$
המדריך

בדיקת כלכליסט

ZenFone 2 של אסוס: משתלם זה המגניב החדש

הסמארטפון האחרון של החברה שהגיע לישראל הוא מאורך ולא יתאים לכל יד, אך השילוב בין מעבד אינטל חזק, ממשק משובח, שלל אפליקציות שימושיות ומחיר נגיש במיוחד הופך אותו למתאים כמעט לכל כיס

רפאל קאהאן 17:2227.09.15
אסוס נכנסה אל זירת הסמארטפונים רק בשנים האחרונות, אך הצליחה לשלוף כמה וכמה ארנבות מכובעה - בעיקר בשל שילוב בין יכולות המכשירים ומחירם הנגיש. הזנפון 2, סמארטפון העילית האחרון של החברה שנחת בישראל, לא שובר את תפיסת המוצר הזו.
הדגם שהגיע למערכת "כלכליסט" הוא מהמתקדמים ביותר במשפחת זנפון, דגם ZE551ml. יש לו אחים ואחיות חלשים יותר, מבוססי מעבדי קוואלקום, בעלי מצלמות משופרות ואפילו דגם דה-לוקס בעיצוב שונה, שנחשף רק לאחרונה בתערוכת האלקטרוניקה IFA.

 


 

עיצוב ומבנה: נעים ביד, עד שצריך ללחוץ על כפתור

 

הרבה חברות ניסו להפוך פלסטיק למשהו אחר כדי לתת למכשירים שלהן סגנון יוקרתי בלי להשקיע בחומרים יקרים. למשל, גב ה-G4 של LG הוא פלסטיק מצופה עור, גב הדורות הקודמים של ה-Note מבית סמסונג היה פלסטיק דמוי עור וכמעט כל יצרנית מנסה לצבוע ולשייף את מכשירי הפלסטיק שלה שייראו מתכתיים. ובכן, אסוס הצליחה: רק אחרי שהסרתי את גב הטלפון כדי להכניס את כרטיס ה-SIM שלי, גיליתי שמדובר בפלסטיק ולא במתכת.

 

נעים להכיר: אסוס זנפון 2 נעים להכיר: אסוס זנפון 2 צילום: ניצן סדן

 

לגב הברשה מורגשת, כמו של סיר נירוסטה והוא נעים למגע. החספוס הזה גם מצמצם את הסיכוי שהוא יחליק לכם מהיד. בעוד הגב מרשים למראה, החזית והדפנות שגרתיים להפליא: מסגרת זכוכית שחורה וגנרית למראה, כמו של טלפון סיני ממוצע. גם מסגרת המסך אינה דקיקה כמקובל במכשירי דגל והטלפון רחב, ארוך וכבד (170 גרם) ממתחרים בעלי מסך באותו הגודל (ה-G4, למשל, שוקל 155 גרם). 

 

גב הטלפון, שמדמה בהצלחה מגע של מתכת גב הטלפון, שמדמה בהצלחה מגע של מתכת צילום: ניצן סדן

 

בכך, הזנפון 2 פחות נוח לאחיזה ולשימוש ממתחריו - דבר שמתבטא אפילו במיקום כפתור ההפעלה. בעוד שכמעט כל יצרנית אחרת העבירה מזמן את הכפתור אל צד המכשיר, אסוס התעקשה למקמו בדופן העליונה.

 

ממשק ומערכת הפעלה: כבד הוא הכתר

 

לזנפון 2 יש מסך בגודל חמישה אינץ' וחצי, ברזולוציה של 1,920 על 1,080 פיקסל - Full HD ולו צפיפות של 401 פיקסלים לאינץ'. ראינו מסכים ברזולוציה זו בעלי צפיפות גבוהה יותר, אך איכות התצוגה טובה מאוד והבהירות גבוהה, מה שמקל על שימוש תחת תאורה ישירה.

 

האסכולה השולטת בכל הנוגע לגרסאות אנדרואיד גורסת כי פחות הוא יותר: ככל שהממשק פשוט ונקי יותר ולא כולל יישומים ותכונות, כך יפעל המכשיר טוב יותר ויקל על המשתמש עצמו. זו אחת הסיבות שמכשירי נקסוס מבית גוגל נחשבים לכה נוחים. גם חברות כסמסונג, שמילאו את המכשירים שלהן באפליקציות ותכונות, הבינו שזה בעיקר מעצבן את הצרכן ופישטו את גרסת האנדרואיד במכשיריהן. ואולם, אסוס מצליחה להוכיח שאם יודעים איך לגשת לכל עניין הממשק, אפשר לבנות גרסת אנדרואיד מלאת תכונות, אפליקציות ויכולות ולשפר את חוויית השימוש במקום לפגוע בה.

 

ממשק נוח ופשוט ממשק נוח ופשוט צילום: ניצן סדן

 

ממשק ZenUI בגרסה המותקנת בזנפון 2 הוא פשוט מצוין: בסווייפ מחלקו התחתון של המסך נשלף מסך ניהול עמוד הבית, בו אפשר לשנות אפקטי גלילה (ויש מבחר), להוריד ערכות עיצוב (כנ"ל), לשנות גופנים או להגיע לתתי תפריטים רלוונטיים גם בלי לנבור בעמוד ההגדרות.

 

הטלפון מאפשר להשתמש במחוות מגע כדי להפעיל יישומים כשהמסך כבוי. למשל, כדי להפעיל את המצלמה צריך רק לצייר c על פניו, כדי להעלות את החייגן - v וכדי לבדוק מיילים - e. בנוסף, אם תנערו את הטלפון פעמיים, יבוצע צילום מסך אוטומטי; הרבה יותר נוח מללחוץ על כפתור ההפעלה והווליום יחדיו.

 

כמה מהתכונות הן פשוטות ושקופות למדי, אבל מוסיפות לא מעט: למשל, כשתורידו אפליקציות, הן ימוקמו אוטומטית בתיקיות לפי תפקודן שהוגדר בחנות גוגל. למשל, יישומי מדיה חברתית יקובצו יחד. עוד דוגמה הוא החייגן - בו יכולת העברת קבצים לאדם שאיתו מדברים, הקלטת השיחה בקליק ועוד. לו היתה מוסיפה אסוס גם חלון עדכוני חדשות מובנה הניתן להתאמה אישית - כפי שעשתה HTC עם ממשק Sense - היה לה את ממשק האנדרואיד העשיר והשימושי ביותר בשוק.

 

מצלמה: איכותית גם מקרוב

 

לזנפון 2 יש מצלמה ראשית בעלת חיישן של 13 מגה-פיקסל, שמספק תמונות איכותיות למדי, אם כי לא מרשימות במיוחד. היתרון הגדול שלה הוא בצילום מאקרו: תוכלו לצלם עצמים גם ממרחק קצר במיוחד, בלי לקבל תמונות מטושטשות. עוד יתרון הוא אפליקציה לבקרת תפקוד הפלאש הכפול של הטלפון. תוכלו לבחור את צבע, עוצמת ומשך ההארה - מה שמאפשר ליצור תמונות אמנותיות, עבור מי שלא מסתפק במצב ה-Auto של המצלמה.

 

מצלמת הטלפון, מעליה פלאש כפול מצלמת הטלפון, מעליה פלאש כפול צילום: ניצן סדן

 

למצלמת הזנפון 2 יש שתי מגרעות: הראשונה היא לג בהפעלה. מהרגע שתלחצו על כפתור המצלמה יעלה הממשק ורק אז תוצג התמונה, מה שייקח כשתי שניות - איטי יותר מהמתחרים למיניהם. השנייה היא איכות וידאו בינונית מאוד - גם צילום וידאו FHD נראה קצת מגורען. זה אולי יספיק עבור מי שמצלם כדי לפרסם סרטון בפייסבוק, אך לא עבור מי שרוצה להסריט באיכות גבוהה לשימושים אחרים.

 

ממשק המצלמה ממשק המצלמה צילום: ניצן סדן

 

מצלמת הסלפי צוידה בחיישן בן חמישה מגה-פיקסל ואינה כוללת יכולות מיוחדות. איכות התמונה בינונית ותו לא.

 

מולטימדיה ואפליקציות: יישומים שאתם דווקא צריכים

 

מסך המכשיר אינו רע, אך כנראה שגם לא יצליח לסחוט מכם קריאות התפעלות. הוא מציג סרטונים באיכות טובה ובצבעים שנראים מדויקים מאוד, אך אין לו את יתרון הבלטת הצבעים של מסכי סמסונג, את דיוק הצבע של מסכי סוני או את הבהירות של מסכי וואנפלוס. איכות השמע בטלפון טובה והעוצמה גבוהה באוזניות, מה שכנראה ישמח את חובבי המוזיקה שביניכם.

 

יישומים להתאמה אישית קלה של עיצוב ממשק הטלפון יישומים להתאמה אישית קלה של עיצוב ממשק הטלפון צילום: ניצן סדן

 

סט האפליקציות של הזנפון 2 עשיר מאוד ביחס למכשירים אחרים - ואף מפתיע: תמצאו בו לא מעט אפליקציות שימושיות במיוחד. אסוס בנתה יופי של יישומים עבור המכשירים שלה, ביניהם אפליקציות מזג אוויר, עריכת סרטים נוחה, ניהול משימות ותזכורות, בניית קולאז'ים ואלבומי תמונות נושאיים, בקרת אודיו מתקדמת, ניהול אפליקציות שיופעלו אוטומטית בכל פעם שתדליקו את הטלפון, אפליקציה לניקוי זיכרון המטמון של המכשיר ואפילו כלי לבקרת פרטיות, גלישה בטוחה וחסימת וירוסים. כן, יש גם כמה אפליקציות מיותרות כמו יישומים חברתיים קניניים של אסוס, אבל בסך הכל מדובר בחבילה שימושית מאוד.

 

רמקול הטלפון רמקול הטלפון צילום: ניצן סדן

 

ביצועים וזמן סוללה: רב עוצמה, אך משתעל לפעמים

 

לזנפון 2 שבסקירה זו מעבד אינטל Atom Z3580 ולו ארבע ליבות שפועמות במהירות 2.3 גיגה-הרץ וארבעה גיגה-בייט של זיכרון פעולה. מדובר בחומרה חזקה מאוד שמצליחה להטיס כל אפליקציה, אך מפעם לפעם נראה שהתוכנה והחומרה לא מתפקדות בהרמוניה, לאור היתקעויות רגעיות שצצות לפעמים בממשק הטלפון הבסיסי (מעבר בין תפריטים והגדרות) אך לא בהפעלת יישומים. יתכן שהדבר נובע מהיעדר מעבד גרפי מובנה בשבב של אינטל; הזנפון 2 נשען על מעבד PowerVR מדור קודם, שלא בהכרח יודע להתמודד עם עוצמת הטלפון ותביעות מערכת ההפעלה בצורה מושלמת.

 

איכות השיחה בינונית אך לא יוצאת דופן וגם חבילת התקשורת סבירה - החיבור לשירותי מיקום ורשתות WiFi מתבצע ללא השתהויות בולטות. לזנפון 2 יש סוללה בעוצמה של 3,000 מיליאמפר-שעה, שתספיק לכם ליום וחצי של שימוש סביר וקצת יותר אם אינכם נוהגים להפעיל שירותי מיקום או להיות מחוברים בכל רגע לפייסבוק.

 

סיכום ואלטרנטיבות: חזק ומשתלם במיוחד

 

הזנפון 2 מדגם ZE551ml הוא סמארטפון מצוין; למתחרים יש מסכים טובים יותר, מצלמות טובות יותר והם יותר נוחים לשימוש ביד אחת - אך הוא מתעלה עליהם בזירת הממשק ועומד איתם בשורה אחת בזמן הסוללה. וכל זאת, במחיר של אלף שקל פחות מהתחרות: הזנפון 2 עולה החל מ-1,500 שקל, מחיר נגיש במיוחד. במחיר זה, המתחרה היחיד, המתחרה היחיד עליו נוכל להמליץ הוא ה-G3 של LG, שמתעלה עליו בתחומים רבים אך ישן ממנו - דבר שמפריע לחלק מהמשתמשים. אם תשכיל אסוס להקטין את גוף המכשירים שלה, הדורות הבאים של הזנפון יהיו טוענים רציניים לכתר האנדרואיד.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x