בכירי תעשיית הון הסיכון בישראל חוששים מבועת סייבר
מסקר שערכה פירמת הייעוץ וראיית החשבון Deloitte עולה גם כי רוב המשקיעים צופים עלייה בהשקעות בתחום אינטרנט הדברים וסבורים כי מירב האקזיטים הקרובים יהיו בתחומי התוכנה, האינטרנט והסייבר
בכירי קהילת הון הסיכון והמשקיעים בישראל צופים כי בשנה הקרובה מירב האקזיטים יהיו בתחומי התוכנה, האינטרנט והסייבר. עם זאת, רבים מהם חוששים מהתפתחות בועה בתחום הסייבר. הנתונים התקבלו במסגרת סקר ה-VC Indicator שערכה פירמת הייעוץ וראיית החשבון Deloitte בקרב מנהלים ושותפים בקרנות ההון סיכון בישראל. הסקר נערך בחודש דצמבר 2015, ומטרתו הייתה לבחון את ציפיות קהילת המשקיעים בישראל לשנת 2016.
- חברת הסייבר לרכבים TowerSec נמכרה להרמן בכ-70 מיליון דולר
- האלגוריתם שמחסל את חדי הקרן
- קרנות הון סיכון ישראליות גייסו למעלה ממיליארד דולר ב-2015
84% מהנשאלים העידו כי הם צופים עלייה בהשקעות בתחום אינטרנט הדברים, 72% טוענים כי הם מתכננים להגביר את ההשקעה גם בתחומי הפינטק. 60% מהמשיבים ציינו גם כי בחלק מחברות הפורטפוליו שלהן משקיעים גם חברות אסייתיות. כמו כן, 25% מהמשיבים צופים יותר הנפקות ישראליות בבורסות הזרות בשנתיים הקרובות. על-פי הסקר, 66% מקרנות הון הסיכון הישראליות והמשקיעים צופים צמיחה בהיקף ההשקעות הזרות בישראל.
בנוסף, 65% מקרנות הון הסיכון מאמינות כי בחברות הפורטפוליו שלהן קיים או בפוטנציאל להתהוות לפחות חד-קרן אחד. כ-40% מאנשי הקהילה העידו כי בחצי השנה הקרובה הם מתכננים להשקיע בחברות הנמצאות בשלב גיוס A. יותר מחצי מהקרנות והמשקיעים מאמינים כי בפורטפוליו שלהן נמצאות חברות בדרך להנפקה.
לטענת המשיבים לסקר, השווקים האטרקטיביים ביותר לחברות הפורטפוליו שלהם הינם ארה"ב אירופה וסין (בהתאמה). כשנשאלו מהם האתגרים הגדולים ביותר העומדים בפני תעשיית ההייטק, נקבו בשניים: גיוס טאלנטים ומעבר מחברה לתאגיד.
לדברי רו"ח טל חן, ראש מגזר ההיי-טק בפירמת הייעוץ וראיית החשבון Deloitte: "מנתוני הסקר עלה כי קרנות הון הסיכון והמשקיעים מתכננים להגדיל את היקף ההשקעות שלהם בסקטור הפינטק, עם זאת, רק 15% מהם, השיבו כי בכוונתם להשקיע בתחום הבלוקצ'יין. תחום זה הינו אחד התחומים שמעוררים הכי הרבה עניין בקרב השחקנים המסורתיים, הן מהעולם הפיננסי והן אחרים, שמבינים שלטכנולוגיה הזו יש פוטנציאל להגדיר מחדש לא רק את אופן העברת התשלומים בפועל, אלא גם את הדרך בה אנו מעבירים נכסים מיד ליד. עם זאת, אנו רואים שהמוטיבציה של הקרנות להשקיע בבלוקצ'יין נמוכה. לרוב המצב הוא הפוך והנטייה היא להשקיע בטכנולוגיות חדשות עוד לפני שהצורך בהן עולה בצורה מהותית. אני סבור כי המשקיעים הראשונים שישכילו להבין את הפוטנציאל הרב הטמון בתחום הבלוקצ'יין, לא יאחרו לקצור את פירות ההשקעה".