$
חדשות טכנולוגיה
CES 2016

CES 2016

ממובילאיי ועד ואלנס, החברות הישראליות שמככבות ב-CES השנה

התערוכה בלאס וגאס מאופיינת השנה דווקא בפוקוס על חברות ההייטק, הקיקסטארטרים והחברות הזרות, והיא משופעת בהכרזות משמעותיות וחשובות לחברות ישראליות

הראל עילם, לאס וגאס 12:3206.01.16

במשך שנים, תערוכת CES בלאס וגאס היתה המקום שבו חברות הענק הכריזו על המוצרים החדשים ביותר שלהן. לאחרונה, הדבר השתנה – והפוקוס החל לעבור מהחברות הגדולות דווקא לחברות ההייטק, הקיקסטארטרים, המייקרים והחברות הזרות. הדבר בהחלט חיזק את מעמדה של התעשייה הישראלית בתערוכה, והשנה היתה ברוכה בהכרזות משמעותיות וחשובות במיוחד לחברות ישראליות – שאפילו לקחו חלק באירועי הקי-נוט המרכזיים ביותר של האירוע.

במהלך ההרצאה המרכזית של פולקסווגן, ראש החברה, הרברט דיס, דיבר על שיתוף הפעולה המשודרג בין יצרנית הרכב ובין חברת מובילאיי הישראלית. בעוד ששתי החברות הכריזו על שיתוף פעולה ביניהן כבר באוגוסט האחרון, עכשיו הן יעבדו ביחד גם כתחום הרכבים האוטונומיים. מובילאיי תספק את מערכת המצלמות החכמה שלה למערכת המיפוי שפולקסווגן מפתחת. שני הפתרונות האלו ביחד יאפשרו יצירת פלטפורמה לרכבים ללא נהג. "אנחנו תמיד מחפשים שיתופי פעולה. עולם הטכנולוגיה משתנה הרבה יותר מהר ממה שאנחנו בתעשיית הרכב רגילים אליו", אמר דיס.

 

מערכת הבטיחות של מובילאי מערכת הבטיחות של מובילאי

 

ההכרזה הזאת היתה חשובה מאוד למובילאיי, שמוקדם יותר באותו היום המייה שלה ספגה מכה ונפלה ב-9.5% אחרי ש-Nvidia, יצרנית השבבים האמריקאית, חשפה פלטפורמה ייעודית חדשה לרכב המסוגלת גם היא לספק התראות מוקדמות במקרה של מפגעים בכביש או כאשר המשתמש "גולש" מהנתיב. המניה רשמה עליה קלה של 0.7% בסחר המאוחר לאחר ההרצאה הפומבית עם פולקסווגן.

 

מובילאיי לא לבד – גם שמה של חברת Replay הישראלית עלה במהלך אחת מההרצאות המרכזיות באירוע, זו של חברת אינטל. ריפליי יצרה אלגוריתם המאפשר שימוש ברשת של מצלמות המקיפות אצטדיון על מנת ליצור מודל תלת-ממדי של כל האצטדיון והשחקנים, כך שניתן בעצם להסתכל על המשחק מכל זווית אפשרית. "הטכנולוגיה הזאת משנה לחלוטין את המשחק ומה זה אומר להיות צופה", אמר מנכ"ל אינטל, בריאן קרזניץ'.

 

חברת אורקם הישראלית הודיעה על ההשקה המקומית, ובשפה העברית, של מערכת יעודית לעיוורים ומוגבלי ראיה, שאמורה להקל עליהם בחייהם השוטפים. המערכת בעצם אינה מבוססת על סמארטפון ואינה דורשת חיבור אינטרנט רציף, אלא כוללת מחשב נייד וקל במיוחד יחד עם אוזניה ומשקפים מיוחדים – כולם לבישים ונישאים. ביחד, המערכת מסוגלת לזהות את הפנים של העוברים ושבים וללחוש את השם דרך האוזניה, וכן להתריע בפני סכנות במדרכה או להקריא עבור המשתמש שלטים. אורקם הוקמה על ידי פרופסור אמנון שעשוע וזיו אבירם, שהם גם בין מייסדי מובילאיי.

 

חברת HumenEyes הישראלית מציגה הציגה במהלך כנס Unveiled היוקרתי בתחילת אירועי CES. החברה פיתחה את Vuze, מצלמה פנורמית ותלת-ממדית שמסוגלת לצלם סרטוני VR בדומה ל-Project Beyond של סמסונג. היתרון הגדול של המצלמה היא שהיא צפויה להיות זולה מרוב הפתרונות שכבר זמינים בשוק, בין השאר של GoProנוקיה, פייסבוק ואחרות.

 

חברת השבבים ולנס ניצלה את תערוכת CES, ואת הדגש החזק שיש בה על טכנולוגיות לרכבים חכמים השנה, על מנת להכריז על השלמת סבב גיוס של 20 מיליון דולר, כניסה לתחום הרכבים וגיוס של עשרות מהנדסים חדשים למטרה זו. החברה מקווה לייצר את השבבים שיהיו חלק ממערכות הבטיחות שחברות כגון מובילאיי מפתחות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x