כ-10,000 עובדי אינטל בישראל יקבלו בונוס של כמעט שתיים וחצי משכורות
החברה שדיווחה על הכנסות שיא ברבעון הרביעי אך גם על תחזית מאכזבת לשנה הבאה תחלק לעובדיה בונוס שנתי בגובה 2.4 משכורות. הבונוס הופך את החברה לאחת המשתלמות ביותר לשכירים בהייטק הישראלי
משתלם להיות עובד באינטל. בהתאם למסורת השנתית בארגון, גם השנה מקבלים כ-10,000 עובדי החברה בישראל בונוס בגובה של 2.4 משכורות, מה שהופך את אינטל לאחת מחברות ההייטק המשתלמות ביותר לשכירים בהייטק הישראלי, והיחידה שמחלקת לעובדיה בישראל מדי שנה משכורת "13" ו- "14".
- אינטל: עלייה של 1% בהכנסות אך התחזיות ל-2016 מאכזבות
- אינטל תשתמש בטכנולוגיה של ריפליי הישראלית בשידורי ספורט
- אחרי 33 שנים באינטל: מולי אדן פורש מהחברה
לשם הדגמה, עובד שמשכורתו החודשית עומדת על 25 אלף שקל בחודש, יקבל בונוס של 60 אלף שקל לפני מס. בנוסף, אינטל מחלקת בונוס של אלפי שקלים לעובדים שהביאו מועמדות שנקלטו לעבודה באינטל, וכן תקציב רווחה בגובה 1,000 שקל, תקציב קבוע המחולק מדי שנה לכלל העובדים. הבונוס ניתן לעובדי אינטל בכל העולם וישראל אינה יוצאת מן הכלל בעניין זה.
לפי המסורת הנהוגה באינטל, כל שנה המסתיימת ברווח מביאה עמה בונוס נאה בגובה 2-3 משכורות לעובדים, בין אם אלה עובדי ייצור או פיתוח. גם בשנה שעברה קיבלו העובדים בישראל בונוס בגובה 2.5 משכורות, במקביל להשקת תכנית פרישה מרצון, בה השתתפו כ-800 מעובדי החברה.
ביום חמישי דיווחה החברה על תוצאותיה לרבעון שהסתיים ב-26 בדצמבר, שבו רשמה עלייה של 1% בהכנסות ביחס לרבעון המקביל ואלה הסתכמו ב-14.9 מיליארד דולר - הכנסות שיא לחברה שהיו גבוהות ב-100 מיליון דולר מתחזיות האנליסטים. הרווח המתואם למניה, שעמד על 74 סנט, נותר ללא שינוי, אך שולי הרווח הגולמי הצטמקו מ- 65.4% ל- 64.3%, תוצאה שגררה עמה ירידה של כ-9% במניות החברה במסחר ביום שישי.
החברה הוכיחה שהצליחה להגדיל את עסיקה בתחום אינטרנט הדברים ושבבים לשרתי מחשוב, אך לא הצליחה לבלום את הירידה במכירות שבבים למחשבים אישיים, תחום אותו קיוו להזניק עם השקת מעבדי סקיילייק והשקת ווינדוס 10 במחצית השניה של השנה שעברה.