$
הייטק והון סיכון

אקזיט

Direct Energy קונה את Panoramic Power ב-60 מיליון דולר

הסטארט-אפ הישראלי פיתח מערכת שמנטרת פעילות מכשירים בארגונים כדי לחסוך בחשמל. הרוכשת היא ספקית מערכות ניטור חשמל אמריקאית, שמוצריה משרתים כ-50 מיליון לקוחות בארה"ב. פנורמיק תמשיך לפעול בישראל, כמרכז פיתוח של דירקט אנרג'י

אסף גלעד 13:2712.11.15

חברת הקלינטק הישראלית פנורמיק פאוור (Panoramic Power) נרכשת בידי חברת שירותי החשמל האמריקאית דיירקט אנרג'י ב-60 מיליון דולר - אקזיט סביר לחברה שקמה ב-2009 וגייסה מאז 19 מיליון דולר.

בין המשקיעים העיקריים בה נמנים קרן מרקר של יובל שחר ואוהד פינקלשטיין, גריילוק ישראל (כיום 83North), ענקית תוכנות העיצוב האמריקאית אוטודסק, חברת השבבים קוואלקום, קרן יזראל קלינטק ונצ'רס ואפילו חברת החשמל וקבוצת כלל תעשיות.

 

מקדימה: יניב ורדי, מנכ"ל פנורמיק פאוור וג'ון שולץ. מאחוריהם: עדי שמיר, מיזמי פנורמיק פאוור ושרון גדלביץ', סמנכ"ל כספים מקדימה: יניב ורדי, מנכ"ל פנורמיק פאוור וג'ון שולץ. מאחוריהם: עדי שמיר, מיזמי פנורמיק פאוור ושרון גדלביץ', סמנכ"ל כספים

 

פנורמיק פאוור על ארבעים עובדיה תהפוך למרכז הפיתוח של דיירקט אנרג'י בישראל ותמשיך לשמש כיחידה עסקית עצמאית. פנורמיק פיתחה מערכת מבוססת חיישנים מיניאטוריים שמותקנים על מגוון מכשירים. היא מנטרת את ניצול החשמל בארגון, מזהה תקלות מבעוד מועד ויודעת לזהות חוסר יעילות אנרגטית בציוד ובמכלולים. לטענתה, זיהוי דפוסי צריכת אנרגיה עשוי למנוע תקלות ובכך לחסוך בהוצאות.

 

החיישנים מחוברים לשירות ענן ואינם זקוקים לתחזוקה, שירות או החלפה משום שהם מונעים בשדה המגנטי שסביב חוטי החשמל והמערכות שהם מנטרים. דיירקט אנרג'י היא יצרנית אמריקאית של מערכות לניהול צריכת החשמל ומשרתת כחמישים מיליון לקוחות פרטיים ומסחריים בצפון אמריקה. היא חברת בת של Centrica, אחת מחברות האנרגיה המובילות באנגליה, שנסחרת בבורסה של לונדון בשווי של יותר מ-10 מיליארד ליש"ט.

 

"הפתרון שלנו הוא היחיד בעולם שנעשה בצורה לא-פולשנית, לא דורש חשמלאים או שירות מיוחד", אומר יניב ורדי, מנכ"ל פנרומיק פאוור. "הוא עובד לבד: ללא צורך בהחלפת סוללה". לטענת ורדי, המערכת מתריעה על תקלות באזורים שונים בפסי הייצור ובכך מסוגלת להעלות את הפרודורקטיביות של המפעל, או לאפשר חסכון של

כ-10-15% מצריכת החשמל. 

 

כך למשל, במפעל בטון בריטניה, זיהתה פנורמיק פאוור כי 30% מחלקי המסוע לא עבדו. המנהלים קיבלו על כך התראה לטלפון הסלולרי וכתוצאה מתיקון התקלות עלה הרווח התפעולי של החברה בכ- 250 אלף דולר בשנה.

 

60 מיליון דולר הוא סכום סביר לאקזיט -  אם כי מאחורי החברה עומדת רשימה ארוכה מאוד של משקיעים מוסדיים, שבשנת 2009 ודאי ציפו להרבה יותר מזה:. פנורמיק פאוור התמקמה היטב בנישת הייעול, עם מוצר חדשני, אך לא השכילה להפוך לחברה עצמאית וגדולה בעלת פריסה גלובלית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x