שני ישראלים מכרו אתר משלוחי אוכל ל-Rocket Internet הגרמנית
כנרת קרין ויואב אלגרישי, תושבי סינגפור, מכרו בימים האחרונים את אתר Singapore Dine לאתר המשלוחים פוד פנדה שבבעלות ענקית הרשת מגרמניה. סכום העסקה מוערך בכמיליון דולר
כנרת קרין ויואב אלגרישי, ישראלים תושבי סינגפור, מכרו בימים האחרונים את אתר משלוחי האוכל Singapore Dine לאתר המשלוחים הסינגפורי Food Panda (פוד פנדה) שבבעלות ענקית האינטרנט הגרמנית Rocket Internet. סכום העסקה לא פורסם ופרטיו חסויים, אך הוא מוערך בתעשייה בכמיליון דולר.
Singapore Dine הוא אחד מאתרי הזמנות האוכל הגדולים בסינגפור והוא מאפשר להזמין אוכל דרך הרשת ובאמצעות אפליקציה ממעל 100 מסעדות הפזורות במדינה הזעירה. הוא מצטרף כעת לפוד פנדה, שמשרתת כיום 400 מסעדות בסינגפור, כך שהעסקה תהפוך את החברה הגרמנית לענקית משלוחי האוכל הגדולה במדינה.
קרין ואלגרישי, ישראלים המתגוררים קרוב לעשור בסינגפור, הגיעו לשם כשליחי עובדי חברות הייטק ישראליות: קרין עבדה בטבע ואלגרישי בקומברס. השניים עזבו את מקום עבודתם והקימו את אתר הזמנות האוכל Singapore Dine ב-2010 לאחר שנתקלו בקושי להזמין אוכל ממסעדות שמתאימות לטעמם. עד היום הוא נחשב לפופולרי במיוחד בקרב זרים המתגוררים בסינגפור, המחפשים טעמים נוספים על הצע המסעדות הסיניות הזולות הנפוצות באי, כמו למשל מסעדות הודיות, רשתות מזון מהיר, רשתות פרמיום-בורגר או מסעדות יוקרה. אוכלוסיית הזרים המתגוררת בעיר גדולה באופן פרופורציונלי לאוכלוסיה המקומית ומוערכת בכשליש מכלל התושבים במדינה.
הרוכשת פוד פנדה נכנסה לסינגפור לאחר שסינגפור דיין של קרין ואלגרישי כבר פעלה בכמה עשרות מסעדות, אך התקשתה להביס את המתחרה הישראלית. קרין אומרת ל"כלכליסט" כי אחד היתרונות הגדולים של Singapore Dine הוא הכרת השוק המקומי. המפתח היה, בין השאר, להכיר היטב את הנהגים שלנו ולשלם להם שכר גבוה יותר, כיוון שאיכות השירות בסינגפור תלויה בהם. זו לא תובנה שקיימת בכל עיר שבה ישנו שירות משלוחים בעולם".
מותג המשלוחים פוד פנדה של רוקט אינטרנט הגרמנית פעיל כיום ב-50 ערים, ובולט במיוחד בשווקים מתפתחים, בהן הודו ורוסיה. הוא מתחרה בענקיות שכבר פעילות בארה"ב כמו Grabhub ובאירופה, הבולטת שבהן היא JustEat. פוד פנדה משרת 60,000 מסעדות וגייסה מאז 2012 כ-310 מיליון דולר.
למרות שהוכרזה רק עכשיו, העסקה נסגרה כבר לפני כשלושה חודשים. קרין ואלגרישי כבר עברו לדבר הבא: הם מפעילים את אחת מאפליקציות ההיכרויות WatchMe88, שפעילה בסינגפור, יפן וישראל. היא מבוססת על הכרות מיידית על בסיס תמונה ומיקום המשתמשים, ולאחרונה גייסה מענק מקרן החדשות הטכנולוגית של ממשלת סינגפור. למרות שהיא מיועדת לשעונים, היא ניתנת להורדה גם בחנויות האפליקציות של אנדרואיד ו-iOS לטלפונים חכמים רגילים.