$
הייטק והון סיכון

סיבידיה הוותיקה צפויה להימכר לאמדוקס בכ-35 מיליון דולר

מדובר באקורד סיום צורם לחברה, שהוקמה ב-2001 ושוויה נאמד ב-150 מיליון דולר. סיבידיה פיתחה מערכות לזיהוי הונאות בשירותי טלקום והתקשתה לצמוח בשנים האחרונות, בשל שינויים במודל התשלום בשוק הסלולר

אסף גלעד 19:4305.11.15
חברת הסטארט-אפ הוותיקה סיבידיה (cVidya) מנהלת עם אמדוקס משא ומתן לרכישתה תמורת כ- 35 מיליון דולר. זהו אקורד סיום צורם לחברה המבטיחה שזיהתה רמאויות מצד לקוחות הסלולר שהונו את החברות בדקות השימוש שלהם, שהכניסה על כך עשרות מיליוני דולרים מדי שנה.

 

סיבידיה היא חברה שעתידה היה מאחוריה כבר כמה שנים. היא מייצרת הכנסות קבועות של כ- 50-70 מיליון דולר מדי שנה ואף נחשבת לרווחית, על אף שהיא מעסיקה כ- 200 עובדים. ועם זאת, היא התקשתה לצמוח בשוק הטלקום הסטגנטי, שוק שבו המפעילות הסלולריות מוכנות להשקיע פחות ופחות בשירותים משלימים למשתמשים. נוסף על כך, בעולם של תכניות דאטה ושיחות חודשיות ללא הגבלה, תופעת הרמאות בדקות השימוש לא נמצאת בראש מעייניהן של מפעילות הסלולר העולמיות.

 

ענקית הבילינג אמדוקס תוכל לעשות שימוש רב בטכנולוגיית הבילינג ואבטחת המידע של סיבידיה, אך החברה טרם הצהירה רשמית על קיומו של המשא ומתן.

 

אלי גלמן אלי גלמן צילום: נתן דביר

 

עוד בעשור הקודם נחשבה סיבידיה לחברה מבטיחה שהכנסותיה גדלו מדי שנה בכ- 20%. המערכת שפיתחה החברה עבור ספקיות טלקום מסוגלת לזהות רמאויות בשימוש בדקות שיחה סלולריות ולמנוע טעויות חישוב בחיוב משתמשים. עם זאת, בשנה האחרונה התגלה כי שווייה של החברה אינו גבוה ביחס להכנסותיה ונע סביב 100–150 מיליון דולר בלבד, וכי משקיעיה מעוניינים לממש את אחזקותיהם בה לאחר שהשוק שבו היא פעילה מגלה בגרות יחסית.

 

בשנת 2010 רכשה את איסיטל (ECtel) ב- 21 מיליון דולר ואחרי הרכישה העסיקה כ- 300 איש בעולם. סיבידיה היא חברה ותיקה. היא נוסדה בידי אלון אגינסקי ב- 2001 וגייסה עד היום כ- 30 מיליון דולר מהקרנות באטרי, כרמל, סטייג'וואן וכן מהחברות הייפריון ואורקל.

 

חברה ישראלית נוספת שפעילה בשוק הטלקום, סטארהום, צפויה גם היא לפטר עשרות עובדים על רקע המשבר בשוק מפעילות הסלולר העולמי. 
בטל שלח
    לכל התגובות
    x