$
הייטק והון סיכון

סבב סיד ענק: Lemonade מגייסת 13 מיליון דולר מסקויה ומקרן אלף

החברה הישראלית פועלת לפי דגם יוצא דופן, שמשלב בין סטארט-אפ לחברת ביטוח ברשיון. וינינגר ל"כלכליסט": "המודל של חברות הביטוח לא מתאים לעולם של היום"

אסף גלעד 14:5608.12.15

הסטארט-אפ הצעיר Lemonade, של היזמים הסדרתיים שי וינינגר ודניאל שרייבר מגייס את אחד מסיבובי הסיד הגדולים שנראו בארץ, בהיקף של 13 מיליון דולר. את הסבב גייסה החברה מקרן סקויה, אחת מקרנות ההון סיכון הגדולות בארה"ב, שמאחוריה השקעות בווטסאפ ובגוגל, ומקרן אלף של מייקל אייזנברג ואדן שוחט. זהו סבב הסיד הגדול ביותר בו השתתפו שתי הקרנות.  

זהו סבב גיוס גדול יחסית עבור חברה שטרם השיקה מוצר לשוק, ואחת הסיבות לכך היא המודל המהפכני של החברה: למונייד היא לא עוד סטארט-אפ שמסייע למבוטחים להשיג את המחיר הטוב ביותר - היא בעצמה הוקמה כחברת ביטוח הפועלת ברישיון בארה"ב וחלק מההון נועד לאפשר לה לפעול ככזו.

 

דניאל שרייבר (מימין) ושי וינינגר דניאל שרייבר (מימין) ושי וינינגר צילום: יעל וויסנר-לוי

 

אין הרבה פרטים שאפשר לחשוף על למונייד. החברה שומרת על חשאיות המוצר שלה, וחושפת רק כי היא חברת ביטוח שמפעילה מערכת טכנולוגית לתחום ביטוחי הרכוש בארה"ב במודל של P2P. היא מעסיקה 20 עובדים, מחציתם במרכז הפיתוח של החברה במתחם שרונה בתל אביב. ככל הנראה, המדובר בחברה הפועלת במודל דומה לזה של הלוואת עמיתים בחברות כמו לנדינג קלאב או בלנדר, שבו משתמשים יכולים לערוב לחבריהם באמצעות תכנית ביטוחית.

 

שי ויניניגר, ממייסדי החברה ומנהל הפיתוח בישראל, אינו מגיב על השערה זו. "ביטוח הוא בעצם מוצר ה-P2P הראשון שנוצר בעולם", הוא אומר ל"כלכליסט", "עוד כשאיכרים ערבו לחבריהם בכפר אם השדה שלהם היה ניזוק. זה ניהול סיכון פר אקסלנס שבו הקהילה מקיימת את עצמה על ידי ספיגת נזק קטן וסביר. ברבות הזמן המודל הזה של חברות ביטוח הלך לאיבוד. המודל לפיו בנויות חברות הביטוח היום בנוי על כך שהאזרחים משלמים לחברות הביטוח והכסף נשאר אצלן, ומייצר את הרווח שלהן. זה רעיון מקולקל כי הוא מייצר ניגוד אינטרסים: כשאתה רוצה לדרוש את הכסף שמגיע לך אתה צריך לתבוע אותו מחברת הביטוח. זו הטרמינולוגיה שבה הן משתמשות. זה לא מתאים לעולם של היום שהולך ונבנה מלמטה".

 

על מנת לספק את שירות הביטוחים במודל עמיתים, החליטו וינינגר ושרייבר להקים את החברה כחברת ביטוח, על כל המשתמע מכך. החברה נדרשת לעמוד ברגולציות פיננסיות מקומיות ולהשיג רשיון לפעול כחברת ביטוח אמריקאית. "זו תעשייה שמגלגלת טריליון וחצי בארה"ב לבדה, מעל ל- 7% מהתל"ג האמריקאי, ולמרות זאת לא פותחו בה טכנולוגיות חדשניות. אחת מהסיבות לכך הוא שהיא לא נגישה כמו תעשיות אחרות. כמות הרגולציה והפילטרים שנדרשת לחברות חדשניות בתחום הזה היא גדולה במיוחד".

 

שני היזמים מאחורי החברה כבר רשמו מספר הצלחות בעבר. דניאל שרייבר שימש כמנהל פיתוח בסאנדיסק ישראל, היה ממייסדי אלכמידיה שנמכרה לחברת אבטחת המידע פינג'אן ב- 2002, ועד לאחרונה שימש כנשיא חברת ההטענה האלחוטית פאוורמט, ממנה פרש במקביל למאבקים המשפטיים המתנהלים שם בין ההנהלות בהווה ובעבר ובין המשקיעים. המייסד הנוסף, שי וינינגר כבר הוכיח את יכולותו להקים שירות P2P, כשהיה ממקימי פייבר (Fiverr), שגייסה 110 מיליון דולר עד היום. פייבר פיתחה שוק מקוון המציע שירותים יצירתיים כמו קריינות, עריכת סרטים, איורים או כתיבה עבור עסקים ולקוחות פרטיים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x