דו"ח טכנולוגי
האינטרנט של הגברים: הטרדות מיניות בהייטק זו מסורת
60% מהנשים בעמק הסיליקון מדווחות על הטרדה מינית, הטלפון של ראש המודיעין בארה"ב נפרץ ומייסד אוקולוס חושב שהמחשב שלך לא מספיק טוב
לפעם הבאה שתשאלו למה אין נשים בעמק הסיליקון
"הפיל שבעמק": זו הכותרת שניתנה לסקר שפורסם בימים האחרונים על נושא ההטרדות המיניות בעמק הסיליקון. המסקנה שלו ברורה מאד: 60% מהנשים בעמק הסיליקון דיווחו על הטרדה מינית; שני שליש מהמוטרדות דיווחו שההטרדה הגיעה מאחד הממונים עליהן; 90% מהנשים היו עדות להתנהלות סקסיסטית במקום העבודה או בכנסים; 87% שמעו הערות משפילות מחברים לעבודה.
כמעט כל כנס על עמק הסיליקון בשנים האחרונות מכיל פאנל שהכותרת שלו היא "למה אין נשים בעמק הסיליקון." במקרים רבים הדיון המלומד נערך רק בין גברים; לעתים, יש אישה לקישוט. אז למה באמת אין יותר נשים בתעשיית ההייטק? אולי כי הן למדו שהבוסים שלהן רואים בהן טרף מזדמן.
הסקר נערך בעקבות משפט אלן פאו בשנה שעברה, שבו אמר בכיר בחברה שלה שהוא מזועזע מהסיפורים ששמע ממנה ושלא היה לו שום מושג. זה כמובן קו הגנה משפטי בסיסי: לא ידעתי, לא ראיתי, לא שמעתי, הכפופים לי ניצלו לרעה את סמכותם. אבל התופעה הזו רווחת מאד ואם רוצים להתחיל לטפל בה, צריך קודם כל לדבר עליה.
יש גם נקודה נוספת: תרבות ה-Brogrammers. המדובר בתרבות שפשתה בשנים האחרונות בעמק הסיליקון, של מתכנתים שמגיעים לעבודה ישירות מהאחוות בקולג'ים ומייבאים איתם את התרבות השוביניסטית שרווחת שם. המון חברות סטארט-אפ הוקמו על ידי bros והם לא מבינים מה הבעיה בסגירת השוק לנשים או בהתייחסות מזלזלת אליהם.
האם אתם חשים בטוחים?
האקר פרץ בימים האחרונים לטלפון של מנהל הביטחון הלאומי בארה"ב, ג'יימס קלאפר, וניתב את כל המיילים שלו לארגון Free Palestine Movement. ההאקר שלקח אחריות על הפעולה טוען שהוא אותו האדם שעשה זאת גם לראש הסי.איי.איי., ברנאן, לפני מספר חודשים.
ההאקר, שטוען שהפעילות שלו מיועדת למחות על האופן שבו ממשלת ארה"ב מרשה לעצמה לפרוץ למיילים של כולנו, אמר שהצליח לפרוץ לחשבון של קלאפר לאחר שהערים על חברת הסלולר שלו. התרגיל הזה, שמכונה הנדסה אנושית – לשכנע עובד בדרג נמוך לתת לך גישה למה שלא אמורה להיות לך גישה אליו – מוכיח את עצמו פעם אחר פעם.
קלאפר הוא ככל הנראה האדם האחרון שיכול להתלונן על הפריצה. הוא האיש ששיקר לקונגרס בשאלה האם ה-NSA מרגלת אחרי אזרחים אמריקאים. ושוב, כמו תמיד במקרים כאלה, השאלה שעולה היא אחרת: אם הצליחו לפרוץ לחשבון של ראש המודיעין הלאומי, אדם שיכול לשלוח אחריך מל"ט חמוש, מה הסיכוי שלא יפרצו לחשבון שלכם? האם אנחנו באמת צריכים להעלות יותר ויותר מידע לרשת, ולהניח להאקרים גישה גם לבית שלנו באמצעות "הרשת של החפצים", כשאין לנו מושג איך להגן על כל המידע הזה?
מייסד אוקולוס לא מרוצה מהמחשב שלכם
אוקולוס ריפט היתה הבטחה גדולה מאד לפני כמה שנים, ומאז היו בעיקר אכזבות. קודם כל, החברה התחילה כפרויקט קיקסטארטר, אספה כסף מתומכים, ואז עשתה סיבוב פרסה ומכרה את עצמה בהרבה כסף לפייסבוק. הרבה תומכים התעצבנו: הם רצו לתמוך בפרויקט עצמאי, לא בעוד זרוע של התמנון של מארק צוקרברג. הם הרגישו שאוקולוס התגלחה על הזקן שלהם: הוכיחה לפייסבוק שיש לה קיימות – הנה, תראו כמה כסף גייסנו – ואז הלכה על הכסף הגדול.
אחר כך, הגיע האיחור המתמשך בהוצאת המוצר. זה דווקא די שגרתי בקיקסטארטר, אז הקיטורים היו שקטים למדי. בשבוע שעבר הגיעו שתי בומבות: קודם כל, המחיר של המוצר – 600 דולר – נראה להרבה מאוד אנשים מופקע; שנית, התברר שהמחשב שדרוש כדי להפעיל את הערכה צריך להיות חזק מאד. על פי ההערכות, רק אלפית מהמחשבים בעולם יעמדו במעמסה.
עכשיו מגיע המייסד של החברה, פאלמר לאקי, ומטנף על המשתמשים ועל המחשבים שלהם. "המחשב המחורבן שלך הוא המחסום העיקרי בפני אימוץ של מציאות וירטואלית," הוא אמר לרדיט, וזאת משום שרוב המשתמשים לא קונים מחשב בקצה הגבוה של הסקאלה.
אתם מבינים, משתמשים? אתם הבעיה, אתם שאין לכם כסף למחשב-על בשביל להריץ משחקים. לא הדרישות המופרכות של המוצר של לאקי, אלא אתם. אגב, איזה סוג של מחשב כדאי לכם להחזיק לצרכי אוקולוס? ובכן, הוא עצמו משתמש במחשב שמקורר על ידי פרופן נוזלי לטמפרטורה של מינוס 43 מעלות. אתם לא יכולים להרשות לעצמכם מחשב כזה כי לא מכרתם חברה למארק צוקרברג? באסה.
קצרצרים
1. בתחילת השבוע דיווחנו על הפגישה החשאית שנערכה בין בכירי עמק הסיליקון ובכירי ממסד השושו האמריקאי בסוף השבוע שעבר. יותר ויותר פרטים מתחילים לצאת החוצה, ועכשיו אנחנו למדים שטים קוק, מנכ"ל אפל, חזר על עמדתו נגד דלתות אחוריות גם מול השפיונים הבכירים. במסורת הדתית האנגלו-סקסית קוראים לצעד כזה speaking truth to power. כבוד.
2. הגרסה החדשה של iOS תאפשר למשתמשי השעון של אפל להחליף בין שעונים, כלומר להשתמש ביותר משעון אחד. זה כנראה פיצ'ר למשתמשים מכורים מהרגיל, כי הגרוטאה יקרה למדי ועד כה לא התקבלה סיבה טובה להשתמש בה. עם זאת, אם חיי הסוללה שלה מתסכלים אותך, יש פתרון (אווילי להחריד, אמנם): תוכל לרכוש שעון אקסטרה. אפל צפויה לצאת בקרוב עם מהדורה מהודרת לאנשים שינקטו במהלך הזה.
3. חברת AirBnB, שמוצאת את עצמה בהמון צרות יח"צ לאחרונה, הצליחה לדרוך על עוד מוקש: כעת מסתבר שהיא משווקת דירות שנמצאות בהתנחלויות כאילו הן נמצאות בתחומי ישראל. החברה כבר מואשמת בכך שהיא עושה רווחים מהכיבוש הישראלי. הגדה המערבית, כידוע, מעולם לא סופחה לישראל והחוק הנהוג בה הוא החוק הצבאי, משום שהיא מוחזקת רשמית בתפיסה לוחמתית. החברה טענה בתגובה שהיא כפופה לחוק, אבל סירבה לצצין על איזה חוק מדובר.
4. מוחמד זקיר חאן הוא פרופסור בפלורידה וגיימר פעיל. בשבוע שעבר, הוא התניע את המחשב שלו והלך ליצור חשבון במשחק Paragon של חברת Epic Games. להפתעתו, קיבל הודעה שהשם שלו מופיע ברשימת החשודים המיוחדים של ארה"ב. לפני שחאן הספיק לתהות איך בכלל קורה שלמשחק יש גישה לרשימה הזו, ומה לעזאזל הוא עושה ברשימה, המשחק עדכן אותו שבגלל שהוא ברשימה, הוא לא יכול ליצור חשבון. זה כבר היה יותר מדי וחאן העצבני העלה ציוץ עם צילום המסך, הבהרה שהוא לא טרוריסט וטענה שמדובר באיסלמופוביה. בחברה מיהרו להתנצל ולבטל את ההגבלה, כשהם טוענים שהמטרה מעולם לא היתה צרכנים אלא אנשים שינסו למכור את מנועUnreal שלהם. עדיין נשמע מוזר מאוד.
5. מחוקק בקנטקי העלה הצעת חוק שתאסור על אנשים שנתקלים בתאונה או אירוע דומה לדווח עליה במדיה חברתית במשך שעה לאחר האירוע עצמו. החוק מכיל רשימה של אנשים שפטורים ממנו – הקורבנות, אנשי צוות ההצלה ועיתונאים – והמחוקק טוען שמטרת החוק היא למנוע מצב שבו קרובי משפחה מקבלים הודעה על כך שקרוביהם נפגעו דרך המדיה החברתית. גם אם החוק יעבור, ספק אם הוא ישרוד את בתי המשפט שכן הוא מהווה הגבלה ברורה על חופש הביטוי של אזרחים אמריקאים.