המחשב שהבין אותי: טכנולוגיה של מיקרוסופט מזהה רגשות בתמונות
במסגרת פרויקט אוקספורד השאפתני, חברת הענק פיתחה בינה מלאכותית שמסוגלת לנתח תמונות ולזהות את הבעות הפנים והרגשות של המצולמים
מיקרוסופט ממשיכה לקדם את "פרויקט אוקספורד" השאפתני, שבדומה לווטסון של IBM אמור להביא יכולות בינה מלאכותית מתקדמות במיוחד לידי מפתחי אפליקציות. החברה חשפה מספר יכולות חדשות של מערכת ה-AI שלה, ביניהן היכולת לנתח תמונות ולזהות רגשות בהבעות הפנים של המצולמים האנושיים. אוקספורד יהפוך להיות זמין למפתחים עצמאיים במסגרת תוכנית בטא שתתחיל לפעול בקרוב.
- אינטליגנציה מלאכותית חושפת: כך תצלמו את הסלפי המושלם
- אלמנטרי, ווטסון
- "לכל אדם ימשיכו להיות חברים. רק שחלקם יהיו בינה מלאכותית"
מערכת זיהוי התגובות הרגשיות מנתחת את הבעת הפנים ומאפיינת אותה באמצעות שמונה מדדים - נטרלי, שמח, מופתע, עצוב, כועס, נגעל, מפחד או שבע רצון. היא מסוגלת לזהות גם שילוב בין מספר רגשות שונים ולהציג את השיעור של כל אחד מהפרמטרים במצב הנפשי של המצולם.
המערכת החדשה היא בעצם שדרוג לכלי זיהוי הפנים הקיים של מיקרוסופט, שנכלל בתוך אוקספורד כבר ממאי האחרון. כלי זיהוי הפנים מסוגל כיום לזהות סוגי שיער פנים,
זיהוי מין המצולם והערכת הגיל שלו. פיצ'ר שיער הפנים כבר הודגם החודש באתר https://www.mymoustache.net, כחלק מקמפיין החברתי 'מובמבר' למאבק בסרטן הערמונית. משתמשים יכלו להעלות תמונה שלהם לאתר ולקבל הערכה של גודל השפם שלהם לעומת זה של משתמשים אחרים.
לצד העדכון למערכת זיהוי הפנים השיקה החברה ארבעה כלים חדשים במסגרת פרויקט אוקספורד - כלי לתיקון שגיאות איות, כלי לעריכת וידאו אוטומטית, כלי לאימות זהות באמצעות טביעת קול וטכנולוגיה בשם CRIS שאמורה לעזור למפתחים ליישם פתרונות של זיהוי דיבור בסביבה רועשת.
מיקרוסופט אינה לבד בתחום זיהוי הרגשות, ואף אינה הראשונה. חברות נוספות שמציעות טכנולוגיה דומה הן אינטל (כחלק מפלטפורמת RealSense), אפקטיבה האמריקאית ו-nviso השוויצרית. חברות אחרות מפתחות פתרונות לזיהוי רגשות באמצעים אחרים, כמו ביונד ורבל הישראלית שעושה זאת על ידי ניתוח דגימות קול.