ארה"ב לא סיפרה הכול על מתקפת הסייבר
ביוני דיווחה הממשלה כי נגנב מידע על 4 מיליון אנשים, אך מסתבר שהיתה פריצה נוספת, גדולה בהרבה. מי צריך לדאוג מכך?
המשרד לניהול כוח האדם של ממשלת ארה"ב דיווח לציבור ביוני על מתקפת סייבר, אולם עד ליום חמישי השבוע לא הסגיר שבוצעה מתקפה שנייה, גדולה בהרבה מהקודמת.
- התקפת
- האם מתקפת סייבר יכולה לשתק את המסחר בבורסות הגדולות בעולם?
- ההאקר מהאקר פטור: חברת סייבר שמכרה כלי ביון לסודן נפרצה
במתקפה השנייה, המידע האישי של כ-21.5 מיליון עובדים קיימים ועובדים לשעבר ברשויות הממשלה האמריקאית וכן של מועמדים לעבודה וקבלני עבודה, נגנב בידי האקרים שחדרו למרכז הנתונים של המחלקה לבדיקות רקע בממשלת ארה"ב. כך על פי גורמים רשמיים.
המשרד לניהול כוח האדם של ממשלת ארה"ב אמרה שגניבת המידע כללה 19.7 מיליון אנשים שהגישו בקשות לבדיקות רקע וכן עוד 1.8 מיליון בני אדם שלהם נערכו בדיקות על פי החלטת המשרד - כגון קרובי משפחה ומכרים של מועמדים לעבודה - בפריצה הגדולה ביותר למערכות הממשלה אי פעם.
נתון זה גבוה בהרבה מהנתון הקודם של 4.2 רשומות שנפרצו, לפי דיווחי המשרד לניהול כוח האדם. המספר הראשוני כלל שתי מתקפות נפרדות אולם לא כלל את מספר האנשים שנפגעו מהפריצה השנייה, אמרו גורמים רשמיים בממשלה.
היכן שרוב החומר שנגנב לא בעל חשיבות ראשונה במעלה, הרי שגם מספרי הביטוח הלאומי של האנשים נגנבו גם כן. המשרד אמר שישנה "סבירות גבוהה" שהפריצה גם השפיעה על אנשים שעברו בדיקת רקע אפילו בשנת 2000.
קריאות לפטר את האחראים
גורמים רשמיים בממשלת ארה"ב מייחסים את המתקפה לסין. אולם מייקל דניאל, עוזר מיוחד לנשיא ויועץ ביטחון סייבר לא אישר סברה זו בשיחה עם כתבים ביום שישי.
בכיר ממחלקת ביטחון הסייבר במשרד לביטחון פנים של ממשלת ארה"ב, אנדי אוזמנד, אמר שמי שעמד מאחורי המתקפה חדר למערכות הממשלה ממאי 2014 ועד לאפריל 2015. בממשלה לא סבורים כי המידע משמש למטרות זדוניות.
לאור המתקפה, נמתחה ביקורת קשה על ידי המחוקקים על הפגיעות שהפגינו מערכות המידע של המשרד לניהול כוח האדם. יו"ר בית הנבחרים ג'ון ביינר קרא לאובמה לפטר את ראש המשרד קתרין ארקולטה.