ועידת התחזיות
"ההייטק הישראלי לא חלחל לחיי היומיום"
מנכ"ל סיסקו ישראל אורן שגיא סבור שיש לחבר את מערכות הבריאות והתחבורה לחיישנים דיגיטליים כדי שמהפכת המידע תפרוץ את בועת ההייטק. בינתיים הוא עובד עם הממשלה כדי להגשים את החזון
"מדינות שניצלו את מהפכת המידע והתחברו אליה מובילות את העולם הטכנולוגי. בישראל נוצרה חדשנות רבה ונבנית כאן תעשיית הייטק מאוד מפותחת, אבל זו בועה שלא מגיעה לכל המדינה", אומר ל"כלכליסט" אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל, שישתתף בוועידת התחזיות 2016 של "כלכליסט", בנק הפועלים ופסגות ביום רביעי הקרוב במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב. לדבריו, אנו עדים כיום למהפכה טכנולוגית שהחלה לפני שנתיים.
לתוכנית והרשמה לוועדת התחזיות 2016 של "כלכליסט" לחצו כאן
מה מאפיין את הטכנולוגיה היום?
"אנו עדים כיום למהפכה דיגיטלית שנוגעת לכל תחומי החיים ונובעת משינויים טכנולוגיים שקרו בשנתיים האחרונות. השינוי המרכזי הוא יכולות מחשוב חזקות וממוזערות. אנחנו מחזיקים בידיים שלנו אייפד ואייפון שהם מחשבים רבי־עוצמה ובמחיר לא גבוה. השינוי הגדול השני הוא היצף המידע. כמות המידע המיוצרת בשנה אחת שקולה לכמות המידע שיוצרה ב־5,000 השנים האחרונות. הרשתות החברתיות, הביג דאטה ויכולות של חיישנים שונים לקלוט מידע ולהעבירו יוצרים כמויות אינסופיות של מידע. בסיסקו אנו מאמינים שזו גם תקופה של הזדמנויות לחבר הכל לא רק לבית חכם, אלא גם למדינה חכמה ולעיר חכמה. על פי ההערכות שלנו, ב־2020 יגיע מספר הדברים שיחוברו לאינטרנט ל־50 מיליארד".
חיבור דיגיטלי יגדיל הזדמנויות תעסוקתיות
מה מצבה הטכנולוגי של ישראל?
"המהפכה הדיגיטלית שאנחנו מדברים עליה טרם פרצה את בועת ההייטק הישראלית וחלחלה למטה. יש להנגיש את הפריפריה, לשפר את מערכות הבריאות והתחבורה, ולמעשה להפוך את ישראל ליותר דיגיטלית ומחוברת לטכנולוגיה. אנחנו מאמינים שכאשר יותר ויותר אלמנטים יהיו מחוברים לרשת ייווצרו הרבה יותר הזדמנויות תעסוקה ועסקים חדשים. החיבור של הטכנולוגיות וההנגשה שלהן יאפשרו להוציא את ההייטק מהבועה שלו במרכז אל הפריפריה".
מה אתם עושים להנגשת החזון?
"אנחנו עובדים מול משרדי הממשלה השונים, ובהם משרד ראש הממשלה והמשרד לשוויון חברתי. מתחת לרמה של מדינה דיגיטלית ניתן לעבור לעיר דיגיטלית, עיר שמנגישה שירותים לציבור לפתרונות טכנולוגיים בייעול חניה, שיפור נוחות לתושב, הקטנת רמת זיהום אוויר, שיפור שילוט בערים, שיפור אבטחה ועוד. ברמה הנוספת ניתן להגיע לרמת העסק החכם או הבית החכם, שיהיו מחוברים ומרושתים במערכות אנליטיות איכותיות שנותנות פתרון לכל הצרכים".
מה בדיוק כוללת הפעילות שלך?
"העבודה שלי היא לתרגם את כל האסטרטגיה של סיסקו ישראל מול לקוחות החברה השונים, אם זה לקוחות עסקיים ואם זה לקוחות ממשלתיים. מלאכת התרגום של האסטרטגיה מתבצעת בעבודה מול השותפים העסקיים שלנו, ומול משרדי הממשלה השונים שאיתם אנו עובדים על קידום האג'נדה הדיגיטלית המשותפת".
כיצד הישראלים מקבלים את הפתרונות של סיסקו?
"הלקוחות בישראל מאמצים את הפתרונות של סיסקו מוקדם מאוד יחסית לשאר העולם. אנחנו מקימים עכשיו בנתניה מרכז חדשנות שיעסוק באינטרנט של הדברים, שמטרתו להנגיש את הטכנולוגיה של סיסקו עבור יזמים וחברות בארץ, ולהפיק תועלת מהאקוסיסטם הישראלי המתאפיין בחדשנות ומשופע ברעיונות".
ענקית הטכנולוגיה מעמק הסיליקון רכשה עד כה 11 חברות בישראל ב־6.5 מיליארד דולר, ולדבריו החברה עדיין מחפשת באופן אקטיבי רכישות בישראל. "לא אמרנו כאן את המילה האחרונה, בעיקר בגלל הטאלנט שקיים בישראל".
רכישת חברת האבטחה NDS לוותה בקשיים: בכירים עזבו, עשרות עובדים פוטרו והכיוון הטכנולוגי השתנה.
"כשיודעים למנף ידע ולהתאים את הארגון מול החברה הנרכשת, יוצא רק טוב. כמו בכל רכישה יש חבלי קליטה, ו־NDS היא בהחלט מנוע טכנולוגי חשוב בווידיאו ובאבטחת המידע של סיסקו".
אסטרטגיה אקטיבית של מיזוגים ורכישות
חברות הייטק רבות לא שרדו מהפכות טכנולוגיות ונרכשו על ידי מתחרות. איך אתה רואה את העתיד של סיסקו?
"סיסקו מאמצת את המהפכה הדיגיטלית ורוצה להיות צעד אחד לפני המהפכה. אנחנו משקיעים 15% מההכנסות במחקר ופיתוח, כלומר כ־7.5 מיליארד דולר בפיתוח עם 22 אלף מהנדסים. לישראל יש מקום נכבד עם כ־1,400 אנשי פיתוח שמפתחים את הדור הבא של פתרונות סייבר וניהול ענן. הדבר השני ששומר עלינו הוא אסטרטגיית מיזוגים ורכישות מאוד אקטיבית. קנינו יותר מ־182 חברות מאז שהוקמה סיסקו. הדבר השלישי הוא שיתופי הפעולה הרבים שיש לנו. חתמנו על שיתוף פעולה עולמי עם אריקסון, עם אפל ועם עשרות שותפים עסקיים בישראל שדואגים שנמשיך להיות רלבנטיים בעתיד".
האם אתם מנסים לצאת מהתדמית של חברת תקשורת בלבד?
"סיסקו גדלה סביב מהפכת המידע ויצרה את הרשת סביב נתבים ומתגים, אבל לחברה יש כיום הרבה יותר מזה. אנחנו נותנים ללקוחות מגוון רחב של פתרונות לקישוריות ומחשוב, דאטה סנטר, ענן מקומי וציבורי, פתרונות סייבר ואנליטיקה. כיום בישראל, לשם המחשה, המכירות של ציוד התקשורת מהוות פחות מ־50% מהמכירות. כל השאר זה פתרונות של אבטחת מידע ענן, אנליטיקה ועוד".