אקסון Lux: הכוכב החדש של ZTE
היצרנית הסינית חשפה פאבלט שהוא אחד ממכשירי המובייל הכי חזקים ועתירי-יכולות בשוק: יש לו מסך QHD, מצלמה אחורית כפולה, יכולת זיהוי ביומטרי לרבות סריקת רשתית ועיצוב אלגנטי. בשלב זה יושק במזרח הרחוק בלבד. מדוע ענקית כ-ZTE לא משיקה את הלוקס בכל העולם?
- ZTE חשפה את ה-Axon Watch, השעון עם מסך הספיר החד בעולם
- שוכחים תמיד את הסיסמה? ZTE חשפה סלולרי עם סורק רשתית
- ZTE חשפה את ה-Grand MAX X plus, פאבלט מתקדם ב-200 דולר
ללוקס יש מסך 5.5 אינץ' QHD, מעבד סנאפדרגון 810 מבית קוואלקום, סוללת 3,000 מיליאמפר-שעה, תמיכה מלאה בכל הטכנולוגיות הביומטריות ומצלמה כפולה בגב המכשיר. היא עובדת במתכונת דומה למצלמת ה-One M8 מבית HTC. המצלמה הכפולה כוללת חיישן מתקדם אחד באיכות 13 מגה-פיקסל, וחיישן נוסף של 2 מגה-פיקסל, שככל הנראה יתמקד בצילום רקע הפריים - לקבלת תמונה עם יותר פרטים.
לטלפון ארבעה גיגה-בייט של זיכרון פעולה והוא מהראשונים בשוק עם תצורת זיכרון שכזו. בנוסף, יש לו מרחב אחסון עצום של 128 גיגה-בייט. מחירו בסין עומד על כ-625 דולר. דגם דומה אך חלש יותר, אקסון פרו, יושק בארה"ב. יש לו מסך FHD, שלושה גיגה-בייט של זיכרון פעולה ו-64 גיגה-בייט ומחירו 450 דולר. החברה חשפה גם דגם קטן יותר (5.2 אינץ') של האקסון פרו שנקרא אקסון מיני ואת השעון החכם אקסון ווטש.
למה לא בכל העולם?
על הנייר, האקסון לוקס הוא אחד המכשירים הכי חזקים ועתירי יכולות בעולם. מדוע מושק בשלב זה רק בסין? מדובר בטרנד שניתן לראות יותר ויותר בשנים האחרונות בקרב חברות אסייתיות: סמסונג השיקה את הדגמים המתקדמים ביותר של מכשירי הגלקסי בקוריאה. סמסונג ו-LG גם השיקו לראשונה את המכשירים הראשונים עם מסכים מעוקלים או מעוגלים קודם כל בקוריאה, שנה לפני שאר העולם. אסוס השיקה לראשונה את מכשירי הזנפון בטייוואן בלבד, HTC השיקה שם שני דגמים מתקדמים של מכשיר הדגל שלה הרבה לפני שהגיעו לשאר העולם וכעת ZTE מגבילה את ההשקה של הלוקס (וגם של שעון האקסון ווטש).
זה מעניין בהתחשב בכך ש-ZTE אינה רק חברת ענק עם תקציב שיווקי מרשים, אלא גם עושה בד"כ מאמצים גדולים לחדירה לשווקי ארה"ב ואירופה. הסיבות לפערים המשמעותיים בקו המוצרים המקומי והמערבי של הרבה מהחברות האלו הוא לעיתים קרובות בגלל סוגיות של קניין רוחני, פטנטים ותוכנה. בדגמים קודמים של מכשירי הגלקסי, מעבדי האקסינוס של סמסונג לא יכלו לשלב מודמים בתדרי LTE מתאימים למערב מכיוון שקוואלקום המתחרה החזיקה בפטנטים.
HTC מצידה כללה במכשירים שהושקו בסין מעבדים מקומיים שיוצרו על ידי חברות מקומיות. במקרה של השעון של ZTE, הוא מריץ את Tencent TOS, מערכת הפעלה שפותחה על ידי טנסנט הסינית ועדיין לא התאימה את כל שירותיה וחנות האפליקציות שלה לאנגלית ולמערב.
עם ההתחזקות של מלחמת הפטנטים בין יצרניות הרכיבים העולמיות, והפערים המתרחבים בין שוק האנדרואיד הסיני והמערבי (בין השאר בגלל יציאתה של גוגל מהמדינה הקומוניסטית והתחזקות תעשיית גרסאות האנדרואיד המקבילות בסין), ניתן להניח שנראה יותר ויותר מקרים כאלו של מכשירים שיושקו קודם כל בסין – לאחר שבמשך שנים, סין דווקא הייתה המדינה האחרונה שקיבלה את המוצרים החדשים ביותר.