מייסד ויקיפדיה חשף את TPO, רשת חברתית ללא פרסומות
הרשת מאפשרת לגולשים לעקוב אחר ארגונים התנדבותיים ועמותות למיניהן ולשים דגש מיוחד על מעורבות חברתית. היא תפעל ללא פרסום או ריגול אחר המשתמשים, שכן TPO תהיה גם רשת סלולר - שאף תתרום 10% מהכנסותיה לצדקה
- ריגול ממשלתי כחול לבן: צה"ל עוקב אחריכם בפייסבוק
- כך הפכו טוויטר ופייסבוק למהדורת חדשות אינסופית
- "אמן" במקום לייק: הכירו את פייסגלוריה, רשת חברתית ללא חטאים
הרשת החברתית, TPO.com, דומה לכל רשת חברתית אחרת (אם כי בשלב זה הרבה פחות מורכבת), עם ניוזפיד ועמודי פרופיל. ההבדלים הבולטים הם בשלב ההרשמה, שם מוצע למשתמש לעקוב גם אחרי ארגונים התנדבותיים ועמותות, ובפעילות היומיומית שהיא נטולת פרסומות. פעילות הרשת החברתית צפויה להיות ממומנת מפעילות הרשת הסלולרית, שאופן עבודתה מהווה את הסוגיה המעניינת ביותר.
“במקום לעשות מה שחברות אחרות עושות ולהוציא יותר מ-10% מהכסף שלך על פרסומות יקרות - אנחנו נותנים 10% למטרה שחשובה לך", נכתב באתר. “כל שאנו מבקשים בתמורה הוא שתעזרי לנו להפיץ את הבשורה. כמו כל רשת, היא צוברת עוצמה ככל שיותר נשים מצטרפות אליה. בדרך זו אנחנו מתכננים לגייס מיליוני לקוחות ולתרום מיליארדים למטרום שחשובות לך. כשאת נרשמת לרשת הסלולר שלנו, 10% מהחשבון החודשי שלך מועבר לעמותה לפי בחירתך, ללא עלות נוספת".
הרשת החברתית משמשת, אם כן, כפלטפורמה לקידום הרשת הסלולרית, שבתמורה מבטיחה לתרום לצדקה 10% מהכנסותיה - סכום משמעותי ביותר. היה אפשר לתרום את כל העסק כתרגיל שיווקי מוצלח ולא יותר, לולא האמינות שמקנה לו וויילס שגם מכהן כיו"ר הביצועי של TPO.
“יש משהו ממש מקולקל ברשת ואני רוצה לעזור לתקן אותו", כתב באתר. “רשתות חברתיות קיימות מתייחסות אליכן כאל סחורה שנמכרת למפרסמים. ספקיות סלולר משקיעות סכומים ניכרים כדי למכור לכם שירות. ואולם, אנחנו חיים בעולם שבו כוחן של שמועות גדול מתמיד. כל הכסף שמושקע בפרסומות הוא בזבוז. אנחנו משקיעים במטרות שחשובות לכם, ולא בפרסומות. כדי לעזור לנו להפיץ את השמוע, יצרתי רשת חברתית חדשה – דומה לטוויטר אבל טובה יותר – ואני מקווה שהיא תהיה מאסיבית. הצטרפו לרשת החברתית, הזמינו חברות וקרובות משפחה, והתחייבו להעביר לכאן חלק גדול מהחיים הדיגיטליים שלכן. הפכו אותה לכוח קהילתי לשינוי לטובה".