הציפורים של Rovio צוללות, מאות עובדים הולכים הביתה
מפתחת סדרת משחקי אנגרי בירדס תפטר 260 מ-800 עובדיה, בעקבות ירידה בפופולריות משחקי המובייל שלה במדינות רבות, ביניהן ישראל. לפי הערכות, החברה תמשיך להצטמצם ולהתייעל לפחות עד מאי 2016, בו יושק סרט אנגרי בירדס
- ציפורים נופלות: מייסד מפתחת אנגרי בירדס עוזב על רקע ירידה ברווחים
- איך נפלו ציפורים: רוביו מדווחת על ירידה של 73% ברווחים
- כלוב הציפורים: יצרנית אנגרי בירדס רוצה לחזור למשחק
לפי נתונים שפורסמו באתר TechCrunch, שווקים רבים בהם פעילה החברה פשוט לא מכניסים לה כסף. בישראל, בלארוס, קזחסטן ורומניה חלה ירידה מורגשת בהכנסות, בעוד שבגרמניה, צרפת ושווקים משמעותיים אחרים באירופה חלה האטה בצמיחה.
הפיטורים נועדו לצמצם את הוצאות התפעול של רוביו, שהן גדולות מאוד עבור חברת אפליקציות מובייל: יש לה מטה בפינלנד ומשרדים בניו יורק, שטוקהולם, שנגחאי, סיאול, לוס אנג'לס וטוקיו - והוצאות גדולות בדמות קמפיינים שיווקיים נרחבים, תכנון פארקי שעשועים, שינוע אביזרים נלווים ועוד. לפי TechCrunch, המודל הכלכלי של החברה פשוט לא מספיק כדי לתחזק את כל
אפיקי פעילותה ולפיכך בוצע מהלך ההתייעלות.
משחקי אנגרי בירדס הם איקוניים וניתן להגדירם כאבן דרך בהיסטוריה של משחקי המובייל: המשחקיות הפשוטה שפונה לכל גיל, העיצוב החביב ושיתופי פעולה עם מותגים גדולים כ"מלחמת הכוכבים" הפכו את המשחקים של רוביו לנפוצים בכל העולם. אך השטיק מתחיל לעייף את המשתמשים: השוק מוצף במשחקים דומים והתוכן בתשלום – בונוסים, אביזרים מיוחדים ותוספות עיצוביות – לא מושך ואף יקר; במשחק המירוצים אנגרי בירדס Go, למשל, נמכרה מכונית מירוץ וירטואלית ביותר מ-170 שקל.
כדי לחזור לאפיקי צמיחה, יהיה על רוביו לשלב יותר פרסומות במשחקיה, לשלבם בקמפיינים שיווקיים (כמו חברת Glu, שפיתחה משחקים שנועדו לקדם את סרטי "שליחות קטלנית" ו"רובוקופ" האחרונים) או לנסות לפתח משחקים מחוץ לסדרת אנגרי בירדס, שיימשכו משתמשים חדשים.