ארה"ב וסין מקיימות מגעי חירום להגבלת מלחמת הסייבר ביניהן
השתיים מקדמות הסכם למניעת מתקפות רשת על תשתיות כתחנות כוח ורשתות תקשורת, על בתי חולים ובנקים. ואולם, שתי המעצמות לא צפויות להגביל מתקפות רשת הדדיות על משרדי ממשלה וחברות פרטיות
- התוכנית החדשה של נתניהו: הקמת קמפוס ענק ללימודי סייבר בדימונה
- השיטות הבסיסיות בעזרתן אפשר לפרוץ כל מכונית חכמה
- מהסייבר עד לפינטק: השנה הגדולה של ההייטק הישראלי
לפי הדיווח, ההסכם שמתגבש צפוי להתייחס למקתפות סייבר על תחנות כוח, מערכות בנקאות, רשתות סלולר ובתי חולים. מנגד, הוא לא צפוי להסדיר מתקפות שנועדו למנוע גניבת מידע, מגופים פרטיים ממשלתיים.
לדברי מקורות רשמיים, המגעים מתנהלים מזה כמה שבועות, במטרה להכריז על סיכום בעת ביקורו של נשיא סין, שִׂי גִ'ינְפִּינְג, בארה"ב השבוע. נשיא ארה"ב, ברק אובמה, רמז בשבוע שעבר לקיומם של המגעים בנושא, כשאמר שמתקפות הסייבר עתידות להיות אחד הנושאים המרכזיים בפגישה עם עמיתו.
עם זאת, מקורות בכירים בממשך שמעורים בדיונים אומרים לניו יורק טיימס שייתכן שההצהרה המשותפת בנושא של שני הנשיאים לא תכלול אזכור ספיציפי ומפורט של איסור על תקיפת תשתיות קריטיות. תחת זאת, היא אמורה לכלול "אימוץ גנרי" של קוד התנהגות דוגמת זה שהציע האו"ם. קוד זה אוסר שימוש בלוחמת סייבר שנועדה לפגוע בתשתיות קריטיות או לפגוע במאמצים לספק שירותים קריטיים לציבור.
"זו תהיה הפעם הראשונה שלוחמת סייבר זוכה לאותו היחס של כלי לוחמה צבאית אחרים שדורשים פיקוח, כמו נשק גרעיני, ביולוגי או כימי", אמר לניו יורק טיימס בכיר הפנטגון לשעבר ויקראם סינג'. בממשל אובמה יש כבר שמשווים את המהלך הנוכחי להסכם הגרעיני הראשון שעליו חתם ב-1963 הנשיא ג'ון קנדי, ושאסר ביצוע ניסויים גרעיניים באטמוספירה.