וואנפלוס, מאחוריך: שיאומי חשפה מכשיר עילית ב-200 דולר
היצרנית הסינית תמכור סמארטפון חדש בעל מסך Full HD, מעבד חזק ועיצוב נאה - שלו יכולת שליטה במכשיר גם באמצעות נגיעה בשולי המסך. בתוך כך, אישר שותף של שיאומי כי החברה אכן מתכננת לפטופ מבוסס לינוקס
- דיווח: שיאומי מתכננת להיכנס אל שוק המחשבים
- שיאומי מכרה 800 אלף פאבלטים ב-12 שעות
- שיאומי חטפה לאפל את כתר שוק הסמארטפונים הסיני
בעוד שה-4C שמר על קווי העיצוב של קודמו, החברה עדכנה את המפרט בכמעט דרך אפשרית. המכשיר החדש אפילו מעט קל יותר (132 גרם לעומת 149 גרם). המעבד שודרג לסנאפדרגון 808 בעל שש ליבות עם שדרוג דומה למאיץ הגרפי. המצלמה הראשית עדיין משתמשת באותו חיישן של 13 מגה-פיקסל ,אבל שודרגה עם פלאש LED כפול ומיקוד אוטומטי מבוסס זיהוי פאזות תמונה, בדומה למצלמות DSLR. משתמשים יוכלו לבחור בין דגם זול שכולל שני גיגה-בייט של זיכרון פעולה ו-16 גיגה-בייט שטח אחסון שיעלה כ-204 דולר, או דגם יקר יותר בעל שלושה גיגה-בייט זכרון ו-32 גיגה-בייט שטח אחסון במחיר של 235 דולר.
טכנולוגיית Edge Tap שנכללה בטלפון מרחיבה משמעותית את הממשק: משתמש יכול למשל לנקוש פעמיים על צד המכשיר על מנת לחזור אחורה, או נקישה אחת בתוך אפליקציית המצלמה על מנת לצלם. המסגרת אם כך מחליפה את הכפתורים הפיזיים שנמצאים למשל במכשירי הדגל של סמסונג ו-LG.
רשמית: שיאומי מתקדמת אל מעבר לסמארטפונים
שיאומי מיצבה את עצמה בשנה האחרונה כיצרנית הסלולר השלישית בגודלה בסין, ופועלת בצורה מאוד אגרסיבית בהודו. יצרנית האלקטרוניקה הצליחה לעשות זאת בזכות אסטרטגיה ששמה דגש על מכשירים זולים ומתקדמים שמושקים בצורה המונית במכירות חד פעמיות ומוגבלות דרך רשתות חברתיות.
החברה אישרה שהיא מפתחת כעת את הלפטופ הראשון שלה, בשיתוף פעולה עם חברת Inventec, והוא יושק בתחילת 2016. ריצ'ארד לי, יו"ר Invtentec, אמר כי הוא מקווה ליצור לפטופ "עם מראה שונה וחדשני". ההערכות מדברות על מחשב שיכלול מסך בגודל 15 אינץ', יריץ את מערכת ההפעלה לינוקס ויעלה בסביבות 470 דולר.
מרשימה אף יותר היא התוכנית של שיאומי להשיק מעין רשת סלולרית וירטואלית בסין בשם Mi Mobile, דרכה משתמשים יוכלו לקנות חבילות סלולר. פרנסיסקו ג'רונימו, ראש חטיבת המחקר לענייני סלולר ב-IDC, הסביר את האסטרטגיה: "אנשים חושבים ששיאומי היא חברת חומרה שמוכרת מכשירים זולים. בפועל, המכשירים האלו הם רק ערוץ לשירותים שהחברה מפתחת". שיאומי, לפי הדיווחים, מוכרת את מכשיריה במחיר עלות - במקום זאת, את הרווח היא עושה על ידי שירותי ענן וחנויות מדיה ואפליקציות פרי פיתוחה.