רדעי וגדות מתבססים בבקשה על שתי פסיקות של בית המשפט לתביעות קטנות לפיהן מדובר בשירות נלווה לטלפון.
"עצם העובדה שבזק נאלצה ליצור מספר קו חדש, פיקטיבי, היא המעידה שלא ניתן היה להמשיך לספק שירותי תשתית אינטרנט על אותו קו שנויד, והיא המחזקת את המסקנה כי ניוד משמעו גם ניתוק תשתית האינטרנט, או לכל הפחות את המסקנה כי לקוח סביר רשאי להניח שניוד הקו כולל גם הפסקת שירותי תשתית האינטרנט", נכתב בפסק דין מפברואר 2014 של בית המשפט לתביעות קטנות בקריות.
"המבקשת תטען כי התנהגותה של המשיבה יוצרת ללקוח חיוב כפול, וזאת ללא שום הצדקה עניינית או משפטית, שהרי מבחינת הלקוח אין כל צורך בקבלת השירותים האמורים משני ספקים שונים", נכתב בבקשה לתביעה ייצוגית.
התביעה מוגשת בשם כל הלקוחות הנוטשים והמנויים לשעבר של בזק שחויבו לכאורה שלא כדין לאחר ניוד המספרים במהלך שבע השנים האחרונות. עורכי הדין מעריכים כי מדובר ב-30 אלף לקוחות שחויבו לכאורה שלא כדין בסכום של 63 מיליון שקל במהלך שבע השנים האחרונות.
מבזק לא נמסרה תגובה.