שבוע טכנולוגי
האינטליגנציה המלאכותית של פייסבוק
לצוקרברג יש תוכניות מאוד מדאיגות לגבי העתיד שלכם אבל הרשת החברתית אולי לא תשרוד עד אז, אפל מיוזיק הוא שירות מצוין אבל לא זמין בישראל ואיך גיוס המונים יכול להציל את יוון ואת סוני
1. צוקרברג רוצה לדעת מה אתם מרגישים
פייסבוק, כמובן, יודעת עליכם כבר כמעט הכל. היא יודעת מה אתם אוהבים, מי החברים שלכם, איפה הייתם ואת כל הפרטים האישיים הכי כמוסים שיכולים להיות. אבל זה כנראה לא מספיק למארק צוקרברג, שדיבר השבוע בהתלהבות על היכולת של האינטליגנציה המלאכותית שהחברה מפתחת - שתהיה כל כך חכמה שהיא תבין אתכם טוב יותר ממה שאתם מבינים את עצמכם, שתדע לקרוא את המחשבות והרגשות הכי כמוסים שלכם. נשמע מדאיג? גם לנו.
2. זהירות, סבא בפייסבוק
זה לא חדש שהאוכלוסייה בפייסבוק הולכת ומזדקנת. מה שכן חדש, לפי נתונים שפורסמו השבוע, הוא שגם אינסטגרם ופינטרסט מזדקנות: פחות ממחצית מהגולשים ברשתות החברתיות עתירות התמונות הם בני 35 ומטה. זו תזכורת לענקיות טכנולוגיה שמחפשות לקנות שירותים חברתיים שכביכול קורצים לבני נוער. חוץ מסנאפצ'ט, שנשארת צעירה אבל מתקשה להכניס כסף, כל האתרים בתחום מגיעים מהר מאוד למשבר גיל העמידה.
3. אפל מיוזיק עדיין לא בישראל
אפל מיוזיק הושק השבוע ובינתיים זמין רק לבעלי חשבון אייטיונס אמריקאי. גם המתחרה הגדול בענף סטרימינג המוזיקה, ספוטיפיי, לא זמין לגולשים ישראלים. לאוהבי המוזיקה היושבים בציון יש אמנם אפשרויות חלופיות, כמו Rdio או Tidal של ג'יי זי, אבל כמו בתחום הסרטים והסדרות גם כאן ישראל מנותקת מאחת המגמות החשובות ביותר בעולם התוכן. לאפל מיוזיק, אגב, יש דף באתר אפל הישראלי שבו מובטח שהשירות יגיע בקרוב. השאלה היא כמה בקרוב.
4. הטלפון שבסוללה ינצח
סמסונג עובדת על סוללה חדשה לגלקסי S7 העתידי, שאמורה לשרוד גם בלי שהמשתמש יחפש בייאוש שקע פעמיים־שלוש ביום. נחמד ומתבקש. מה עוד נחמד ומתבקש? לאפשר החלפה נוחה של הסוללה, כפי שהיה נהוג עד גלקסי S6 וכפי שנהוג ברבים מהטלפונים (G4 של LG, למשל, נמכר בארץ עם סוללה רזרבית). טוב שסמסונג מתמודדת עם אתגר הבטרייה, חבל שהיא ויתרה על הפתרון הפשוט ביותר.
5. הצד האנושי של החדירה לפרטיות של גוגל
השבוע הפגשנו ב"כלכליסט" בין גולשים ישראלים לכלי הפרטיות המעודכן של גוגל, שמאפשר להם לגלות מה ענקית הטכנולוגיה יודעת עליהם ולנטרל את המעקב. חלקם הופתעו, אחרים גילו מודעות לעסקה שבה הם לוקחים חלק: פרטיותם תמורת השירותים של גוגל. האמת? עסקה לגיטימית, כל עוד היא שקופה. חסר בה רק מרכיב אחד כדי להפוך אותה להוגנת באמת: להציע לגולש שתי אפשרויות. למסור מידע על עצמו ולקבל פרסומות מותאמות אישית, או פשוט לשלם. בכסף אמיתי, כזה של פעם.
6. גיוס המונים: מציל חברות, מציל מדינות
לא מעט צחוקים נרשמו השבוע באינדיגוגו, כשהגולשים ניסו (או ניסו בכאילו) לגייס 1.6 מיליארד דולר למען יוון מוכת החוב. במטרה הזאת הגולשים לא עמדו, אבל העניין הרב שעורר הקמפיין הזכיר שגיוס המונים זה כבר מזמן לא עניין נישתי. סוני הבינה את זה כשהשיקה ביפן אתר המאפשר לגולשים לממן מוצרים שהיא שוקלת להוציא לשוק. עוד סימן שמימון הגולשים חוצה את הגבול שבין המפתחים הקטנים לחברות הגדולות.