בשולי הרשת
Gatebox: עוזרת אישית וירטואלית בקופסה
סטארט-אפ יפני מפתח עוזרת הולוגרפית מבוססת בינה מלאכותית. המוצר מזכיר מאוד את פרויקט Echo של אמזון או את סירי וקורטנה של אפל ומיקרוסופט, רק שהפעם יש לו גם זהות ויזואלית
אחת הסיבות לכך ששירותי סיוע אינטראקטיביים כמו סירי או קורטנה שבו את ליבם של משתמשים כה רבים קשורה כנראה לכך שניתן לשייך להם אישיות, גם אם וירטואלית לחלוטין וגם אם היא קיימת בעיקר בראשו של המשתמש. סטארט-אפ יפני בשם Vinclu החליט לקחת את הרעיון צעד אחד קדימה - הכירו את אזומה היקארי (Azuma Hikari), העוזרת הווירטואלית ההולוגרפית הראשונה בעולם.
- להתראות אייפון, שלום רובוהון
- סמסונג תייצר עבור קוואלקום מעבד סלולרי עם בינה מלאכותית
- מה אומרות עינייך: אפל רכשה טכנולוגיה שמזהה הבעות פנים
בחברה בנו לעוזרת אישיות במטרה לטשטש את הגבולות בין המציאות לווירטואלי. הרעיון הוא לנסות להפוך אותה לאנדרואיד שמבוסס על דימוי הולוגרפי ולא רק על שדה חיפוש ואודיו נלווה כמו באייפון. תחום הסייענים הדיגיטליים נכנס למיינסטרים מאז השקתה של סירי ושל המתחרות מבית מיקרוסופט וגוגל, וכיום כולם מחפשים את השלב הבא. בחודש שעבר גם מארק צוקרברג הודיע שהוא מצטרף למרוץ ומתכנן לפתח סוג של משרת מבוסס בינה מלאכותית שיוכל לסייע לו במטלות היומיום.
אזומה היקארי צפויה להתגורר בתוך מיכל שקוף, שיכולותיו, על פי התיאורים המוקדמים של ווינקלו, מקבילות למוצר ה-Echo של אמזון. הסייעת תוכל לשלוט על מגוון רחב של מוצרי בית חכם ואינטרנט הדברים כגון טלוויזיות, מקררים, אורות, מערכות מיזוג אוויר או אפילו חימום אוטומטי של האמבט.
המערכת תצוייד בבינה מלאכותית לומדת שתדע להתאים את עצמה עם הזמן להרגלים שלכם. אזומה היקארי עוצבה כדמות קומיקס יפני, אך אם אתם לא מחובבי הז'אנר, החברה כבר הודיעה שהיא תשיק שלל דמויות שינסו לקלוע לטעם של הקהל הרחב.