$
חדשות טכנולוגיה

מצטרפים לחגיגה: שיתוף פעולה ראשון בין סין לישראל בתחום הרובוטיקה

בכנס רובוטיקה ראשון מסוגו שהתקיים בגואנגזו, דרום סין, הוכרז על הקמת "מכון סין-ישראל לרובוטיקה" שיתמקד במחקר יישומי; החברות המייסדות מתכננות להשקיע בתחום כ-2 מיליארד דולר בשנים הקרובות

שירות כלכליסט 19:3017.09.15

שיתוף פעולה ראשון בין ישראל לסין בתחום הרובוטיקה: בכנס רובוטיקה שהתקיים לראשונה בגואנגזו, דרום סין, לפני כשבועיים, הוכרז על הקמת "מכון סין-ישראל לרובוטיקה". מזכר הבנות נחתם בין האיגוד הישראלי לרובוטיקה, מכון המחקר להנדסת מכונות בגואנגזו, ושתי חברות השקעות מקומיות בעלות נכסים בשווי כולל של 70 מיליארד דולר. החברות המייסדות של המכון מתכננות להשקיע 2 מיליארד דולר בתעשיית הרובוטיקה ובתחומים קרובים.

 

הקמת המכון נועדה למנף את הפוטנציאל העצום של השוק הסיני - שוק הרובוטיקה הגדול בעולם, והחדשנות של תעשיית ההייטק הישראלית. המכון יתמקד במחקר בתחומים כמו רובוטי שירות, רכבים אוטונומיים, רובוטים רפואיים ורובוטים תעשייתיים.

 

"ישראל וסין הן שותפות מצוינות למחקר רובוטיקה משותף", אמר פרופ' צבי שילר, יו"ר האיגוד הישראלי לרובוטיקה. "בסין קיים שוק עצום ומקורות מימון הנחוצים לפיתוח ומסחור טכנולוגיות חדשות, ואילו לישראל כוח עבודה מיומן ויצירתי". לדברי שילר השילוב הייחודי של השוק העצום בסין עם החידושים של ישראל טומן בחובו פוטנציאל גדול לצמיחה לשתי המדינות.

 

טקס החתימה על מזכר ההבנות של המכון הרובוטיקה סין-ישראל.  במרכז פרופ' צבי שילר, יו"ר האיגוד הישראלי לרובוטיקה טקס החתימה על מזכר ההבנות של המכון הרובוטיקה סין-ישראל. במרכז פרופ' צבי שילר, יו"ר האיגוד הישראלי לרובוטיקה

 

היוזמה זכתה לתמיכה נרחבת מהממשלה הסינית והקהילה העסקית המקומית. נציגים מהוועדה הלאומית של סין לפיתוח ורפורמה (NDRC) כמו גם בכירים מהממשל המקומי השתתפו בכנס.

 

מר אויאנג, יו"ר חברת ההשקעות גואנגזו סין-ישראל לטכנולוגיות חכמות, אמר בדבריו בכנס כי "אנחנו מחויבים להקמת מכון רובוטיקה מהשורה ראשונה בעולם כי יש לנו את האומץ והנחישות לגרום לשינוי". החברה שלו תהיה משקיע עיקרי בפארק תעשיות רובוטיקה שייבנה סביב המכון.

 

מכון הרובוטיקה סין-ישראל הוא ראשון מסוגו ולמייסדיו ציפיות גדולות להצלחתו. ההכרזה על הקמת המכון משכה תשומת לב רבה מתעשיית הרובוטיקה המקומית. חברות רובוטיקה מובילות בסין הביעו כבר עניין בביצוע מחקר יישומי משותף עם מעבדות מחקר ישראליות באמצעות המכון. פרופ' שילר סיכם: "המכון ישמש שער לטכנולוגיות הרובוטיקה הישראליות למינוף הפוטנציאל העצום של השוק הסיני".

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x