חיזוק המונופול: מתחרות בזק יוכלו לחכור ממנה טלפוניה, אך סוגיית התשתית לא הוסדרה
משרד התקשורת יאפשר לחברות מתחרות לחכור את שירותי בזק במחיר סחיר ולמכור אותו ללקוחות. התעריף יהיה נמוך בכ-30% מהמחיר הקמעונאי של החבילות שמוכרת בזק
משרד התקשורת פרסם היום (ה') כי הוא מקיים שימוע שבמסגרתו הוא פועל לספק פתרון זמני ללקוחות החברות המעוניינות לשווק את שירותי הטלפוניה של בזק אך מבקשות לשווק גם חיבור אינטרנט של ספק חיצונית. עם זאת, מדובר למעשה בהנצחת המונופול של חברת התקשורת: משרד התקשורת ממשיך לעבוד במסגרת יעדים קצרים, ואינו פותר את בעיה המונופול של בזק בטווח הארוך מאחר שאינו מסדיר תשתית חליפית לזו של החברה.
- משרד התקשורת דוחה בקשת בזק למינוי מומחה בלתי תלוי בענן הטלפוניה
- מנכ"ל משרד התקשורת: "אם בזק תפריע לרפורמת הטלפוניה נפעיל נגדה סנקציות"
- "בזק יכולה לפתוח את רשת הטלפוניה למתחרות שלה בעלות זניחה"
כיום קיימים בישראל שני סוגי חיבור לטלפון: קווי ואינטרנט. רוב הציבור מעוניין כיום יותר את הטלפון הקווי של בזק מסיבה טכנית – במקרה של הפסקת חשמל, הטלפון הקווי בבית הוא המוצר החשמלי היחידי שיכול להמשיך לעבוד, ובעת הצורך אף להזעיק עזרה.
משרד התקשורת בדק ומצא כי לקוחות של בזק מסרבים לעבוד חברה משום שהם מעוניינים להמשיך להחזיק קו טלפון קווי בבית המסופק אך ורק על ידי בזק. משרד התקשורת בעצם יאפשר לחברות מתחרות לחכור את שירותי הטלפוניה של בזק במחיר סחיר ולמכור אותו ללקוחות.
במסגרת ישיבות שקיים המשרד עם חברת בזק, הציעה החברה לספק את שירותי הטלפוניה שלה במתכונת מכירה חוזרת לחברות אחרות וזאת באופן מיידי, על חבילות העיקריות שהיא מוכרת ללקוחותיה. התעריף החדש זול בכ-30% מהמחיר הקמעונאי של החבילות שמוכרת בזק. 100 דקות יעלו כעת 23 שקל, 600 דקות 36 שקל ו- 1,000 דקות יעלו כ-46 שקל.
ממשרד התקשורת נמסר: "כפי שדיווח המשרד לבג"ץ ובהמשך לפגישות שקיים משרד התקשורת עם ספקיות השירות בעניין זה, המשרד רואה חשיבות רבה ביכולתן של ספקיות השירות להציע חבילת שירותים הכוללת שירות טלפוניה, אשר הופכת אותן לאטרקטיבית יותר, וביישום מיידי של השירות".
סטלה הנדלר, מנכ"ל בזק | צילום: יחיאל ינאי |
מבזק נמסר: "הטלפוניה לא היתה אמורה כלל להיות חלק מרפורמת הפס הרחב, ועל פי השימוע היא תינתן באופן מלא למתחרות בהנחה של עשרות אחוזים ללא כל הצדקה".