$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

הווטסאפ של ההאקרים

כלי ההצפנה TOR מקבל צ'ט מוצפן לשמחת הפושעים והפרנואידים, מהפכת הדפסת התלת ממד מגיעה אל תוך הפה שלכם, גוגל מסתבכת בסין ובאוסטרליה ואדוארד סנודן זוכה למקלט מדיני באיחוד האירופי

יוסי גורביץ 12:3701.11.15

צ'ט מוצפן לכל פועל 

 

אם אתם האקרים, או סתם אנשים שלא אוהבים שמישהו אחר (נניח, ממשלת ארצות הברית) קורא את התכתובות שלכם, לטור יש בשבילכם הצעה שקשה לסרב לה: צ'ט מוצפן של TOR.

 

אפליקציית הצ'ט מאפשרת למשתמש לשוחח עם אנשים שהוא מכיר בשלל פלטפורמות מסרונים אחרים, במכשירי ווינדוס ומק. המשתמש יכול להקליד קוד זיהוי מסובך שמונע התקפות man in the middle, או שהוא ואיש השיח שלו יכולים להסכים ביניהם על סיסמה שמוכרת לשניהם.

 

להתכתב בלי לחשוש להתכתב בלי לחשוש

 

כברירת מחדל, האפליקציה דורשת ששני הצדדים יהיו מחוברים ל-TOR, אבל היא מאפשרת למשתמש לשנות את ההגדרות כדי שיוכל לשוחח גם עם מי שלא טורח להצפין את עצמו. כמובן, יש מי שלא אוהב את האופציה הזו: כל שפיון, אנליסט מודיעין וסוכנות ממשלתית על פני הפלנטה.

 

כשסנודן התחיל, לפני שנתיים וחצי, את המסע שלו לחינוך הציבור על הסכנות שנשקפות לו מריגול מקוון, התלונה המקובלת היתה שכלי הצפנה מסובכים ולא ידידותיים למשתמש וזו הסיבה שלא משתמשים בהם. זה היה נכון אז. והעולם, לשמחתנו, השתנה.

 

שיני הפלסטיק שלך

 

מהפכת ההדפסה בתלת ממד מתקדמת בעצלתיים. משום מה, היא לא עוברת את האימוץ ההמוני שרבים חזו לפני מספר שנים, והיא נשארת נחלתם של מייקרים ומשוגעים לדבר. המחיר שלה טרם ירד למחירה של מדפסת רגילה, ופוטנציאל המהפכנות שלה מתפוגג לנגד עינינו.

 

רופאי שיניים הולנדים, עם זאת, עובדים על המהפכה הקסומה הבאה: שיניים מודפסות. מדידות פה מדויקות ייצרו בדיוק את השיניים שאתה צריך והן תודפסנה ותושתלנה בפיך. השטיק המרכזי: אלה שיניים מפלסטיק שלא נרקבות; הקץ לכאבי השיניים.

 

להדפיס ואז להשתיל להדפיס ואז להשתיל צילום: shutterstock

 

בדיקות שנערכו לשיניים העתידיות העלו שהן עמידות לבקטריות שגורמות את כל הנזק לשיניים האנושיות, והשיניים האנטי-בקטריאליות הרגו 99% מהבקטריות מבלי לספוג כל נזק. עכשיו נראה איך הן יעמדו בצחצוח, ואם אכן אפשר יהיה להשתיל אותן בפה אנושי. נעדכן.

 

זוחלים חזרה

 

גוגל מנסה, לאט ובנימוס אין קץ, לחזור לפעולה מלאה בסין. ההיסטוריה של יחסי מעצמת האינטרנט והמעצמה הקומוניסטית פתלתלה למדי. גוגל שמה לעצמה את היעד (כשעוד הציבה לעצמה יעדים מעבר להכנסת רווחים) של איסוף כל הידע האנושי והצגתו בצורה רחבה ככל האפשר. בסין, מטבע המשטר והצנזורה שלו, זה לא התאפשר. אי אפשר לדבר שם על כיכר טיאננמן, לא על האימה של "מהפכת התרבות", על הכשלון רווי הדמים של הקפיצה הגדולה קדימה; 66 שנים של זוועות הקומוניזם נמחקו ובמקומם מוצגת תמונה אופטימית וחייכנית. באמצע העשור הקודם, בעלי מניות בגוגל דרשו להפסיק את הפעילות בסין; הטרויקה של גוגל - המייסדים פייג' וברין והמנכ"ל דאז שמידט - השתמשו בעובדה שהם מחזיקים ברוב המניות כדי להפיל את ההצעה. שמידט אמר אז שהנהלת גוגל בחנה את השאלה "האם זה רע" לפעול בסין, והגיעה למסקנה שיציאה משם תהיה רעה יותר. הוא לא הסביר איך.

 

מטה גוגל בסין מטה גוגל בסין צילום: בלומברג

 

בתחילת 2010, סין לא השאירה לגוגל הרבה ברירות. האקרים של המשטר פרצו לג'ימייל באופן שיטתי וגנבו טונות של מידע - כנראה לא רק את המידע של המשתמשים אלא גם חלק מהקוד. גוגל יצאה למלחמה דיפלומטית מול סין, אליה היא גייסה גם את ממשל אובמה. כמה חודשים אחר כך, גוגל היתה מחוץ לסין. הדמות הפעילה בהחלטה אז, אמרו לנו, היתה סרגיי ברין, שזכר את ימי הדיקטטורה הרוסית שבה גדל.

 

עכשיו גוגל מנסה לחזור. שוק גדול, אחרי הכל, ולחיפוש אין הרבה לאן ללכת מחוץ לסין. עכשיו אומר לנו ברין שחטיבות של אלפבית יוכלו לפעול בסין למרות משקעי העבר; הוא אומר שהשינוי התאגידי אמור ליצור גם שינוי בהתנהלות מול המשטר הסיני. עכשיו נראה אם גם המשטר – שיש לו זכרון ארוך ומאוד לא אוהב שמשפילים אותו – יסכים. 

 

כשגוגל שותפה להוצאת דיבה

 

ואם בגוגל עסקינן, הסתבכה ענקית הטכנולוגיה באוסטרליה - ומסיבה לא צפויה: לפי פסק דין במדינה, כשגוגל מאפשרת למנוע החיפוש שלה להציג אתרים שמוציאים דיבתו של אדם, היא אשמה בכך; וזה לא משנה באיזו מדינה התוצאות מוצגות ובאיזו לא.

 

ד"ר ג'אניס דאפי מנסה כבר שנים להסיר מהרשת פרסומים דיבתיים כלפיה, ללא הצלחה. היא פנתה לבתי המשפט בדרישה שיורו לגוגל להסיר את הפרסומים הללו מהאינדקס שלה. גוגל נקטה כלפי הפסיקה הזו באותה השיטה שהיא נקטה כלפי "הזכות להשכח" באירופה: היא הסירה את הקישורים מהאינדקס שלה באוסטרליה, אבל אם אתה מחפש אותם בדומיינים אחרים, הם שם.

 

החיפוש של גוגל החיפוש של גוגל

 

דאפי הלכה שוב לבית המשפט, וזה קבע שלא די בכך שגוגל מסירה את האתרים בגרסה האוסטרלית שלה: כל אחד יכול לבקש לגגל ב-google.com ולקבל את המידע. מאחר וגוגל לא הסירה את המידע משם, למרות צווי בית המשפט, הוא קבע כעת שגוגל אשמה בהוצאת דיבה בעצמה. מחרתיים (ג') צפוי בית המשפט לקבוע את הפיצויים שעל גוגל לשלם לדאפי; גוגל, מצידה, צפויה לערער. 

 

וזה מחזיר אותנו לבעיה הקלאסית. צו של בית משפט הוא משהו שצריך לקחת ברצינות. אבל מה אם מדובר בבית משפט פקיסטני, שקובע שהצגת אלכוהול היא עבירה על החוק? הפסיקה הזו ודאי תקפה בפקיסטן. האם היא תקפה גם פה? לא פשוט.

  

קצרצרים

 

1. הפרלמנט האירופי הצביע בסוף השבוע - 285 מול 281 - בעד הענקת חסות מהסגרה לארה"ב לאדוארד סנודן, חושף השחיתויות ששוהה כרגע במוסקווה. הפרלמנט קבע כי המעמד המוגן של סנודן נובע מהיותו חושף שחיתויות ומגן זכויות אדם ברחבי העולם. סנודן קיבל את הידיעה בסיפוק. בהצבעה נוספת, קבע הפרלמנט שנעשה מעט מדי להגן על המידע של תושבי אירופה, והורה לנציבות האירופית לוודא שכל המידע המועבר לארה"ב יוגן.

 

אדוארד סנודן אדוארד סנודן צילום: רויטרס

 

2. דיווחנו לפני מספר ימים על כך שכנס SXSW המרכזי נכנע לטרור של גיימרגייט וביטל פאנל על הטרדה והתעללות ברשת בגלל איומי פגיעה בבאי הכנס. התוצאה היתה זעם ומהומה ניכרת - ובצדק. עתה הבינו מארגני הכנס שטעו והודיעו שלא רק שהפאנל יתקיים - הוא יימשך יום שלם ויהיו בו 25 דוברים. ביניהם יהיו בריאנה וו שהפכה למטרה של גיימרגייט, נציגי ארגון "עצרו את האלימות נגד נשים" נציגים של פייסבוק ואחרים. 

 

3. האטה בפעילות הרכישה של גוגל: החברה שפעם יכלה לשלם מיליארד דולר יותר מהמחיר הראוי עבור יוטיוב בלי למצמץ, הורידה דרסטית את קצב רכישות החברות שלה. בתשעת החודשים הראשונים של 2015, הודיעה גוגל בסוף השבוע, היא רכשה חברות ב-250 מיליון דולר בלבד. זה השיעור הנמוך ביותר של רכישת חברות מצד גוגל מזה שש שנים. או שאין מטרות ראויות בסביבה, או שגוגל קיבלה סירובים, או שהיא היתה עסוקה מדי בהתארגנות מחדש לקראת אלפבית. 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x