$
חדשות טכנולוגיה

האם קספרסקי הטעתה בכוונה מערכות אבטחה מתחרות?

ענקית האבטחה הרוסית הואשמה בכך שהפעילה כלים יעודיים לפגיעה ביכולות סריקת הווירוסים של חברות אחרות - כך טוענים עובדים לשעבר בחברה. בקספרסקי מכחישים בתוקף

רפאל קאהאן 12:5416.08.15
האם קספרסקי נהגה להטעות כלי סריקת וירוסים של חברות מתחרות? זו ההאשמה שעולה מדיווח של סוכנות רויטרס אמש (ש'), שנשען על עובדים לשעבר בחברה. לפי הדיווח, קספרסקי השתילה בכוונה תחילה קבצים "נקיים" כווירוסים במנועי חיפוש לנוזקות שהפעילו חברות אבטחה אחרות. מנכ"ל החברה, יוג'ין קספרסקי, טען בתגובה שמדובר בהאשמות חסרות שחר והגדירן כ"קשקוש".  
העובדים שסירבו להזדהות מסרו שהיתה זו שיטה שנהגתה על ידי הנהלת החברה במטרה להכשיל מוצרים מתחרים. דיווחים אלה מתווספים לעדויות נוספות שנמסרו על ידי בכירים בחברות כגון מיקרוסופט, AVG ואוואסט על כך שמתחרים ניסו לייצר קבצים המכונים false positive, בשביל להכשיל את מערכות הזיהוי של החברות. הבכירים לא נקבו בשמות אך עם היוודע העדויות החדשות, עולה החשד כי גם במקרה ההוא דובר בקספרסקי.

 

יוג'ין קספרסקי יוג'ין קספרסקי צילום: אוראל כהן

 

תחום הסייבר הפך לחם מאוד בשנים האחרונות עם התגברות ההתקפות של האקרים על מחשבים בעולם. התחרות הרבה בין החברות העוסקות באבטחת מידע יצר מצב בו החלו לעלות האשמות על נהלים עסקיים מפוקפקים בקרב חברות מסויימות. קספרסקי כבר הואשמה בעבר בקשרים עם המשטר הרוסי ואף בקשרים עם גורמים עברייניים במאפיה הרוסית, טענות שטרם הוכחו.

 

קספרסקי נהנית עד היום מפופולריות עצומה: יש לה כ-400 מיליון לקוחות פרטיים וכ-270 אלף לקוחות ארגוניים. ההאשמות שהועלו גם אינן עולות בקנה אחד עם הפרקטיקות העסקיות המקובלות בעולם הסייבר במסגרתן חברות מתחרות נוהגות לשתף פעולה באופן שוטף על מנת לחזק את מנועי זיהוי הנוזקות שלהן.

 

שורה של אנשי אבטחת מידע מחברות כגון סימנטק ו-IOActive הגיבו להאשמות בספקנות רבה וטענו שלדעתם מדובר בהמצאות. קספרסקי עמדה בשנים האחרונות מאחורי חשיפת מתקפות סייבר רבות וביניהן חשיפת סטוקסנט, דוקו ונוזקות ריגול נוספות ששימשה לתקיפות במתקני גרעין באיראן, לריגול וכן לתקיפת מחשבים של מדינות כרוסיה וסין.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x