שמישהו יקח את הטאבלט שלי, בבקשה: מכירות מחשבי הלוח ממשיכות לצנוח
חברת המחקר IDC מראה תמונת מצב עגומה על המכשיר שהיה אמור להחליף את המחשב האישי - שוק הטאבלטים נפל ב-7%. המפסידה הגדולה היא אפל, שאיבדה 18% מהיקף המכירות שלה
האם אנחנו באמת בעולם פוסט-פיסי? שוק הטאבלטים המשיך לצנוח גם ברבעון האחרון. לפי חברת המחקר IDC, ברבעון השני של 2015 מכירות מחשבי לוח נפלו ב-7% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הסיבות העיקריות לצניחה, טוענים בחברת המחקר, הן מיעוט החדשנות בתחום ומיעוט השיפורים בדגמים האחרונים לעומת קודמיהם, בשילוב הנהירה של צרכנים רבים דווקא לשוק הפאבלטים.
- שרירים טייוואניים: אסוס חשפה טאבלט חזק במיוחד
- מיקרוסופט תתקין מראש אפליקציות על מכשירי אנדרואיד
- הרבה מעבר לאייפד: 5 טאבלטים עם כוחות על
בסך הכל נמכרו בעולם 44.7 מיליון יחידות, לעומת 48 מיליון יחידות אשתקד. אפל אומנם עדיין מובילה את רשימת היצרניות בענף, אבל בפועל חוותה את הנפילה החדה ביותר. ברבעון האחרון אפל מכרה 10.9 מיליון מכשירי אייפד בלבד, ירידה של 18% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, אז מכרה 13.3 מיליון מכשירים.
אפל, דרך אגב, לא לבד. גם סמסונג, המדורגת במקום השני ברשימה, איבדה משמעותית ממכירותייה ברבעון האחרון. היצרנית הקוריאנית סיימה את הרבעון עם 7.6 מיליון יחידות, ירידה של 12 אחוז. אבל היצרניות הקטנות יותר דווקא הצליחו לשרוד בצורה נאה את המשבר בשוק הטאבלטים. שלוש היצרניות הבאות ברשימה - לנובו, וואוויי ו-LG - דווקא התחזקו: לנובו צמחה ב-6.8 אחוז ומחזיקה בנתח שוק של 5.7%, חוואווי הכפילה את היקף המכירות שלה ועומדת על נתח שוק של 3.7%, והמנצחת הגדולה ביותר ברבעון הזה הייתה LG - שצמחה ב-246% והגיעה שערה מאחורי חוואווי, עם נתח שוק של 3.6%.
כל שאר היצרניות הקטנות יותר החזיקו ביחד 45.6 אחוז מהשוק, 20.4 מיליון יחידות, ואיבדו 9.3 אחוז מהמכירות לעומת הרבעון המקביל ב-2014. יצרניות אלו, מסבירים ב-IDC, הצליחו לענות טוב יותר על כיסים חדשים של ביקושים שהופיעו במהלך הרבעון טוב יותר מהשחקניות הגדולות.
למרות הקריסה המתמשכת בשנתיים האחרונות בשוק הטאבלטים, התחזיות ארוכות הטווח של IDC דווקא ורודות: לטענת החברה, עדיין יש בענף פוטנציאל מסחרי גדול, בתנאי שהיצרניות יציגו מוצרים חדשניים יותר, כגון מכשירים שמשלבים טאבלט ו-PC בגוף אחד או מסכי מחשב נתיקים שמתפקדים גם כטאבלט עצמאי. אילו אומנם שתי קטגוריות שכבר קיימות בשוק, אבל עדיין מהוות חלק קטן ממנו במונחים מספריים.